Last news in Fakti

21 Декември, 2018 17:26 2 844 18

Няма гривна за Иванчева. Освобождаването ѝ под въпрос

  • десислава иванчева-
  • арест-
  • гривна

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров трябва да излязат от ареста утре

Няма гривна за Иванчева. Освобождаването ѝ под въпрос - 1

Началникът на Областната служба "Изпълнение на наказанията"-София уведоми с писмо председателя на Специализирания наказателен съд, че към настоящия момент съществува техническа невъзможност за прилагане на мониторинг с електронни гривни по отношение на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, които са с наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

В определението си от 19 декември съдия Иво Хинов, който за трети път постановява освобождаването на тримата, записа, че Иванчева, Петрова и Дюлгеров може да напуснат ареста, но домашният им арест трябва да се контролира с гривни. Той обаче отложи изпълнението на решението си с три дни.

Системата за електронно наблюдение, която трябва да бъде внедрена по проект "Модернизиране на пенитенциарната система в България", финансиран по Оперативна програма "Добро управление", все още не е пусната в реална експлоатация с въвеждане на реални правонарушители в нея, тъй като в момента се реализират допълнителни поддейности, пряко свързани с внедряването на Системата за електронно наблюдение, пише в писмото си началникът на Областната служба "Изпълнение на наказанията".

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров трябва да излязат от ареста утре в 12 часа. Дали това ще се случи обаче не е ясно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    30 6 Отговор
    Бих посъветвал Борисов да спре този цирк. За тези, които са наясно чертата е вече мината!

    Коментиран от #4, #6

  • 2 стига бе

    27 4 Отговор
    Това, че не ви е в ред системата, не е основания да не я освободите от ареста. Другите, които не са в ареста да не би да са с гривни!
  • 3 Грешен код от картинката

    15 1 Отговор
    Да й сложат като тази на Чоков
  • 4 бял

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Солташака на Борисов с пъпешовидната глава е в основата на този цирк,кой да го спре ,освен нЕкой снайпер
  • 5 макдоналдс тръмп

    15 3 Отговор
    ЦИРКА Е ГРАНДИОЗЕН ,НАЛИ ЗОМБАЦИ -
  • 6 Иван Х

    4 17 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Кой си ти та ще съветваш Борисов ? И какво общо има Борисов със съдебната власт ? Аман от компетентни и "наясно " по всичко. Пък и черти поставят. Като си такъв майстор влез в политиката и реши въпроса с корупцията веднъж за винаги, ама не можеш. Никой не може. Дори диктатори като Сталин, Хитглер, Мусолини и дори Пиночет не са могли да се справят с корупцията. От както свят светува все някой зависи от друг и някой разпределя благата. Другото е идеализъм, което пък е вид шизофрения.

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Опа

    8 1 Отговор
    Да и дадът тази на чоков, той и без това 15 дни в месеца му е разрешено да напуска дома си! Абе чоков има ли гривна?

    Коментиран от #10

  • 8 Иванов

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван Х":

    Виж ся Иване, ние с Боко сме познати от едно време и не му казвам нещо за лошо. Цвъки така го изложи с тази Иванчева, че станаха вече за къшмер. Стига толкова!
  • 9 Иванов

    2 0 Отговор
    Извинявам се- кашмер.
  • 10 Пешо

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Опа":

    Чоков има не само гривни, но и ланци. 😂
  • 11 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван Х":

    Абе може то, поне да се държи в някакви граници като в по-нормалните държави. У нас е абсолютна анархия. И си набий в тиквата, че ВСЕКИ може да държи сметка на твоя Борисов. Какво общо имали премиера пожарникар и лакея гимнастик със съдебната власт? И човек, който задава този въпрос, държи реч на другите?
  • 12 Драйвър

    1 5 Отговор
    Поредния корумпиран съдия!Защо ги пускат след като ги хванаха с хиляди евра подкуп и им предстои дълъг престой в затвора,за да избягат ли?Те я хванаха със 60 хиляди евро,а за колко не са я хванали преди това?100% ще избяга от страната след като я пуснат,както направиха братя Галеви!Този съдия я пуска да избяга и като това се случи и ако живеем в нормална държава той трябва да заеме мястото им в затвора!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 агент07

    1 0 Отговор
    след Страсбург БОКО ЦВ.ЦВ. и ГЕШЕВ службогонеца да плащат а не народа
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    1 1 Отговор
    Ама не я е срам че взимаше пари, нали? Повечето ще си останат за нея. Какво като са я лишили от 70 евро? Тя достатъчно направи там. Тъпото е, че повече няма да може да вземе.
  • 17 ИСТИНА ЗЛА

    1 0 Отговор
    Това е върха на наглоста на герберските мозъци ! Най циничното е че Евросъюза се прави че нищо не се случва в България ! А нещата надминават всякакви граници !!! СРАМОТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 18 бббббб

    0 0 Отговор
    Защо за бок-ука Чоков не беше поискана такава гривна или Иванчева е по- опасна ?!?1?