12 Юни, 2019 16:49 2 987 7

Прокуратурата с подробности за обиска срещу Прокопиев

  • димитър петров-
  • прокуратура-
  • спецпрокуратура-
  • иво прокопиев

Претърсването не касае неговата издателска дейност, а покупко-продажбата на "Каолин"

Прокуратурата с подробности за обиска срещу Прокопиев - 1
Снимка: БГНЕС

Шефът на Специализираната прокуратура Димитър Петров обясни, че акцията, която се провежда в офисите на "Алфа финанс холдинг" е заради повдигнатото обвинение срещу Иво Прокопиев и други лица от миналата седмица.

"Днес получихме разрешение от Специализирания наказателен съд за претърсване на офиса на "Алфа финанс Холдинг". Целта на това претърсване е да се намерят документи, които считаме, че са необходими за разследването", сподели пред медиите Петров.

Документите, които търсят прокурорите, са свързани с покупко-продажбата на "Каолин". Става дума за продажбата на акции от завода. Предприятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от "Алфа финанс Холдинг", а през 2012 г. продадено на немски инвеститор.

Петров посочи още, че претърсването на офиса на Прокопиев не се отнася до неговата издателска дейност.

"Все още на седмия етаж на сградата, където е офиса на бизнесмена, има прокурори, които продължават работата си. Оказва им се съдействие", обясни още той.

По думите му нещата, които прокуратурата е влязла да търси в офиса, са намерени. "Един от обвиняемите е на място, заедно с неговите защитници", поясни още той, но така и не посочи име.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    16 1 Отговор
    Пунта Мара в тиквен стил.!. Невинен е!
  • 2 среднощен

    7 0 Отговор
    Опозицията може да бъде и "вътрешнопартийна"..? Тя дори е по-опасна по нашите "географски ширини"...! Това обаче си е мое скромно мнение...
  • 3 Униформени духачи

    6 1 Отговор
    Поредния фарс .после пак държавата ще плаща обезщетение.
  • 4 Другия с коня

    10 2 Отговор
    Вкарай Червените Приватизатори в затвора....Раздай парите за Пенсии и сиЦар Бойко.....Бог си....Ще те сложим до поттрета на Левски ако всички които Приватизираха и продадоха за скрап ги Опандизиш....
  • 5 Хайл

    5 1 Отговор
    И да му дадат телефон в ареста да информира хората колко е невинен....

    Коментиран от #6

  • 6 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хайл":

    и в същия момент има разписано разрешение от съдия да го подслушват - добър ход е сам да си изпее покровителите както вальо ТОПЛОТО СЕ ОБАЖДАШЕ ЗА РОВЧ
  • 7 кибик

    3 0 Отговор
    Притеснява се излежда безнесменина, почтените люде не правят така.