17 Юни, 2019 20:42 1 695 4

Кметът на Костенец предложил пари на общинар, за да гласува "правилно"

  • костенец-
  • кмет-
  • радостин радев

Радев и собственик и управител на търговско дружество бяха задържани за срок до 24 часа по досъдебно производство на Специализираната прокуратура

Кметът на Костенец предложил пари на общинар, за да гласува "правилно" - 1
Радостин Радев, снимка: БГНЕС, архив

Кметът на община "Костенец" Радостин Радев е задържан за 24 часа за даден подкуп по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, стана ясно от официалното прессъобщение на прокуратурата.

Радев и собственик и управител на търговско дружество бяха задържани за срок до 24 часа по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, образувано в началото на юни тази година. Кметът бе изведен от дома си с белезници рано тази сутрин, разказаха съседи. "Буквално по гащи са го хванали, вдигнали са го от леглото", твърдят местните хора.

Повод за разследването е сигнал на общински съветник от града.

В качеството си на длъжностно лице кметът му обещал дар - парична сума, за да гласува по определен начин на сесия на Общинския съвет. Сумата и за какво е трябвало да гласува общинския съветник не се уточняват от прокуратурата. По неофициална информация става дума за обществени поръчки.

Действията по разследването на Специализираната прокуратура, осъществявани със съдействието на КПКОНПИ и СДВР, продължават както в град Костенец, така в София и селища в област Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГАРАНТИРАНО

    2 4 Отговор
    ОТ БСП
  • 3 КЛЮКАР

    4 0 Отговор
    Абе стана си Костенец известен глад
  • 4 бббббб

    4 1 Отговор
    Защо не изчакаха съветника да вземе парите и тогава да хванат кмета!?!?Пак нагласена работа по слухове и симулация на работа по борба с корупцията.