Last news in Fakti

1 Юни, 2012 16:01 1 411 2

Брендо остава в ареста

  • брендо-
  • арест-
  • софийски апелативен съд
Брендо остава в ареста - 1
Снимка БГНЕС

„Кралят на кокаина”, както го определи министър Цветан Цветанов,  Евелин Банев-Брендо остава постоянно в ареста, реши Софийския апелативен съд.

Мотивите на съда са, че Евелин Банев - Брендо има опасност да се укрие и да осуети воденето срещу него дело за пране на пари. За това даде основание и подслушан негов телефонен разговор с бившата му  съпруга. Той обяснил, че има намерения да напусне България, защото има проблеми с Интерпол.
Софийският градски съд наложи само подписка на Брендо във връзка с европейската му заповед за задържане, издадена от Италия.

Съдът се мотивира, че Брендо вече е задържан и няма смисъл това да става повторно. Според магистратите  в случай на промяна на мярката му по първото производство, прокуратурата може да поиска ново изменение по европейската заповед.

Адвокатът на Брендо Ина Лулчева каза, че по същество делото по европейската заповед за арест трябва да се гледа другата седмица. Българският съд е длъжен да разгледа европейската заповед за арест на Брендо, но може да откаже предаването му в Италия заради висящото дело у нас, поясни Лулчева, която очаква съдът да предаде Брендо на италианското правосъдие заради обществените очаквания. Лулчева подчерта, че има случаи на много хора, които сме екстрадирали, те стоят там и нищо в крайна сметка не се случва - те или не са осъждани, или твърде дълго стоят в арестите.

По отношение на документа, за който вътрешният министър Цветан Цветанов твърди, че е намерен в Брендо, Ина Лулчева коментира, че за нея е необяснимо присъствието на подобен документ в колата му. „Крайно неубедително изглежда един човек да носи секретен доклад в колата си, пътувайки някъде из страната с намерение, както се твърди – да пресече границата, която обаче не е пресякъл”, подчерта Лулчева. 

Евелин Банев бе задържан при полицейска операция „Кокаинови крале”. Акцията е международна и при нея бяха задържани 15 българи и 15 чужди граждани, сред които 12 са италианци, един словенец, румънец, грузинец Засега човекът, който е на най-високо ниво, сред тях е арестуваният преди повече около две седмици Евелин Банев-Брендо, обяви преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов и го обяви за крал на кокаина, с което Лулчева се пошегува и помоли журналистите да не смъкват титлата му до барон.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    0 0 Отговор
    поредният невинен гражданин в ареста....
  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    brendo brendo i ti si poviarva che si nedosegaem i lapna m......e