Last news in Fakti

25 Август, 2019 09:10 3 138 6

Бегълците от затвора в Стара Загора били разбивачи на банкомати

  • затвор-
  • затворници-
  • бягство

По всяка вероятност те са от молдовски произход

Бегълците от затвора в Стара Загора били разбивачи на банкомати - 1
Снимка: БГНЕС

Двама от молдовците, разбили банкомат в Казанлък на 20-ти август миналата година и откраднали над 31 хиляди лева, са избягали от затвора в Стара Загора, информира presstv.bg.

Към момента информацията е непотвърдена. Групата взриви банкомат и в Стара Загора, от който отмъкнаха близо 60 хиляди лева. Те бяха заловени в Пловдив след няколко дни. През юли тази година Старозагорският окръжен съд гледа по съкратената процедура след като 24-годишният В. М., 30-годишният А. Х. и 23-годишният Д. К. се признаха за виновни.

Затова и наказанието им бе намалено от 7 години на 4,8 години затвор при общ режим. Вероятно избягалите са В. М. и Д. К. От около една седмица са били преместени в затворническо общежитие с отворен тип. Режимът в него е бил изключително облекчен. Вероятно са имали достъп до мобилни телефони и е възможно да са подготвили бягството си. Разпоредена е национална издирвателна акция за избягалите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А тъй на

    15 0 Отговор
    ся звъннете в Молдова да ви ги върнат! Нямаме граница и хората ще се приберат по жиро по здраво!

    Коментиран от #5

  • 2 Ннннц...!

    9 8 Отговор
    Пак прословутия град от селски тип...!
  • 3 Ххх

    8 2 Отговор
    Така е в държавата на Тиквата. За шофьорите непрекъснато се утежняват наказанията - по - големи глоби, отнемане на книжки и какво ли не още. И защо ? Ами защото по - високите наказания щели да имат дисциплиниращ ефект. Примерно аз преди време обърках пътя, качих се погрешка на магистралата за Варна, усетих се след по - малко от минута и свих на първата отбивка, но там стоеше полицай и логично ме попита за винетка. Предполагам че и на не малко други шофьори се е случвало да се отзоват е ролята на съгрешили и да попаднат под все по - тежките санкции на Закона за движение по пътищата. А някой да е чул за грабежи, изнасилвания и убийства да са увеличили тежестта на наказанията ? И там по - тежките наказания не биха ли имали дисциплиниращ ефект ? Но там, поне доколкото съм запознат, такъв филм няма. Има все по - леки наказания, все по - лек режим на изтърпяване, все повече предсрочно освободени. За относително коректни граждани - дървото, за убийци, крадци и изнасилвачи - все по - леки наказания, все по - голямо спазване правата на "човека" по препоръките на БХК. Честит живот в държавата на Тиквата.
  • 4 Истина зла

    9 0 Отговор
    Платили са си ! Другото е театар за глупаци ! Тия сбанкоматите от цяла Европа крали имат пари за рушвети !
  • 5 туй беше

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "А тъй на":

    Каква Молдова ! Тия крадат от 10 г по Европата !
  • 6 Сега

    7 0 Отговор
    длъжностните лица, включително прокурори, които са разрешили преместването им в общежитие трябва да бъдат уволнени без право да заемат държавна служба до края на живота си. Но при корумпирана та ни съдебна система това няма как да се случи.