Last news in Fakti

10 Май, 2012 17:54 3 240 3

Трафикантът на кокаина - рекордьор остава в ареста

  • кокаин-
  • русе-
  • дунав мост-
  • пловдив-
  • рекорд-
  • николай николов
Трафикантът на кокаина - рекордьор остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Строителният предприемач от Пловдив Николай Николов е задържаният за трафика на 67-те кг кокаин, който бе хванат по Гергьовден на Дунав мост в Русе, предаде БГНЕС. Днес в Русенския окръжен съд бе гледана мярката за неотклонение на 31-годишния Николай Николов, който бе задържан в следствения арест за 72 часа. Окръжният прокурор Огнян Басарболиев поиска постоянно задържане под стража с мотива, че контрабандата е в особено големи размери и Николов може да се укрие.

Разследващите са стигнали до Николай Николов, след като е било установено, че фирмата, закупила комбайна, пренасящ дрогата, е пловдивската "Ей ди Ес експорт". Нейни собственици са били Емил Божков и Илия Божков, като първият е получавал всеки месец по 500 лв., без да извършва никаква реална дейност, което показва, че е бил фиктивно лице. Впоследствие фирмата е продадена на Атанас Стоев. По време на разследването и Емил Божков, и Атанас Стоев, са потвърдили, че всъщност Николай Николов се е разпореждал какви документи да подписват. През март миналата година е бил внесен още един подобен комбайн, но без да извършва контрабанда. Най-вероятно това е било проба как ще работи каналът за трафик на наркотици, а самото престъпление е било подготвяно в продължение на 4 месеца.

По време на заседанието на съда стана ясно, че Николай Николов е собственик на 4 фирми, свързани със строителна дейност. Досега той не е осъждан, има висше образование, разведен е. Срещу него обаче има внесен друг обвинителен акт за измама в особено големи размери. По случая с контрабандата на кокаина на Николай Николов са повдигнати три обвинения – за притежание и придобиване на наркотично вещество и задържане на същото, за контрабанда и за приготовление на контрабанда.

Защитникът на Николов Венцислав Великов се мотивира, че няма веществени доказателства за вината на клиента му и има драстично погазване на човешките права за подзащитния му.

Самият Николай Николов лаконично заяви, че е невинен и помоли съдът да свали мярката му за постоянен арест. Стана ясно, че той се е явил доброволно за разпит, а не е бил обявен за издирване. В същото време има още двама души, съпричастни към контрабандата на кокаина, които се издирват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Червенков

    0 1 Отговор
    postoqnna mqrkA

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил Червенков":

    @1 are are bog znae koi go e naredil
  • 3 фгхй

    0 0 Отговор
    малко идеи как да се пренасят дроги през граница....ама нема да ви кажем..хахаха работи на 100% и 4овешкия фактор направо липсва