11 Юли, 2019 11:30 3 791 8

Синът на задържаната митничарка: Не търгувам с акцизни стоки и не правя фиктивен износ (ВИДЕО)

  • севлиево-
  • ивайло костадинов-
  • хелиос

Фирмата ни се занимава с внос и дистрибуция на гуми, международен транспорт и хотелиерска дейност

Синът на задържаната митничарка: Не търгувам с акцизни стоки и не правя фиктивен износ (ВИДЕО) - 1

Не търгувам с акцизни стоки и не правя фиктивен износ. Това заяви пред медиите Ивайло Костадинов, изпълнителен директор на „Хелиос“ АД. Той придоби известност в медиите като сина на задържаната митничарка от Севлиево.

Относно покровителството от страна на началника на митническо бюро (МБ) „Севлиево“ по сделката с влекачите – става въпрос за консултация относно процедурата и молба за съдействие между колеги, а не натиск за извършване на митническа измама. Какво по-нормално от това да се допиташ до професионалисти с цел спазване разпоредбите на закона, аргументира се Ивайло Костадинов.

Той припомни, че сделката е подкрепена с всички необходими документи – договор, митническа декларация и инвойс-фактура. Плащането е по банков път. Издадени са транзитни номера от КАТ Габрово и им е прекратена регистрацията. За какъв фиктивен износ може да се говори, след като камионите са напуснали пределите на страната и това лесно може да бъде проверено в електронната система на Агенция „Митници“, риторично попита изпълнителният директор на „Хелиос“ АД.

Ето и цялото изявление на Ивайло Костадинов:

Казвам се Ивайло Костадинов и съм Изпълнителен Директор на „Хелиос“ АД.

Правя това изявление към всички Вас, тъй като знаете какво се случи преди няколко дни. Считам, че информацията, която беше изнесена в медийното пространство, включително и в много от Вашите медии не отговаря на истината и бих желал да направя някои уточнения.

Относно информацията за осъществен фиктивни износи – да, осъществени са ДВА! износа на товарни автомобили, но НАПЪЛНО РЕАЛНИ ИЗНОСИ. Задействани са от МБ Г. Оряховица, тъй като то е най-близкото учреждение до град Севлиево, което има такива правомощия. Сделката е подкрепена с всички необходими документи – договор, митническа декларация и инвойс-фактура. Плащането е по банков път. Издадени са транзитни номера от КАТ Габрово и им е прекратена регистрацията. За какъв фиктивен износ може да се говори, след като камионите са напуснали пределите на страната и това лесно може да бъде проверено в електронната система на Агенция Митници?!?! И не само, на самите износни декларации при закриване може да бъде видно, че влекачите са напуснали страната ни !

Относно покровителството от страна на началника на МБ Севлиево по сделката с влекачите – става въпрос за консултация относно процедурата и молба за съдействие между колеги, а не натиск за извършване на митническа измама. Какво по-нормално от това да се допиташ до професионалисти с цел спазване разпоредбите на закона.

И тъй като Вие не познавате дейността и мащабите на нашата фирма, ето някои факти:

Фирмата е основана през 1990 година и към настоящия момент е акционерно дружество с основен капитал от 500 000 лв. Тя се управлява от тримата акционери, заедно и поотделно,това сме аз, баща ми Костадин Костадинов и Даниела Иванова, като през последните 6-7 години основните управленски функции се понасят от мен.

Фирмата ни се занимава с внос и дистрибуция на гуми, международен транспорт, хотелиерска дейност – разполагаме с малък семеен хотел, в който се намираме и в момента. Не търгуваме с акцизни стоки, както беше съобщено в някои медии.

През годините сме изградили име на коректни бизнес-партньори и доверени търговци. Работим и доставяме ежедневно стоки на клиенти в цялата страна. Осъществяваме внос на стоки от Русия, Турция, Индия, Китай, Малайзия, Полша, Тайланд и други. В дружеството ни работят малко над 70 души.

За мащабите на нашата икономика ние сме средна фирма, като за последните години сме платили над 3 милиона лева данъци , в това число ДДС, корпоративен данък, осигуровки , мита, като ръста, който сме заплатили за последните 5 години е над 80%. И тенденцията е да продължаваме да се развиваме.

За някои тези суми може да не са толкова впечатляващи и дори нищожни, но за нас са достатъчно добър показател за стабилността и развитието на фирмата, както и за редовния ни принос в държавния и местен бюджет.

И сега се питам ЗАЩО И КАК нашата 30-годишна борба за оцеляване и просперитет, което е най-естествения икономически ритъм – да работиш и плащаш данъци, беше съкрушена с лека ръка само за няколко часа, с няколко изречения от непроверена информация и едно тежко заклемяване за нечиста игра. Жалко е, и болно, и незаслужено.

Относно моята майка – сигурно ще прозвучи странно, но винаги е била изключително изискваща, взискателна и прецизна към нас в отношенията фирма – митница, отношения, които няма как да бъдат избегнати поради естеството на дейността на нашата фирма. През всичките години като началник на МБ Севлиево се е старала да запази неутралитет, но също така и да даде съвет..., и да предотврати грешки.

Що се отнася до опитите за недостойно завършване на нейния професионален път – искрено се надявам, че истината ще възтържествува! Независимо от всичко – ние все още вярваме в безпристрастността и обективността на българската правосъдна система.

В този наистина труден за цялото ни семейство момент аз отправям цялата си подкрепа към своята майка.

В заключение искам да благодаря на огромната вълна от приятели, роднини, бизнес-партньори и служители, които въпреки всичката изляла се помия върху нас, продължават да ни вярват и подкрепят, най-вече защото ни познават!


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    15 3 Отговор
    Ех! Мамин златен! Хахахх
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 123

    4 3 Отговор
    Какво друго не правиш?
  • 4 Деееба педераса

    6 1 Отговор
    Бойко на хуя си ми
  • 5 Готин ама не съвсем

    10 1 Отговор
    Ми какво се учудваме? НяКОЙ е харесал от ГРОБ бизнеса им и гледа да ги разкара, за да се настани той! Нищо ново под слънцето! Голям ще го ядат, докато се оправят. Е затова хората си ликвидират бизнесите и напускат държавата! Ама ако излязат невинни, трябва да съдят всички наред в Страсбург! Лошото е, че пак ние данъкоплатците ще плащаме масрафа!
  • 6 Иван Манев Русе

    2 0 Отговор
    Изключително коректна фирма във взаимоотношенията ни от години.Ако всички са ,като тях би било перфектно но не са.
  • 7 Кика

    1 0 Отговор
    То един няма да каже, да направиш съм го. Всички са супер подкупни в Агенция Митници, а се правят нансй-стриктните и праведните. Дано разкрият още такива случаи, защото е пълно. Особено в региона ма Южна България.
  • 8 иван

    1 0 Отговор
    Чиста постановка , най-вероятно от конкурентна фирма за внос на гуми.
    Изключително коректна фирма взаимоотношенията ни са от повече от 20 години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове