13 Май, 2012 22:28 1 347 0

Синът на Гриша Ганчев и още 4 остават в ареста

  • захар-
  • гриша ганчев-
  • ддс

Петима от задържаните при акция „Захар” срещу ДДС-измами, сред които и синът на Гриша Ганчев, остават в ареста, съобщават от Специализирания наказателен съд. Камелия Мирчева ще е под домашен арест, поради здравословното й състояние.

Съдът намери, че от събраните по делото доказателства се установява механизмът и мащабът на осъществената от обвиняемите стройна схема и организация, насочена към избягване на данъчни задължения в особено големи размери. Това се потвърждава и от веществените доказателствени средства, изготвени въз основа на експлоатация на специални разузнавателни средства. Съдът намира, че така създаденото престъпно сдружение е трайно, като системно се извършват сделки, с които се ощетява държавният бюджет, като същото е и структурирано.

Съдът счита, че липсва опасност обвиняемите да се укрият.

След представяне на медицинска документация, касаеща обвиняемата К. Мирчева, прокурорът по делото, в съдебна зала, поиска за нея по-лека мярка за неотклонение, а именно „Парична гаранция“ в размер на 3000 лв.

Определението подлежи на обжалване и протест в 3 дневен срок пред Апелативен специализиран наказателен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА