Last news in Fakti

13 Април, 2019 11:46 6 907 9

Релакса – поръчан от известен ъндърграунд бос

  • димитър видев-
  • релакса

Релакса е застрелян от професионалист, които си изкарва хляба с този мръсен бизнес

Релакса – поръчан от известен ъндърграунд бос - 1
Снимка: shutterstock

15 години след показния разстрел на Димитър Видев, по прякор Релакса, убийството на пъпа на Бургас все още остава неразкрито. Екип на Флагман.бг тръгна по следите на една от знаковите мафиотски „мокри поръчки“ в региона, извършена в ранни зори на 18-ти август 2004 г. на кръстовището на ул. „Алеко Богориди“ и „Цар Симеон I”, в супер центъра на града.

„Релакса е застрелян от професионалист, които си изкарва хляба с този мръсен бизнес“, разкри отлично информиран източник.

Килърът изскача от храстите до близката пресечка – ул. „Войнишка“ и стреля 3 пъти с 9-милиметров „Макаров“ в тялото на 28-годишния Видев, който в този момент се намира в бялата си „Лада“ заедно с най-близкия си авер Тодор Стамов-Малкотърновския. Смъртоносен се оказва един куршум в сърцето на Релакса.

След разстрела убиецът тръгва да бяга към Морската градина. Единственият свидетел Малкотърновския твърди, че не е успял да види лицето му, а само неговия силует. Описва килъра като висок и слаб.

Тефтери с доказателства за бизнеса с проститутки в Слънчев бряг

Веднага след убийството полицията прави няколко претърсвания в домовете на Релакса и негови приближени. Разследващите откриват тефтери с подробни списъци и данни за всяка една улична проститутка в Слънчев бряг.

Малко след убийството е заведено дело за сводничество срещу няколко човека, включително и Тошко Малкотърновския. Смята се, че по това време Релакса и аверите му отговарят за уличните жрици в най-големия ни морски курорт.

Тогава в Слънчев бряг е имало няколко потока от проститутки и сводници, като най-големи са били старозагорският и сливенският. Всички сводници се отчитали на Релакса, за да бъдат оставени да работят на спокойствие. Ако някой откажел да се подчинява, следвали наказателни акции и рекет, разкриват още нашите източници. Това обаче важало само за пиацата, а не за елитните труженички в лъскавите клубове.

Бизнесът с плът обаче се видял доста апетитен на популярен бос и той проявил интерес към сегмента, контролиран до този момент от Димитър Видев.

Убит с оръжие, използвано за грабеж на банка

Още в началото е отхвърлена версията, че Релакса е убит заради показанията му за ликвидирането на предприемача Димитър Стаматов-Мастара. Малко след това отпада и теорията, че Видев е поръчан от Георги Илиев заради погром в едно от заведенията на боса на ВИС и зверски побой над негов лейтенант. Това е и най-разпространената версия за убийството в ъндърграунда. Бургазлията обаче успява да се откупи след помощта на местните босове, които доста настоятелно ходатайствали за него пред Главния.

Разследващите правят пробив по случая само няколко дни след екзекуцията в Бургас. Служител на МВР съобщава, че е дочул много интересен разговор докато си пие сутрешното кафе в заведение в шуменско село. Той разказва как 4-5 мъже си говорят за убийството на съседна маса. Веднага започват разпити и разпознавания в тази посока.

Междувременно излизат резултатите от балистичната експертиза на проектилите, намерени на местопрестъплението. Тя показва, че със същото оръжие е извършен разкрит грабеж на банков клон в София. След удара престъпниците започват престрелка с охраната, след което са подгонени от полицията. Единият успява да избяга, но другият е заловен.

Първото нещо, което избягалият бандит прави, е да се отърве от оръжието. Той се свързва с известна ъндърграунд фигура. Двамата намират посредник - бивш учител от Шумен, близък на известен бос с интереси в Слънчев бряг. Той намира купувач и сделката за продажбата на 9-милиметровия „Макаров“ е сключена в кафето на бившия хотел „Плиска“ в София. Според нашите източници посредникът е търсел чисто оръжие и нямал представа, че с пистолета е извършено друго престъпление.

Арест на предполагаем килър, закован за „мокри поръчки“

Следва арест на висок и слаб мъж с „Макаров“, който впоследствие е осъден за няколко убийства и в момента все още се намира зад решетките. Той е част от шуменската банда за „мокри поръчки“, която полицията наблюдава от известно време. Смята се, че именно арестуваният е физическият извършител и на убийството на Релакса.

Въпросната банда от Шумен пък е подгрупа на много известно ОПГ за убийства, ръководено от боса с интереси в най-големия ни морски курорт, пише Флагман.бг. Той имал явен конфликт с Релакса, тъй като искал да завладее бизнеса на бургазлията.

Влиятелната ъндърграунд фигура вече успяла да получи разрешението на столичните босове на СИК, които обаче му казали, че първо трябва да се разбере с другата групировка ВИС. Той лесно успял да сключи сделка с местните лидери, но не и със сприхавия бургазлия.

Стигнало се до среща на бензиностанция ОМВ срещу бл. 1 в жк. „Славейков“, по-известен като „Поморина“. Според мълвата босът отишъл на преговорите с 40 човека, а Релакса само със своя авер Тошко Малкотърновския. Неконтролируемият бургазлия обаче изобщо не бил настроен за приказки. Видев побеснял, хвърлял столове, обръщал маси, докато другият се опитвал да се разберат мирно и тихо.

„Праснаха го заради бизнеса с уличните проститутки в Слънчев бряг. Не можаха да разделят 9 000 лв. на седмица“, каза отлично информиран източник.

Въпреки пробива по случая обаче делото е спряно малко по-късно. Мотивът – липса на достатъчно доказателства!

Тайнствен смс и връзки с жените на влиятелни бизнесмени

Много интересна е и друга версия за убийството, която до момента е забулена в тайна. Приживе мускулестият бургазлия е имал интимни отношения с жените на няколко влиятелни бизнесмени. Единият от предприемачите бил с корави връзки в подземния свят и е имал възможност и мотив да поръча Релакса.

Много интересно е и последното съобщение, което бургазлията получава на мобилния си телефон, преди да го екзекутират.

„Сега ще видиш какво може да се случи в света на парите!“, гласи въпросният смс. Той обаче е от предплатена карта, която не може да се проследи.

Тази любопитна версия също е отхвърлена от разследващите след разкритията, свързани с шуменската банда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    27 0 Отговор
    Бе на кой му пука за БГ боклука....
  • 2 Все едно

    17 0 Отговор
    Тея крими сапунки вече 30 години се въртят.
  • 3 Комунистите са виновни за групировките

    16 2 Отговор
    Много ме кефи някой назобен превъзбуден примат да се прай на тежък и безсмъртен и след време го разстрелват като куче, класика на БГ прехода, не без дейното съдействие на ДС, БКП и последдствие БСП, това е истината!

    Коментиран от #5

  • 4 А БЕ

    3 2 Отговор
    ДА СЕ ТРЕПЯТ КОМУСТИТЕ , МАФИЯТА Е ТЯХНА, ДО 44година НЕ МОЖАХА ДА СЕ НАИГРАЯТ НА ПАРТИЗАНИ СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТ !
  • 5 Bbbjkgfcv

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Комунистите са виновни за групировките":

    Всички сме виновни За групировките. Групировките виреят там където обществото им го позволява. А ние си избрахме мутра за премиер. Сега ясно ли ти е????

    Коментиран от #9

  • 6 Давид

    7 0 Отговор
    Истинската причина за случващото се в България е не българина . Истинския такъв дали българин или български мохамеданин или циганин е способен можеш и умен . Истината е че Тодор Живков , Ренета Инджова , Румен Воденичаров все хора с чисти и светли намерения бяха смазани и премахнати от дългите папила на един еврейски октопод . И когато се говори за болшевизъм , капитализъм , комунизъм социализъм , либерализъм и всички определения за даден вид политика са създадени от едно мръсно както душевно , така и физически племе самонарекло се евреи . Хората съдействали за премахването на Тошо са същите тези евреи , които той освобождава от затворите . Кристалина премахна Жан Виденов , Сорос и компания - Румен Воденичаров , Бойко и Кристалина прецахаха Ирина Бокова , Ренета Инджова е премахната от същата международна банда .

    Коментиран от #7

  • 7 Направо онемях

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Давид":

    Ма ти си бил много в час.Я моля те ми разкрии тайната на дупката в Царичина и на зона 51.
  • 8 Давид

    2 0 Отговор
    До : направо онемях . За да разкажеш после на Соломон Паси ли ? Въпрос поставен на място .
  • 9 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Bbbjkgfcv":

    Ти па си заблуден щом си мислиш че мутрата е дошла на власт от вашите бюлетини😂😂😂😂😂