18 Май, 2012 17:02 1 609 2

САС остави в ареста Алексей Петров

  • алексей петров-
  • арест-
  • софийски апелативен съд
САС остави в ареста Алексей Петров - 1
Снимка БГНЕС

Тричленен състав на Софийски апелативен съд /САС/ с председател Иво Вапцаров и членове Христина Михова и Стефан Илиев остави в ареста Алексей Петров след като разгледа жалбата срещу определение на Софийски градски съд /СГС/ от 3 май 2012 г. , съобщиха от съда.

Софийски градски съд на 3 май измени мярката за неотклонение на подсъдимия по наказателно дело Алексей Петров от „подписка” в „задържане под стража”.

Софийски апелативен съд  намира определението на Софийски градски съд  за правилно и законосъобразно, поради което го потвърждава. Магистратите сочат, че дадените от двама свидетели Донка Митева и Пламен Устинов показания по делото срещу Петров, представляват годни доказателствени средства и изложените в тях факти за опитите на подсъдимия да накара тези свидетели да дадат неверни показания, препятстват разкриването на обективната истина по делото. Това се явява основание за промяна на мярката „подписка” в по-тежка, тъй като ограниченията, наложени му по най-леката мярка очевидно не са в състояние да му попречат да извърши престъпление и най-вече да оказва въздействие върху свидетелите по един или друг начин.

Софийски апелативен съд приема, че наистина до момента подсъдимият Петров винаги се е явявал в съдебно заседание и не е нарушавал мярката си за неотклонение „подписка”. В същото време обаче САС намира това за недостатъчно за отмяна на определението на СГС, тъй като основанието за налагането на най-тежката мярка за неотклонение е наличието на опасност подсъдимият да извърши престъпление срещу правосъдието.

Определението на Софийски апелативен съд  е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aivan

    1 0 Отговор
    Ще го пазят А.Петров за накрая.
  • 2 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    traktora mai shte si poluchi zaslujenoto.