Last news in Fakti

18 Юни, 2019 15:26 1 354 9

Кметът на Костенец обещал 30 000 лева на гласувалите "правилно"

  • костенец-
  • радостин радев

Зам.-главният прокурор Иван Гешев с подробности за акцията на държавното обвинение срещу Радостин Радев

Кметът на Костенец обещал 30 000 лева на гласувалите "правилно" - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на Костенец Радостин Радев обещал да даде 30 хил. лв. на общински съветници, за да гласуват определени решения в негов интерес. Информацията сподели заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг във връзка с разследване срещу кмета на Костенец, цитиран от агенция „Фокус“.

„Това е поредният случай на добро взаимодействие между службите. Няма да спра да го повтарям, с оглед на това, че българските граждани трябва да знаят, че службите за сигурност, правораздавателната система в лицето на прокуратурата си вършат в повечето случаи добре работата“, каза Гешев.

По думите му в случая с кмета на Костенец става дума за досъдебно производство, което от март е под надзора на Специализираната прокуратура.

Гешев обясни, че кметът е обещавал сумата от 30 хил. лв. на общински съветници от Общински съвет – Костенец, за да гласуват определени решения, които са в негов интерес.

„Това е една интересна ситуация, защото ако позволите да се пошегувам, този кмет дава лош пример на останалите кметове. Обещава вместо да получава“, каза Гешев. „До преди два дни това е основният предмет на разследването“, обясни още Гешев. Той допълни, че в резултат на извършваните действия последните дни предметът на деяние ще бъде разширен.

„Единият касае длъжностно присвояване от общинско предприятие, вторият случай безстопанственост“, посочи още Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    4 6 Отговор
    Гарантирано от БСП
  • 2 Асан

    1 6 Отговор
    Всички Българи са етнически Турци!

    Коментиран от #9

  • 3 Bahti

    6 2 Отговор
    Герберасти в действие с огледало бсп. Смех! И къде е йончева или шиши да ни Обяснят?
  • 4 САМО , че..

    4 4 Отговор
    КОЛКО ГЕРБер кметове и кметици станаха милионери, защо никой не ги разследва - ЦЕЦО още ги пази , а Бойко НЯМА думата !?!
  • 5 оня с коня

    0 0 Отговор
    ало.. още ли е заключена общината у костенец?

    заключена балабар със работещите вътре?! мухааааа...
  • 6 Давид

    2 1 Отговор
    Оставете човека . Арестувайте Вежди Рашидов , Слави Трифонов , Бойко Борисов и Цветан Цветанов и евреите зад тях , контролиращи продажниците от ДС .
  • 7 Brabus

    0 0 Отговор
    Ами хората с апартаменти и къщи.Какво става с тях колко милиона изчезнаха като с банката КТБ народа само плаща
  • 8 Загрижен

    1 0 Отговор
    А другите кметове,кога?
    Крадливите кметове от малките общини,които станаха милионери,големите кметове от малките общини,заразени с болестта Корупция.Кога ще ги излекувате,заразените с корупция кметове от Община Ценово,кога ще го лекувате ДОКТОРА,чакаме с нетърпение вече години наред. КОГА?Почвайте ги,време не остана,да не ви изпревари Господ,че и той не може да ги търпи вече и на него му омръзна да ви чака,да ви светне синята лампа,ще въздаде справедливост,ще накаже прегрешилите,това е сигурно!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.