Last news in Fakti

26 Април, 2012 17:25 1 534 0

Откриха още пиротехнически и взривни смеси

  • пиротехнически-
  • взривни-
  • смеси-
  • задържани-
  • левски-цска-
  • гранати

Полицейските действия са в продължение на снощната операцията на служители на ГДБОП в София

Днес следобед, в присъствието на служители от Дирекция „Оперативно технически операции“ бе извършено претърсване и изземване в жилищна кооперация в столичния кв. „Изток“. Апартаментът е ползван от 21-годишния с инициали А. Н. , който досега не е известен на органите на реда, съобщиха от МВР.

На терасата на  жилището екипът проверяващи открил 27 полиетиленови плика с пиротехнически и взривни смеси, 6 изработени самоделни пиротехнически изделия, както и много на брой малки стъклени бурканчета и пластмасови кутии с химически съединения. Предстоят експертизи на всички открити вещества.
Междувременно станаха ясни резултатите от назначените експертизи на едно от веществата, открити в автомобил в ж.к.“Надежда“ по време на снощната операция -  1,5 килограм барут.

Факти.бг припомня, че по-рано днес бе съобщено от МВР за заловени левскари с 46 танкови димни гранати.
Двама мъже са задържани тази нощ в столицата заради опит да внесат танковите димни гранати на Националния стадион "Васил Левски" преди дербито "Левски" - ЦСКА, което ще се преведе тази неделя от 17:45 часа.

Единият от задържаните е бивш курсист от Академията на МВР. От столичната полиция определиха опита да се внесе пиротехниката като „изключително опасен спортен екстремизъм", който може да завърши със смъртни случаи, ако гранатите гръмнат в публиката. Нарушителите не са от фракцията "София - Запад".

Мъжете са били задържани в квартал „Надежда" .

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА