20 Юли, 2012 16:42 2 851 1

Данаил Ганчев излиза от ареста срещу 100 000 лв

  • синът-
  • гриша ганчев-
  • даниел ганчев-
  • операция захар

Специализираният наказателен съд определи по-лека мярка гаранция от 100 000 лева за сина на директорът на „Литекс Комерс” Гриша Ганчев – Данаил Ганчев.
До сега Данаил Ганчев бе в ареста. Съдът освободи от ареста другият изпълнителен директор на „Литекс Комерс” пак срещу 100 000 лева Милко Димитров.
С по-лека мярка е вече и Ивайло Талев и „Гаранция в пари“ в размер на 15 000лв и Камелия  Мирчева с парична гаранция от 5 000 лева.
Те бяха задържани през май при операция "Захар" и обвинени в данъчни измами и злоупотреби, ощетили държавата с над 200 000 лева.
От приложените по делото доказателства се установява съпричастност и авторство на обвиняемите към престъпленията, за които са им повдигнати обвинения, като към настоящия момент обоснованото предположение не е разколебано и интензитетът на обвинението не е отслабнал, твърдят от съда.
По отношение на останалите алтернативно изискуеми от закона предпоставки, които се разглеждат при определяне на мярка за неотклонение, а именно опасност от укриване или извършване на друго престъпление,  съдът счита, че по отношение на обвиняемите не се съдържат достатъчно данни, че същите ще се укрият от органите на досъдебното производство, както и че безспорно е установена самоличността на лицата и постоянните им адреси.
По отношение на  опасността обвиняемите да извършат друго престъпление, съдът намира, че следва да се обсъдят степента на обществена опасност на престъплението, доказателствата срещу обвиняемите, здравословно състояние, семейно положение, професия, възраст и други данни на личността.
Що се касае до Милко Димитров, видно от материалите по делото, той е неосъждан, с магистърска и бакалавърска степен на обучение, със сертификат за отличен успех на американско училище и с диплома на почетен посланик на Лезан, Швейцария, поради което съдът счита, че не са налице доказателства същият да представлява реална опасност за обществото и че при промяна на мярката му за неотклонение същият ще извърши престъпление.
Относно Данаил Ганчев,  същият е със степен на образование бакалавър по хуманитарни науки, получено в Лондон, не е осъждан и според съда, не представлява лице с висока степен на обществена опасност и няма данни, че съществува реална опасност да извърши престъпление.
Ивайло  Талев е възпитаник на Испанската гимназия и към настоящия момент кандидатства във ВУЗ, поради което съдът намира, че не  представлява лице с висока обществена опасност.
По отношение на Камелия  Мирчева, съдът прецени, че взетата до момента спрямо нея мярка за неотклонение „Домашен арест“ е изиграла своята функция и счете, че по-нататъшното прилагане на тази мярка би било неефективно. По отношение на Мирчева е налице обосновано предположение за съпричастност за престъплението, за което й е повдигнато обвинение, но липсват достатъчно убедителни доказателства за реална опасност от извършване на престъпление.
Определението подлежи на обжалване и протест в 3 дневен срок от днес пред Апелативен специализиран наказателен съд, като в случай на жалба или протест, делото е насрочено  за 27.07.2012г. от 10:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sol

    0 1 Отговор
    mnogo 6eker ima mnogooo