27 Ноември, 2018 09:53 4 785 9

Джаз певец от Пазарджик откраднал криптовалута за 5 милиона лева

  • биткойн-
  • криптовалута-
  • кражба-
  • певец-
  • димитър карбанов

За лидер на групата е сочена Милена Митева, която от години се занимава с криптовалути

Банда с джаз певец в нея източи 5 млн. лв. в криптовалути. Те използвали пропуск в сигурността на системата, за да направят кражбата, съобщи “24 часа".

Милена Митева и съучастниците ѝ - джаз певецът Димитър Карбанов и Любомир Болчев, ударили платформата футуронетуърк. В нея се търгува с криптовалутата футурокойн. Тя е подобна на биткойните. Откраднатото се равнява на 5 млн. лв. Веднага след удара тримата решили да прикрият следите си. За целта обърнали откраднатите футурокойни в други криптовалути. Така се сдобили с етери, лайткойни и монеро. След това започнали да търгуват и с тях.

Този път тримата разменили средствата за най-популярните виртуални пари - биткойн. По това време обаче антимафиотите от отдел “Киберпрестъпност" в ГДБОП ги надушили и започнали да ги наблюдават. Митева, Болчев и Карбанов започнали да харчат. Купили си кола за 60 хил. лв. Тримата са арестувани на 22 ноември. От домовете им са иззети компютри и флашки, пълни с портфейли за криптовалути, тефтери с данни за множество акаунти, на които са държани задигнатите дигитални пари. Открити са и множество цифрови комбинации - кодове за достъп до конкретни платформи, които предлагат услуги за съхранение и придобиване на криптовалута. Според разследващите данните са били нужни на групата, за да подготвят следващия си удар, който щял да бъде за над 15 млн. лв.

След акцията колата и криптовалутите са конфискувани. За лидер на групата е сочена Милена Митева, която от години се занимава с криптовалути. Тя и певецът са оставени в ареста от спецсъда. Любомир Болчев е на свобода с гаранция от 50 хил. лв. Решението може да се обжалва пред спецапелативния съд.

И тримата са неосъждани. Групата е обвинена, че е действала като банда за измами.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    15 1 Отговор
    И сега ще я обърне в твърди конвертируеми "созополски драхми" , "делиормански лири" или "коньовишки рупии"
  • 2 SS3Pc28H

    37 1 Отговор
    Пичове, тва са глупусти на търкалета. Който се занимава с това знае. Следели криптовалутите дрън друн ярина. Преди година беше ударен един от най големите сайтове за копане, те не можаха да си проследят койните. Пък наще видеш ли следят яката. Всичко при вас е доноси и завист от някой техен колега.
  • 3 Гост

    3 1 Отговор
    ММО - Шибаният джаз певец
  • 4 Студента

    9 4 Отговор
    АКО НЕ БЕШЕ БАЦЕ СЕГА ЩЯХА ДА СИ ХАРЧАТ СПОКОЙНО ХОРАТА И ДА СИ КУПЯТ НЕЩО, ПАК И ДА СА РАДВАТ НА ЖИВОТА АМА ТОЗ СЕРСЕМИН ИМ ВЗИМА ВСИЧКО
  • 5 БайМиле

    35 1 Отговор
    Тук нещо не се връзва, този който може да открадне криптовалута е доста по-грамотен от тези които евентуано могат да го хванат! Тук някой доър познат е завидял на богатството!
  • 6 ха ха ха

    7 4 Отговор
    Тъпанари. За какво е трябвало да демонстрират благополучие?! По - скромничко, по - полека и така ще е мнооого по - добре. А сега ще операт пешкира за било и не било.

    Коментиран от #7

  • 7 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха ха":

    Нали ганьо за ва живее да направи далаверка да гепи лесни пари да земе ес класичка скъпи дрешки и да харчи парите за безмислена показност и да поства бисери на феиса
  • 8 бббббб

    21 0 Отговор
    Като знам, какви специалисти са от ГДБОП ,съм склонен да мисля,че някой познат ги е натопил .
  • 9 в наша полза

    7 1 Отговор
    Голяма работа едни измамници са откраднали парите на други измамници.Даже е добре за нас защото са вкарали пари от богати държави в нашата икономика.