18 Юни, 2019 17:12 2 336 16

5 г. затвор за шофьор, убил жена на пътя пиян в 10.00 сутринта

  • садово-
  • шофьор-
  • катастрофа-
  • войната на пътя

Тежкият инцидент стана на 4 април 2018 година край Садово

5 г. затвор за шофьор, убил жена на пътя пиян в 10.00 сутринта - 1
Снимка: TrafficNews

Окръжният съд в Пловдив постанови пет години затвор за М. Д., причинил тежката катастрофа край Садово миналата година, в която загина жена, а други трима бяха ранени. Данов ще изтърпи наказанието си ефективно, като освен "лишаване от свобода", той е санкциониран и с отнемане на книжката за период от 3 години. 42-годишният мъж ще трябва да заплати и всичките разходи по делото, предаде Traffic News.

Припомняме че, инцидентът е станал на пътя Пловдив – Садово на 4 април 2018 година. С лек автомобил Fiat обвиняемият пътувал към Пловдив. Шофьорът предприел изпреварване, навлязъл в насрещната лентата и се блъснал в Subaru, а след това в движещия се след него Opel. М. Д., който през годините е имал множество провинения на пътя, шофирал с превишена скорост и 2,85 промила алкохол в кръвта. В 10.00 часа сутринта.

46-годишна пътничка в Subaru-то загива, управлявано от жена на същата възраст. Водачката, както и мъж и жена от Opel-а, са откарани в тежки травми в болница.

Така се стига до днес, когато председателят на съда призна за виновен М. Д., определяйки присъда от 7 години и 6 месеца "лишаване от свобода''. Тъй като водачът признава вината си, наказанието следва да се намали с 1/3 и така М. Д. ще излежи 5 години в затвора.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо

    45 2 Отговор
    В нормалните страни този екземпляр щеше да отнесе поне 30г. В България човешкия живот няма стойност. Пиян, с множество предишни провинения, неправилно изпреварва, убива 1 и ранява още 3,=5г затвор. А би трябвало, този "човек" да е отдавна без книжка, да му е конфискуван колата и да чука камъни по затворите.
  • 2 Public Owner

    21 2 Отговор
    Нали от ГРОБ квичаха, че щели да променят закона и да няма такива редуцирания на наказанията когато обвиняемите си признаят вината? Ето, че пак нищо не е променено и то след толко много случаи на убийства, извършени предимно от електората на ГРОБ - кафявите индивиди
  • 3 Хахаха

    27 1 Отговор
    "Тъй като водачът признава вината си, наказанието следва да се намали с 1/3"
    ..........................................Пълна смехория, господа съдебни заседатели.
  • 4 Гост

    25 0 Отговор
    съдебната система в действие, неправилно изпреварване, пиян, чисто предумишлено убийство - 5 години....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Философ

    17 1 Отговор
    Тоя ще лежи 5 години, а жената ще е мъртва цял живот!
  • 7 шляпалника

    16 1 Отговор
    Малко са! На такива само до живот! За назидание на многото идиоти по улиците!!!!
  • 8 15ar15

    13 1 Отговор
    в америка като убиеш някого=30 до направо death penalty дори когато признае за вината си.
    В България като убиеш някого плюс бонус 3 хора да нараниш= 7 години затвор но ако си признаеш, го намалят с 1/3. Добре дошли в българия!
  • 9 Злия Гений на Ню Йорк

    3 1 Отговор
    По закон е така в България. Но според мен няма да лежи и толкова. Незнам дали е рецидивист или е първо провинение. Когато има административни наказания, това е отежняващо вината но ако е и рецидив ще се добави към наказанието и то може да се увеличи. Незабравяйте, че има и обжалване в 14дневен срок от датата на решението на съда. И двете страни могат да обжалват и върнат делото за преразглеждане и мисля че и двете страни ще го направят пред по горна инстанция, което може да увеличи или намали наказанието.Този е бил в предварителния арест до края на делото,което му се води за излежано. Също така може да работи в затвора което ще му намали присъдата " 1 изработен ден в затвора се брои за 2 излежани". За добро поведение също може да му намалят присъдата след преразглеждане от съда, ако е излежал повече от половината при добро поведение може да го пуснат предсрочно с 5г изпитателен срок.
  • 10 KENEPH BG

    8 3 Отговор
    Алкохолиците не се променят, по-силно е от тях. След някоя година пак ще кара пиян и тогава може да се убие теб, който четеш този коментар. Истината е че на управляващите не им дреме за такива убийци и техните жертви. На тях да не им се месят в играта, пък останалото майната му. Това е България. Затова присъдите са толкова смешни.
  • 11 пръч

    5 2 Отговор
    мноо корав той фиЯТ
  • 12 Коментара

    1 1 Отговор
    Явно нямаме правосъдна система.... да намалим максималната скорост за движение по главните пътища на 35 км.ч. Поне последните години по тази логика явно се налагат ограниченията на максимална скорост...що да си решаваме проблемите със законите и правораздаването при полужение, че едно ограничаване на максималната скорост ще реши всичко! А! И онова семейство на което Местанката утрепа детенцето да му се извини още днес ...... всъщност да му се извиняват всеки ден докато не му минат психическите травми от предизвиканат смърт от простотия!
  • 13 1234566

    3 0 Отговор
    А ако се признае за още по виновен
  • 14 Ассд

    6 2 Отговор
    Иванева 20г, този за убийство и осъкатяване = 5г.

    Герб са за разстрел.

    Коментиран от #16

  • 15 Наблюдател

    5 0 Отговор
    На 100 такива като този един осъждат. Другите с условни. Местан, как е, той кога ще си понесе убийството бре.
  • 16 Български по хелзински комитет

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ассд":

    Стига сте я пробутвали Иванчева.ДМС-тата не свършиха ли?