Last news in Fakti

11 Декември, 2018 13:21 3 658 20

Появиха се СРС от делото на Иванчева

  • срс-
  • иванчева

В началото на публикуваните записи строителният предприемач говори с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров

"Стотици страници записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства (СРС), потвърждават корупционните действия и тоталния хаос в община "Младост" при управлението на отстранената кметица Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, уличени заедно с бившия кмет на района Петко Дюлгеров в искането на подкуп в размер на половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин". С този анонс в стил "когато гръм удари" сайтът "Правен свят" публикува записи от СРС по делото на Иванчева и Петрова.

Внимателен прочит на публикуваното показва, че поне в него няма никъде поискан директно от Иванчева и Петрова подкуп от Ваклин. В началото на публикуваните записи строителният предприемач говори с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, който е сочен от Специализираната прокуратура за посредник при уговарянето и предаването на подкупа.

В разговора между двамата се говори как Иванчева искала "двайсе’ евро" и за разгъната площ за застрояване от 12 500 метра, а искането на Иванчева е определено от Ваклин и Дюлгеров като "алчност". Припомняме, че според показанията на Ваклин пред съда Иванчева искала подкуп от 20 евро на квадратен метър. Следва уговорка, че "тя няма да се навие за десет" и Дюлгеров предлага "петнайсе’", а Ваклин иска "да почнеме от десет пък къде стигнеме".

След това Ваклин говори с обозначен като "мъж", който му обяснява как работел за "десет – петнайсе’" и че "ше почне нали там – площадки, пътища и ‘сякви. Тя си ги говори така или иначе", но можело Ваклин да действа по "другия вариант", да си избере.Според публикуваното след това СРС Иванчева и Петрова говорят с Ваклин, но в тези разговори става въпрос за площадка за строеж и как всеки инвеститор допринася с нещо за "Младост" – едни ремонтирали огради на детски градини, други санирали училища. После има ново СРС, как Ваклин и Иванчева говорят за подадени жалби от инвеститорите, които Ваклин представлява. Биляна Петрова пък обяснява как общината е зле с кадрите и затова работата с преписките върви бавно.В публикувано под това СРС вече Петко Дюлгеров говори с Иванчева и Петрова и там Иванчева казва: "С Ваклин на три по седемдесет и пет". Припомняме, че според показанията на Ваклин пред съда, Петко Дюлгеров му казал, че Иванчева и Петрова му искат за всички проекти в "Младост" общо 500 000 евро. Никъде в публикуваните от "Правен свят" СРС обаче няма споменаване на такова число.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    42 15 Отговор
    този Ваклин е типична червена проститутка...Защо му вярвате?

    Коментиран от #9

  • 2 Адвокат

    39 11 Отговор
    Който се е договарял той да носи отговорност а не да прахвърля вината на Иванчева. Егати ипошлата история съшита със сини конци
  • 3 Онзи

    40 16 Отговор
    Иванчева Е НЕВИННА !!! просто не беше удобна на герберастите и я СГОТВИХА ТИЯ ЛУМПЕНИ !!!
  • 4 Клюкар

    30 4 Отговор
    Да попитам само, този Ваклин има ли участие в тези 60 блока дето започват да се строят
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Bubbles

    34 9 Отговор
    Ся от девет кладенеца вода ще изкарат само да задържат възможно по-дълго Иванчева в ареста та белким изпуши психически, иначе отвори ли си устата ще ги закопае всичките.

    Коментиран от #7

  • 7 Бай

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "Bubbles":

    За съжаление напълно си прав.
  • 8 хаха

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "LuciaMcDonald":

    ПОРЕДНАТА ПИРАМИДА. ИМА ЛИ БАЛЪЦИ?
  • 9 Някой си

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Протеже на гербаджии.От най-приближените.
  • 10 Mason

    24 3 Отговор
    Ясно е като бял ден, че цялата тази история е за да се нацвъкат разни строежи...
  • 11 икем

    9 24 Отговор
    Като Ви е толкова мила и добричка Иванчева, щом излезе от панделата си я вземете у вас, какво ревете тук. Или марш при нея още сега да й миете и лъскате килията.Нормалната човешка реакция, ако си невинен е - учудване, неразбиране, да не знаеш за какво става въпрос, а веднага при задържането си тя започна с оправдания ( предварително отрепитирани реплики, ако стане нещо) Както се казва - езика на тялото й я издава. Може прокуратурата да преувеличава малко, но със сигурност Иванчева е вземала и то не само от един.

    Коментиран от #13

  • 12 Усмивката

    18 5 Отговор
    Да. Записа може да е направен умишлено предварително като диалог в който се споменава Иванчева. Ако идеята е да се уличи иванчева и някой е положил усилия,каквому е коствало да запише и самата иванчева.Осве това няма резон.При задържането проличава абсолютно неподготвено.аматьорско изпълнение ,при условие че са имали много широк кръг от способи и по надеждни доказателства Има въобще много разминавания и нелогични дори смешни твърдения.На всеки му може да накарат да светнат ръцете,осве с пипане на пари.По този начин всеки е потенциално сготвен
  • 13 Bubbles

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "икем":

    Соте ти ли си?

    Коментиран от #14

  • 14 икем

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Bubbles":

    Не съм.
  • 15 до защитниците на корупцията

    7 12 Отговор
    В този филм няма добри герои и вземете го схванете най-сетне това заблудени джендъри защитаващи алчната корумпирана кметица ! Всички кметица, помощничка, посредник и инвеститор са в кацата с ла*на !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 123

    5 2 Отговор
    То не било компютри , а компоти и не ги изнесли , а са ни ги върнали!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 18 Нереално

    7 3 Отговор
    Човек е невинен до доказване на противното. Неморално е, да я придвижват с белезници на ръцете и краката. Неморално! Дали е виновна или невинна, ще се открие истината, но да се държат с жените, все едно са най-големите криминални и доказани престъпници, е срамно! Нито да убийци, нито психопати социопати. Тук трябва да има протестиращи- за правата на хората, а не за това на кой му е по-голяма заплатата!
  • 19 Николенко

    7 3 Отговор
    Като гледам коментарите, нищо чудно, че България е една от най-корумпираните страни . Куцо и сакато, тръгнаха да защитават, корумпираните кметове, крадящи от обществото . Прост народ, слаба държава .
  • 20 Гост

    0 0 Отговор
    Крадлите и изнудвачките в затвора!