28 Декември, 2018 16:46 2 253 13

Намалиха присъдата на дрогиран шофьор, погубил двама

  • братаница-
  • олег чавдаров

Загиналите са гаджето на шофьора и най- близкият му приятел

Намалиха присъдата на дрогиран шофьор, погубил двама - 1
Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд намали с една година и 4 месеца 8-годишната присъда на Олег Чавдаров, който причини смъртта на 22-годишната си приятелка Нина Иванова и 18-годишния им познат Наско Чавдаров при жестока катастрофа.

Пътният инцидент стана на 29 октомври 2017 г. между селата Ветрен дол и Братаница. Така наказанието, което подсъдимият следва да изтърпи е шест години и осем месеца лишаване от свобода.

Олег, Нина и Наско се връщали от баня в село Варвара. Чавдаров шофирал с над 100 км/ч, въпреки че нямал книжка. Постоянно изпреварвал колите с БМВ-то си, като преди това бил употребил наркотик. При един от опитите да задмине поредния автомобил видял, че няма да успее и се върнал в своята лента, като по-рязко извил волана, изгубил контрол над колата и се блъснал в крайпътно дърво. При удара на място загинали двамата му спътници.

В Пазарджишкия окръжен съд наказателното производство е протекло при условията на съкратено следствие, като подсъдимият е признал фактите, изложени в обвинителния акт. За това магистратите са определили наказание от 12 години лишаване от свобода, което е намалено с 1/3 и така Чавдаров е получил 8 години лишаване от свобода.

Подсъдимият и близките на загиналите са обжалвали присъдата, пред Пловдивския апелативен съд.

Апелативните магистрати считат, че наказанието на подсъдимия следва да се намали като се вземат предвид младата възраст – 18 години, фактът, че при катастрофата той е загубил жената, с която живеел и най-добрия си приятел. Затова съдът наложи наказание от десет години лишаване от свобода, като след задължителната редукция с 1/3 поради проведеното съкратено съдебно следствие, санкцията става шест години и осем месеца лишаване от свобода.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    14 1 Отговор
    Няма никакво оправдание за действията му! Но само си представете как се живее с тази вина...ужас. Жалко за трите погубени млади живота.
  • 2 Тина

    27 1 Отговор
    Без книжка и дрогиран, убил двама !!!! Що да тъпо правосъдие , достатъчно големи нарушения и смърт за да му увеличат затвора , а НЕ да намаляват годините !!! Лош пример за стотиците хванати от КАТ щофиращи дрогирани по пътищата през 2018 само !!!!

    Коментиран от #3, #8

  • 3 име

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тина":

    това наистина прилича на предумислено убийство.
  • 4 Гост

    10 2 Отговор
    че пуснете го в някой кладенец и да се свършва, да не се мъчи паразита. Някой мисли ли си че този ще излезе човек? след като за толкова години не е станал такъв?
  • 5 гост

    14 1 Отговор
    После защо се избивали българите по пътищата. В Германия при улично състезание двама стартират и единия се удря в преминаваща кола, при което убива 60г. невинен. След по-малко от година минават няколко експертизи и делото приключва с доживотни присъди и за двамата, макар че вторият не е имал контакт с колата на жертвата, но е съучастник в гонката и оттам в убийството на човека.
    Пак е учудващо, че не са му дали условна или пробация, ама след 2г. като излезе познайте дали няма да продължи така.

    Коментиран от #10, #12

  • 6 Гост

    5 2 Отговор
    а поне в присъдата включва ли се и забрана за доживотно управление на автомобил?
  • 7 Кукуригу

    4 1 Отговор
    Ми да ги бехте пуснали барем и да му дадете там някой друга хилядарка да си почне момчето на чисто, не не и не нема друга такава държава
  • 8 баба

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Тина":

    Стига мрънкахте срещу малките присъди. При Демокрация от европейски модел, друго не ни чака.
  • 9 Бг-то

    8 1 Отговор
    Убийте циганина
  • 10 Истината

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Незнам за гонки..една вечер се прибирам и един дъртак се хвърли пред колата някъв си чернокосмест дакер седял на пътя бях с 20 и едвам спрях направо косата ми се изправи ходи обяснявай че тоя боклук си пуснал кучето на улицата и се хвърлил да го спасява
  • 11 Истината

    4 0 Отговор
    А тоя наркоман е за бесило зачернил 2 семейства
  • 12 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Един тъп албанец видял че някаква кола закъсала от другата страна на аутобана спира и пресича ..тръгнал да види не е имало катастрофа..и един с над 100 го удря ..тъпако жив но от единия крак половината месо му го няма ...и шофьора в затвора защото някъв малоумен решил да пресече магистралата да види какво става...малоумен защото кой пресича магистрала с нон стоп движение над 100км...той е виновен но шофьора май 6 години е получил
  • 13 Именно

    1 0 Отговор
    В българското правосъдие има утежняващи вината обстоятелства (превишена скорост, липса на книжка, агресивно каране и то под влияние на дрога ...) и от друга страна има корупция!