Last news in Fakti

3 Юни, 2019 11:40 4 584 8

Полицията призна: Два пъти засякохме Чане, заграждахме го, но…

  • стоян зайков-
  • чане

Униформените направили всичко възможно да го хванат жив

Полицията призна: Два пъти засякохме Чане, заграждахме го, но… - 1

Стоян Зайков – Чане, който на 9 май уби приятелката си Милена Шишкова, заподозрян бе и в разстрела на братовчед си Валентин Петров, се е застрелял в горната част на гърдите.

"Това е направено с модифицирано самоделно ловно оръжие, на което е премахнат прикладът и срязана цевта", обясни зам.-началникът на "Криминална полиция" комисар Димитър Кошов.

"Колегите, които са го засекли, са имали право да използват оръжие, но не са го направили. Те направиха всичко възможно Стоян Зайков да бъде задържан жив", посочи той пред bTV.

Когато след 20-дневно издирване, полицията влиза в дирите му край Долба баня, Чане произвежда изстрел към тях, след което те стрелят във въздуха и го предупреждават да се предаде.

"Впоследствие разбрахме, че е произведен още един изстрел и при прочистване на територията от екипите беше установено, че Зайков е мъртъв, а до него беше намерено ловно оръжие", обясни комисар Кошов.

По думите му оръжието е било самоделно модифицирано – със срязана цев в областта на ложата и премахнат приклад, което прави оръжието доста компактно и с намален размер.

"Цялата ситуация се е развила в рамките на около 5 минути", допълни той.

"Бяхме близо до него един - два пъти", заяви комисарят и обясни, че територията е сложна и полицията е трябвало да го насочи към място, на което да е по-лесно да бъде заловен.

Придвижвал се е сутрин рано, или вечер на здрачаване – по дерета и корита на реки.

Кошов е категоричен, че не е имало забавяне от страна на полицаите. Той още веднъж потвърди, че Чане е действал сам, не е имал човек, който да му помага и не е имал контакт с близки хора.

За издирвания Стоян Зайков зам.-началникът на отдел "Криминална полиция" заяви, че е човек с изключително високо его.

Близките му са съдействали на полицията при издирването и са посочили, че той няма да се предаде жив – така е правил от малък, когато е бил издирван от полицията при различни случаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Н СТОИМЕНОВ

    16 5 Отговор
    полицаите направили всичко възможно да га хванат жив - направо се просълзих.На това му викат гузен негонен бяга
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сектант

    6 0 Отговор
    те ако го бяха засекли щяха да са го самоубили отдавна
  • 4 filo

    13 1 Отговор
    Значи според близките се е самоубивал няколко пъти.
  • 5 бббббб

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Два пъти засякохме Чане, заграждахме го, но…...По някой лев рушвет докато му свършат спестяванията .
  • 6 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    "РОДНАТА ПОЛЮЦИЯ " ДА СИ ДАДЕ СМЕТКА ,ЧЕ ЧОВЕКА ПРОСТО НЕ Е ПОМИСЛИЛ ДА УБИВА ПОЛЮЦАИ - СЛЕД ПРОБЛЕМИТЕ С РОДНИНИ !!!
  • 7 Бат Вал

    13 0 Отговор
    От малък никога не се е предавал жив на полицията? Тая идиотщина ме разсмя.....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.