Last news in Fakti

15 Май, 2012 19:29 2 337 1

Холандец и пловдивчанин с белезници за кокаина в Русе

  • кокаин-
  • холандец-
  • пловдивчанин-
  • задържани-
  • кокаин в комбайн
Холандец и пловдивчанин с белезници за кокаина в Русе - 1
Снимка БГНЕС

Холандски гражданин със статут на продължително пребиваване в България и пловдивчанин са задържани на територията на с. Баня. Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и колегите им от Пловдив и Русе във връзка със задържаното на пристанище Изток в Русе голямо количество кокаин, съобщиха от МВР.

Оперативно-издирвателните действия на служителите на ГДБОП и колегите им от Русе и Пловдив са проведени във връзка със задържаните на 05 май т.г. 67 кг кокаин в комбайн на пристанище Изток в Русе. В хода на разследването на територията на с. Баня, Пловдивско е открит втори комбайн, също  внесен от Аржентина и от същата марка.  При проведените оглед и претърсвания са открити различни документи, доказващи вноса на комбайните.
Като съпричастни към трафика на кокаина са задържани  холандският гражданин Б.К./54г./  и Е.Г. /37г./ от Пловдив. Изяснено е, че чужденецът е статут на продължително пребиваващ в България и е адресно регистриран в Пловдив.
Работата по документирането на случая продължава.

Факти.бг припомня, че в ареста бе оставен и строителният предприемач от Пловдив Николай Николов, който бе хванат по Гергьовден на Дунав мост в Русе.  Окръжният прокурор Огнян Басарболиев поиска постоянно задържане под стража с мотива, че контрабандата е в особено големи размери и Николов може да се укрие.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 m.endrev

    0 0 Отговор
    зет ми не е такав 4овек