Last news in Fakti

2 Януари, 2019 15:51 6 766 5

Стреляха срещу сградата на Регионалната библиотека в Плевен

  • плевен-
  • стрелба-
  • библиотека

При огледа криминалистите са установили, че са нанесени материални щети на стъклената външна табела

Стреляха срещу сградата на Регионалната библиотека в Плевен - 1
Снимка: Shutterstock.com

В Плевен е стреляно срещу сградата на Регионалната библиотека "Христо Смирненски", съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Неизвестен на 1 януари 2019 година е произвел изстрели, когато в сградата не е имало посетители. Сигнал за инцидента е постъпил в 00.10 часа.

При огледа криминалистите са установили, че са нанесени материални щети на стъклената външна табела на библиотеката, на четири витринни стъкла и стъклопакет на входната врата на сградата. Иззети са шест проектила.

Уведомен е дежурен прокурор при Районната прокуратура в Плевен. Случаят се изяснява.

Заместник-директорът на библиотеката Оксана Цветанова каза за „Канал 3“, че е "безумие да се стреля на това място, където винаги - и денем и нощем, преминават хора, и по чудо не е пострадал някой".

Безумие и да се празнува по този начин, ако става въпрос за празнуване, допълни тя. Счупено е и стъкло на мястото, където се намира охраната на сградата, допълни Цветанова.

По думите й в този момент там не е имало човек. Според нея има следи от около десетина куршума. Базата на библиотеката, фондовете й с книгите не са засегнати от стрелбата, каза още Цветанова.

Стъклената външна табела на библиотеката е станала на сол, поясни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    12 3 Отговор
    Лудостта избива в книгофобия! Доста уродливо заболяване!
  • 2 цар Крум

    15 1 Отговор
    за назидание сега 3 пъти да прочете на глас пред свидетели /война и мир/
  • 3 Генерал Луков

    6 0 Отговор
    За наказание виновния стрелец да прочете произведенията на Достоевски: "Идиот", "Бесове" и "Престъпление и наказание".

    Коментиран от #5

  • 4 Само питам

    1 0 Отговор
    Това ли са тези евроатлантически триполови джендъри, които тиражираха, че библиотеките са излишни защото криели упадъчна социалистическа литература, печатана през комунистическо време. Че за какво ви е библиотека като имате туитър , ютуб, Гугъл и други демократични културни ценности.
  • 5 Глобалист

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Генерал Луков":

    Не ни трябват твоите русофилистични книги писани от пияни рашки с фалшиво самощувствие