Last news in Fakti

17 Април, 2019 11:09 1 969 9

Бивш кмет на Девня присвоил гориво за 40 000 лв.

  • атанас кузев-
  • девня-
  • девненски районен съд

Атанас Кузев беше признат за виновен от Девненския районен съд

Бивш кмет на Девня присвоил гориво за 40 000 лв. - 1
Снимки: БГНЕС, архив

Състав на Девненския районен съд призна за виновен бившия кмет на община Девня Атанас Кузев за длъжностно присвояване в големи размери – 38 298 лева, като му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, чието изтърпяване е отложено с 5-годишен изпитателен срок. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Така съдът лиши Кузев и от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 5 години.

Атанас К. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Девня за това, че в периода от 2009 до 2015 г. при условията на продължавано престъпление в качеството си на длъжностно лице – действащ кмет на община Девня, е присвоил гориво в големи размери. По време на разследването обвиняемият кмет е бил с мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Община Девня сключила договор с "Лукойл България", според клаузите на който била предоставена карта за зареждане с гориво на община Девня. С нея кметът зареждал управлявания лично от него служебен дизелов автомобил SUV - Volvo. Зарежданото дизелово гориво значително надвишавало разхода на автомобила според техническите му параметри. С картата за гориво били зареждани и значителни количества бензин, плащани били и скъпи алкохолни напитки и цигари в различни бензиностанции в страната.

2014 г., Атанас Кузев получава акт за превишена скорост

Това е второто разглеждане на делото срещу вече бившия кмет Атанас К. В края на 2017 г. Девненският районен съд го оправда по повдигнатото обвинение за длъжностно присвояване в големи размери.

Последва протест на Районната прокуратура в Девня срещу оправдателната присъда. Състав на Варненския окръжен съд върна делото за разглеждане от друг състав на първата съдебна инстанция, който се произнесе с осъдителната присъда вчера.

Районната прокуратура в Девня ще протестира осъдителната присъда, тъй като смята, че наложеното условно наказание на Атанас К. е несправедливо и занижено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това е то

    23 1 Отговор
    Справедливост по герберестки - за присвоени 40 000 лева - 3 години затвор, за поискани 70 000 лева - 20 години затвор. Да ви е честита нова гербава диктатура, другарки и другари ... Да живей Великия Буда!

    Коментиран от #3

  • 2 лоинхойиннх

    14 2 Отговор
    Кметът е гербав, очевидно. За него няма дори и ден затвор - само изпитателен срок. А Иванчева и Петрова ги хвърлиха да изгният в затвора, барабар със закоравелите убийци. Така де! За назидание на онези, които дръзнат да се изпречват на пътя на гербавата далавера!
  • 3 азззз

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "това е то":

    И тези три години дори не са ефективни, а с изпитателен срок! Пълзяща диктатура по герберастки!

    Коментиран от #4

  • 4 До азззз

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "азззз":

    А нещо да си чул за едно преприятие казва се Техноимпекс приватизирано от една синьо-червена другарка и за едни офшорки и милиони заграбени отдруга червена другарка мачкала чаршафите на другаря Станишев или за друга другарка Масларова и за още десетки знайни и незнайни другаре без присъда дори.Това каква диктатура е тъпако.Червена или синя може би.

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    9 0 Отговор
    А на Иванчева за неусвоени пари 20г. ефективен затвор? Що за идиоти са това? Краднеш 40х.лв, докажат го и получаваш условна. Излиза някой, казва че си искал подкуп, но не го доказват, свидетеля си оттегля обвинението и ти дават 20г. ефективен като те оковават в белезници, букагии и те водят наведен с ръце зад гърба. Що за държавност е това? Мафиотите с мазни усмивки ходят на разходка до съда и все болнави с медицински, цигани биячи и убийци с условни, кметове с кражби за милиони с условни, а недоказано обвинение получава 20г. затвор. Това е прецедент в идиотщината. Свикнали сме на безнаказаност, но не сме свикнали на голямо наказание без доказана вина.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 азззз

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Лупи":

    Като ти прочетем речника и веднага на всички им става ясно кой се тъпанарът.
  • 8 Драйвър

    0 0 Отговор
    Тоя циганин е от БСП и е протеже на Гуцанов,всяка вечер идваше в централата на бсп във Варна да се отчита ,крадеше като разпран и се учудвам ,че само за това го съдят,явно Курнела е разпънала червения чадър,жалко,че вече е с присъда и няма да може да краде за партията,защото в бсп вземат само с обвинения :)
  • 9 Не ли

    0 0 Отговор
    40 000 лв. са около 30 и няколко процента от 70 000 еуро и щом трима души получиха за това общо 47 г. затвор или средно по 15,5 години на човек то на тоя капут му се полагат около 5-6 години. Верно доста на ангро сметнато ама баш както ББаце ги плещи.