30 Май, 2019 17:16 5 260 21

Граничар от Елхово открил Чане и го подгонил

  • костенец-
  • стоян зайков-
  • чане

Веднага бил подаден сигнал и до отряда на баретите, които пристигнали и обградили Чане

Граничар от Елхово открил Чане и го подгонил - 1

Шефът на Регионалната дирекция на Гранична полиция в Елхово комисар Деян Моллов е главният герой за откриването на Стоян Зайков-Чане, заявиха пред TrafficNews участници в снощния екшън край Долна баня. След няколко изстрела по обградилите го полицаи издирваният за две убийства бивш затворник се самоуби.

До развръзката се стигна след като около 20 часа Деян Моллов обхождал района на акумулаторния завод до Долна баня заедно със свой колега граничар. Изведнъж те видели мъжки силует в полето край пътя. Насочили се към него и поискали документи, но човекът се врътнал и побягнал.

Комисар Моллов бил достатъчно близо до него и разпознал издирвания от 20 дни Стоян Зайков. Двамата служители на реда открили предупредителен изстрел, а убиецът отвърнал със стрелба по тях. С риск на живота си Моллов и колегата му хукнали да го преследват.

Веднага бил подаден сигнал и до отряда на баретите, които пристигнали и обградили Чане. След няколко предупредителни изстрела 43-годишният Зайков отказал да се предаде. Малко по-късно се самопрострелял с пушка самоделка, 12 калибър.

Заради престрелката втората смяна на завода за рециклиране на оловни акумулатори изкарала почти до малките часове под охрана вътре в цеховете. Мярката била взета, за да се гарантира безопасността на работниците, научи TrafficNews.

Тази сутрин комисар Деян Моллов обясни, че при издирването на Зайков са използвани техники и прийоми, които Гранична полиция използва, за да залавя нелегални мигранти, влизащи през турската граница.

Моллов оглави дирекцията в Елхово през март 2017 година, а преди това беше шеф на Гранична полиция в Смолян. Преди 4 години той беше отличен с почетен знак на МВР за добра служба.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    33 3 Отговор
    Който си харесва работата я върши както трябва без значение от професията!
  • 2 Гошо!

    18 3 Отговор
    Дгд Чане! Стига сте ни занимавали с този миндил. Чане.. като чели го познаваме от малък и ни е приятел...
  • 3 Димитър

    24 3 Отговор
    Няма ги едновремешните граничари,щеше да му напълни плешивата кратуна със 7.62 вместо да го гони,и награда щяха да му дадат после.

    Коментиран от #5

  • 4 сътрудник по охрана

    24 1 Отговор
    След като не са успели да го задържат операцията на МВР неможе да се счита за успешно организирана и проведена
  • 5 Щангиста

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Димитър":

    Е защо? Сега си ги отглеждаме такива по затворите и пак си ги пускаме. Пазим си ги такива ценни кадри.
  • 6 Критик

    26 4 Отговор
    Ем го познал, ем и документи поискал, и оня ако е искал на момента да ги от свири... Ама не, отишъл по настрани и кротко се свитнал. Време е мвр да организира конкурс за сценаристи, оти много им куцат версиите напоследък, не че не ние ясно че така е по лесно без съд и присъда.
  • 7 Бачо Киро

    21 3 Отговор
    "Тази сутрин комисар Деян Моллов обясни, че при издирването на Зайков са използвани техники и прийоми, които Гранична полиция използва, за да залавя нелегални мигранти, влизащи през турската граница."

    Демек са му искали 5 бона в евра ли? Щото тея, дето уж ги ловят митничарите после ги хващат баят навътре в страната....
  • 8 Centurion

    14 8 Отговор
    То си е пълен цирк.Направи ги смешни.Накрая го убиха.Убиха го невинен,щото съд не го е осъдил,няма дело няма разследване,има заподозрян,но това не го прави извършител на двете убийства.Сега де що има ,ще му го залепят.Това им е практиката!Полицаи!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хрис

    12 1 Отговор
    Срам, срам, срам -сто пъти срам ! Толкова ли са некадърни столичните и областните формирования на МВР, че чак от Елхово са привлекли гранични полицаи да търсят Заека. Още по-голям кнфуз -шеф на регионална дирекция патрул. Задължение на началника е да планира, организира и ръководи действията на подчинените си, а не да върши тяхната работа. Както казваха едно време - "всеки да си носи раницата".
  • 11 Обикновен човек

    6 0 Отговор
    Сага достойна за Холивуд в ролята на Зайков кривогледия Рамбо а в ролята на полицая комисар Супермен-Америка!
  • 12 ЛЮБКО ПЕТРОВИЧ

    10 0 Отговор
    Само едно нещо не разбрах когато са го срещнали пушката му къде е била ... отговор едно на рамо.... отговор две за почест над главата и отговор три в къщичката на баба ЯГА...

    Коментиран от #14

  • 13 Townboy

    2 2 Отговор
    Браво на митничаря и поне тоя боклук чане нема а го раниме.
  • 14 Centurion

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЛЮБКО ПЕТРОВИЧ":

    Как да разбереш,просто са тъпи и не умеят да пишат правдоподобно изглеждащи сценарии.Според профила който представиха и начина на описание на засечката,Зарков щеше да ги измете с тази пушка,и днес щяхме да четем за двама убити или тежко ранени полицаи,а не за самоубит Заподозрян.
  • 15 ха ха

    5 3 Отговор
    ЛЛЛеле , Вие коментиращите сте прости , колкото кокошка ! Я си пуснете заскучалите жени с 12 часа преднина в центъра на София или из черноморието и почнете да ги търсите без телефон да Ви видя , в какво състояние и след , колко време ще ги намерите ? А за горите в раиона на Костенец , Василица и Долна баня ддаже няма да ви предлагам
  • 16 Анонимен,

    4 1 Отговор
    Закон първо тегли пари. После не бяга, а е имал възможност, да като Галев и и много други но решил да остане в района, където знае че ще го търсят, и се крил като мишка. Хм ,и накрая решил да по обиколи завода и да се натъкнах на гранична полиция. И защо при положение че вече е убил не е убил и тези двамата, ами хукнал да бяга. Който веднъж е убил той убива пак , не мисли, просто убива, и бяга. И накрая се самоубива.
    Защо,защото не
    Зайков, ги е убил, и е бягал, защото знае какво ни е правосъдието и че той ще го отнесе. Ще му повярва ли някой че става на въпрос за наркотици както и такава версия излезе. След като веднъж си съден иди разправяй че не си ти.
  • 17 Анонимен,

    1 1 Отговор
    Зайков първо тегли пари. После не бяга, а е имал възможност, да като Галев и и много други но решил да остане в района, където знае че ще го търсят, и се крил като мишка. Хм ,и накрая решил да по обиколи завода и да се натъкнах на гранична полиция. И защо при положение че вече е убил не е убил и тези двамата, ами хукнал да бяга. Който веднъж е убил той убива пак , не мисли, просто убива, и бяга. И накрая се самоубива.
    Защо,защото не
    Зайков, ги е убил, и е бягал, защото знае какво ни е правосъдието и че той ще го отнесе. Ще му повярва ли някой че става на въпрос за наркотици както и такава версия излезе. След като веднъж си съден иди разправяй че не си ти.
  • 18 бббббб

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: при издирването на Зайков са използвани техники и прийоми, които Гранична полиция използва, за да залавя нелегални мигранти, влизащи през турската граница. Явно тия приоми не са дали резултат щом не са успяли да го хванат ,а са го самоубили
  • 19 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    В руски филм главния герой взе една ножовка и преряза цевта на "ловджийката". После си я мушна под палтото и " ръгна " да трепе лошите. Нашият "главен герой" е имал пушка "самоделка"!! Колко е била дълга нейната цев ?? А един умник на цяла страница обясняваше, каква била дължината на една ловджийска пушка, колко сантиметра било разстоянието от подмишницата до края на пръстите на човешката длан и че било невъзможно да се простреля сам човек. Или трябвало да е висок 2 метра и 40 сантиметра, че да му са дълги ръцете и т.н. , и т.н........ От всичко по случая , в т.ч. и коментарите, един добър журналист може да изфабрикува чудесно "криминале". Естествено и казаното от министъра на МВР трябва да е на 427 страница ........mot a mot.
  • 20 Анонимен

    4 0 Отговор
    Тея па съвсем за канарчета ни взеха. Значи началника хей така се разхождал посред нощ и хоп видял сянка и я познал, че е на Цане. Оня взел да стреля и да бяга. И както си бяха си рекал, аз що не взема сега да се гръмна. Добре че на са писали, че се е самоубил с 10 куршума в гръб.
    А иначе добре е станало, шити ако бяха да го хванат, родния съд щеше да е строг и справедлив и да му даде 5 години условно.
  • 21 Анонимен

    3 0 Отговор
    Как се самоубива човек с ловна пушка в сърцето, тичайки през полето посред нощ, гонен от двама въоръжени полицаи на 10-20м зад себе си?