Last news in Fakti

8 Юли, 2019 20:40 6 900 19

Арестуваната митничарка в Севлиево уреждала сина си с фиктивен износ

  • севлиево-
  • акция

Събрани са доказателства и, че Костадинова е помогнала на собственик на заведение, който е търгувал с акцизни стоки без бандерол

При акцията на МВР и спецпрокуратурата в Севлиево е задържана шефката на местното митническо бюро Йорданка Костадинова, която е оказвала натиск върху свои колеги да си затварят очите за фиктивен износ на фирмата на нейния син Ивайло Костадинов. Освен тях двамата е закопчан и местен бизнесмен, който въртял контрабанда с цигари, съобщи TrafficNews.

"В хода на разследването са събрани доказателства за това, че началникът на бюрото е извършила престъпление по служба, като е превишила властта си с цел да набави за сина си имотна облага.

В качеството си на длъжностно лице тя се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина ѝ", потвърдиха от прокуратурата.

Според разследващите става въпрос за организирана престъпна група, която е действала от началото на 2017 г.

Събрани са доказателства и, че Костадинова е помогнала на собственик на заведение, който е търгувал с акцизни стоки без бандерол. Тя го прикривала, като го е предупреждавала за предстоящи проверки от служителите на митницата.

Семейство Костадинови са известни като едни от най-заможните в Севлиево, тяхна собственост е хотел "Хелиос".

Разследването продължава и според участниците в операцията обвинения ще бъдат повдигнати на още хора.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    26 8 Отговор
    Бой по канчето на самозабравили се местни дерибеи - така беше и по времето на соца. За секретаря на общинския съвет на "партията на народа" нямаше невъзможни неща. Комундетата си дерибействаха на поразия.

    Коментиран от #4

  • 2 Един

    25 2 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ!!!
  • 3 Бай Шиле

    11 1 Отговор
    Защо не пишете по кое време е назначена тази митничарка? Намерете молбата и за постъпване и ще видите кой е писал "не възразявам", "ДА" или" г-жо Кирилова направете необходимото"
  • 4 Бай Шиле

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Това е така.Добре е,че сега не е.
  • 5 гост

    14 3 Отговор
    Реалисте,успокой се.Сега няма комундета.Сега назначават умни,можещи и честни членове на ГЕРБ.Като тази от статията по горе.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Български По Хелзинкски Комитет

    8 10 Отговор
    За чий ... са тия митнически бюра по провинцията? Какво има да оформя на износ за ЕС?
  • 7 Реалист

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Колегата след теб много точно го е написал - за чий са тея митници по средата на страната. По пристанища, летища и входни точки на сушата - да, ама в Горна Оряховица и Севлиево МИТНИЦИ... ???!!! И не се заблуждавай че тея крадци по митниците имат партийна принадлежност. ТИ ЗНАЕШЕ ЛИ ЧЕ НА КУРНА МАЖО И Е ДЪЛГИ ГОДИНИ ШЕФ НА МИТНИЦА??? Той от коя партия е? Дали не са от него парите платени за Техноимпекс? Събираш митничарчетата на едно място, подписват отказ от граждански права (да ги подслушват 24/7 и подлагат на детектор на лъжата) и даваш бонуси на разкрилите корупционни схеми. И пак поне половината ще крадат, но поне ще е по-малко. А сега - ела хвани булята от Севлиево как си купила хотела на центъра. АМИ КАКТО КУРНИ СИ КУПИ ТЕХНОИМПЕКС БЕ, СЪС ЗАДЕЛЕНИ ОТ ЗАКУСКАТА СТОТИНКИ.

    Коментиран от #10

  • 8 SIC

    10 1 Отговор
    Борисов започна разчистването на обръчите на Цветанов.

    Коментиран от #16

  • 9 ???

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Няма смисъл да пишеш до човек с розови очила.Прочети му коментарите му за еколога от "Химко" дето са го върнали на работа.
  • 10 охххх

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Митница в Севлиево има, щото има 15 завода, които бълват продукция денонощно... Аман от недочели, незнаещи и необразовани мишоци...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анонимен

    5 0 Отговор
    Че са я хванали, добре, ама какво следва от тук на татък. Или и тя гората ще излезе невинна
  • 15 БАЙ ГАН4О

    2 5 Отговор
    И как ще се докаже това с фиктивния износ,това първо,второ хотела не е на центъра а е хотелче и е на мъжа и,който се занимава с бизнес още от 89 година.Няма и никакъв цигански тартор.Това е просто разчистване на сметки и завземане на бизнеса
  • 16 Пенчо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "SIC":

    Не е разчистване, а завладяване. Мутренско преразпределение на територии.
  • 17 бай Иван

    2 0 Отговор
    Пишете, ама и понятие си нямате за какво и от кога тая комунистка Йорданка издевателства над всички, които не са с фамилията Костадинови. Тя е митничарка от малко преди 10 ноември 1989 и оттогава си върти далаверите, а не от 2017! И именно от тогава трябва да започне и разследването. Безскрупулна и алчна, издевателства над всички малки вносители и износители на стоки, вносители на собствени автомобили и какво ли не още. Правилно Бойко разчиства тия алчни гадини, но имащи средствата да си позволят известните адвокатски кантори, силно се съмнявам, че ще я натикат където и е мястото - в панделата. И големите и далавери не са спирали от 90-те години, а не от 2017...
  • 18 иван

    0 0 Отговор
    Чиста постановка , най-вероятно от конкурентна фирма за внос на гуми добре, че тука са се усетили и не пишат ,че се е продала за 200 лева.
  • 19 иван

    0 0 Отговор
    Изключително коректна фирма взаимоотношенията ни са от повече от 20 години.