Last news in Fakti

31 Май, 2019 17:40 3 130 5

5 месеца разследвали кмета Ралев преди ареста

  • ральо ралев-
  • район северен

Гешев уточни, че разследването се провежда от следователи от Специализираната прокуратура, а оперативните действия - от Антикорупционния орган КПКОНПИ

5 месеца разследвали кмета Ралев преди ареста - 1
Снимка: БГНЕС

В район "Северен“ в Пловдив става въпрос за досъдебно производство за корупционни престъпления, образувано от Специализираната прокуратура и наблюдавано от него от около 5 месеца. Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев пред журналисти за арестувания кмет на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев.

"Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица. До края на днешния ден ще стане ясно кои и колко лица ще бъдат привлечени и за кои престъпления по Наказателния кодекс. Съответно ще бъде преценено в утрешния ден какви мерки ще бъдат определени спрямо тези лица", заяви той.

Гешев уточни, че разследването се провежда от следователи от Специализираната прокуратура, а оперативните действия - от Антикорупционния орган КПКОНПИ.

"Знаете, тази комисия има само и единствено в този сегмент оперативни правомощия. Тя не може да разследва. Не може и да задържа. Те бяха в случая и оперативни работници“, посочи Иван Гешев, който изказа благодарност към "колегите от Комисията, оглавявана от г-н Славчев - справиха се добре с възложените от прокуратурата задачи“.

Зам.-главният прокурор не подмина и приноса на служителите на СДВР: "Имаме традиционно много добри отношения с МВР, специално със СДВР, които ни помагат по обясними причини при някои акции на Специализираната прокуратура в провинцията. Благодаря и на колегите от ДАНС.

Така че това досъдебно производство е резултат от изпълняване на отделните законови правомощия на всяка една от тези институции. Обръщам внимание, че делото е започнало още от първия ден след доклад при главния прокурор и съответно след това съответният материал е изпратен веднага в Специализираната прокуратура“, каза още Иван Гешев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дано

    9 1 Отговор
    Днес Ралев ,редно е утре Тотев - по големия ,,брат,, !
  • 2 Давид

    5 4 Отговор
    Още малко им остава на тези бандити и ще се смени системата . После вас от ДАНС ( ДС ) , ще ви чукаме през гащите и ще сте на улицата , на нашето място . Пишете доноси от кошаревски свидетели . Още малко ви е останало .
  • 3 Гешев

    4 1 Отговор
    Да го духате Аз съм Гешев великия

    Коментиран от #5

  • 4 Чанков

    7 0 Отговор
    Всички Общини са за проверка
  • 5 Истината

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гешев":

    Какво му е на Гешев ? Човека работи !