Last news in Fakti

17 Декември, 2018 10:29 2 264 2

Счетоводителка присвоила 20 000 лева от музея в Септември

  • счетоводител-
  • счетеоводителка-
  • музей-
  • археологически музей-
  • септември

Срещу нея е заведено дело в Районния съд в Пазарджик

Счетоводителка присвоила 20 000 лева от музея в Септември - 1

Бивша счетоводителка на Археологическия музей „Проф. Мечислав Домарадски“ в град Септември е подведена под отговорност за присвояване на крупна сума – 19 410 лева, от културното ведомство. Срещу нея е заведено дело в Районния съд в Пазарджик.

В предишно заседание бившата служителка и нейният адвокат Хари Харалампиев са поискали процесът да протече по съкратеното следствие. Това означава, че тя признава фактите от обвинителния акт в замяна на намаляване с една трета на присъдата.

Експертизи няма да се правят, ще се ползват заключенията от досъдебното производство. Днес предстои разпит само на четирима от всички свидетели. Сред тях е касиерка от охранителна фирма, на която подсъдимата твърди, че са преведени парите за охрана на музея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сега кради и не му мисли

    11 0 Отговор
    Спомням си преди години за присвоени 20000 лв./горе-долу цената на две нови Лади ВАЗ-2107/,Тодор Живков подписа смъртна присъда за счетоводителят,който ги открадна.Обявиха го по радиото.Вярно,че сегашните 20000лв. са друго нещо,но като се замисли човек,при тая сакънтия-не чак толкова.
  • 2 Манаф

    7 0 Отговор
    Абе те изкрадоха и подмениха с ментета всички ценни работи от музеите за стотици милиони вие за 20 000 ще оревете орталъка