Last news in Fakti

30 Юли, 2019 15:40 2 667 12

Адвокат на шефа на "ТАД Груп": Възмутително е задържането му за 72 часа

  • тад груп-
  • иван тодоров

Шефът на "ТАД Груп" беше задържан и отведен в Националната следствена служба, където е бил разпитан

Адвокат на шефа на "ТАД Груп": Възмутително е задържането му за 72 часа - 1
Адвокатите Ина Лулчева и Георги Стефанов Снимка: БГНЕС

Възмутително е задържането за 72 часа и твърдението, че е необходимо налагането на най-тежката мярка на човек, който е оказал пълно съдействие, който е уведомил, че заминава по служба и кога ще се върне и, че днес ще се яви. В този случай да се твърди, че има опасност от укриване, е злоупотреба със закона и с правомощия. Това заяви адвокатът му Ина Лулчева, цитирана от БГНЕС.

Тя добави, че единственият мотив, който прокуратурата посочва за задържането му е „опасност от укриване”.

Минути след кацането си на българска земя, управителят на „ТАД Груп“ Иван Тодоров беше задържан и доведен в Националната следствена служба, където е разпитан.

Тя намира за недопустим факта, че другите двама са пуснати под парична гаранция, а за Тодоров се иска задържане под стража.

Тя обясни, че не е станало ясно и как точно е станало подбудителството на Кристиян Бойков да извърши хакерската атака срещу НАП.

„Известно е, че подбудителството става когато убеждаваш някого да извърши нещо. Когато този някой не твърди, че ти си го накарал, да се твърди, че има подбудителство е доста нелепо”, каза още адвокатът и добави, че Тодоров я е уверил, че неговата фирма никога не се е занимавала с дейност, която цели да всява страх и смут в населението и, че не му е известно някой да е извършвал незаконна дейност.

Лулчева каза още, че дружеството е съдействало на следствието и отдавна е предоставило изисканите от обвинението документи.

Тя коментира още, че и нейните данни са изтекли в следствие на хакерската атака, но подчерта, че големият проблем не е в това, че някакво момче е хакнало системата на НАП, а в това, че държавата не е изпълнила ангажимента си да запази данните на хората в тайна.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чичко тревичко

    30 4 Отговор
    Калсически пример как се краде бизнес!!! Набеждаване служители! След това преките им началници! След това удряш голямата цел- собственика!! Иго изваждаш от играта!!! Браво на власт имащите! Продължавайте да крадете

    Коментиран от #11

  • 5 Чичко тревичко

    21 1 Отговор
    Собственика имаше големи намерения в строителният бизнес за в бъдеще!! И това му изяде главата!!!
  • 6 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    АДВОКАТЪРА Е НАПЪЛНО ПРАВ !!!? НА МЕН ЩЕ СА МИ НУЖНИ МИНУТИ ...ЗА ДА ИЗПЕЕ И "МАЙЧИНОТО СИ МЛЯКО -ОТ ЧЕРНОТО ВАНЕ " !!! НЕГО И МАЙКА МУ ВЪВ ВАНА -ТЕМПЕРАТУРАТА НА ВОДАТА 40-50-55-58 ГРАДУСА И... " ТОНИКА СВ " !!! НО ПРОТЕКТОРИТЕ НА "ЧЕРНОТО ВАНЕ " ГО ПАЗЯТ !!! НО АЗ ЩЕ ГО ВКАРАМ/ВАНЕТО/ ОБРАТНО В ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ МУ -И НЯМА ДА ИМА ПОКОЛЕНИЕ ..ЧЕРНИ ВАНЧОВЦИ !!!
  • 7 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    ЛУЛЧЕВА НЕ Е ЛИ ОТ СТАРИТЕ КОСТОВИСТИ !?!?!? ДЕЦАТА МИ МЕ СПИРАТ ...ЧЕСТЕН СЪМ КЪМ ПОКОЛЕНИЯТА НИ И НЯМАМ СРЕДСТВАТА - С КОИТО ДА СМАЖА КОСТОВИЗМА И ...!!!!!!!!!!!!
  • 8 цвцв

    8 1 Отговор
    за убийци като местан нищо,а за недоказани още престъпления тавана
  • 9 ОСА

    6 0 Отговор
    Там където има големи риби от БКП/БСП, адвокат Лулчева веднага се явява да ги защитава !!!! Какво ви говори това ???? Фирмата на кого е , кого обслужва и какво активно мероприятие спретна на държавата !!! Виновните за НАП и други неща изкочили от декрептираните файлове , да бъдат строго съдени според законите !!! Това е посегателство на нац. сигурност на държавата !!! Питам се българи ли са или продажници за червени пари ????.
  • 10 БОЦИ

    5 3 Отговор
    Жалко за младите мъже, умни и на високо професионално ниво , така да си съсипе имиджа и бъдещето , подведени от червени дъртаци, които сега си стоят вкъщи и дори не си спомнят да ги познават дори !!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ

    1 0 Отговор
    "Дежа вю" ,нищо ново на хоризонта,Гешев тренира за главен Прокурор.
    Този Гешев няма ли семейство да си почине малко, той горкия се разпъна от бачкане,то не бяха РУЖИ,Ветковци,Баневци,КТБ,СЦЕНАРИЙ,В РАЗНИ ФОРМИ, КАК ГИ ПОМНИ ПО ИМЕНА ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОРА?
    И на това отгоре Доган за началник, неблагодарна професия.