Last news in Fakti

26 Август, 2019 20:12 127 958 104

Изплува шокираща версия за убийството на Жоро Илиев

  • георги илиев-
  • главния

Жоро Илиев умира щастлив, на централното сепаре на помпозното заведение "Буда бар"

Изплува шокираща версия за убийството на Жоро Илиев - 1

Четиринадесет години след убийството на боса на ВИС-2 Георги Илиев, ликвидиран от снайперист на 25 август 2005 година в Слънчев бряг, мафиотската екзекуция на митичния гангстер от Кюстендил все още е непосилен ребус за криминалистите, пише "Уикенд".

Разследването на убийството отдавна е замразено и малцина вярват, че следственото дело срещу неизвестен извършител някога ще бъде променено на "Разрешен случай".

Смъртта на Главния доведе и до края на групировката ВИС-2, смятана за най-силната криминална организация в България през 90-те години на миналия век.

Жоро Илиев умира щастлив, на централното сепаре на помпозното заведение "Буда бар", част от комплекса "Мултиплейс" в Слънчев бряг, където празнува победата на футболния си тим "Локомотив" Пловдив. Главния, както е наричан кюстендилският борец, дава пищен банкет за над 70 приятели, когато е прострелян в сърцето от сайперист.

"Пали колата и идвай! Ела да пием по една ракия", са последните думи на Жоро Илиев. Изречени са по телефона към тогавашния изпълнителен директор на "Лоро" Емил Наков.

Разговорът между двамата е прекъснат от изстрелян 22-милиметров куршум "Стингър" с хидрошоков отвор, който се забива в сърцето на митичния гангстер. Дни по-късно, ще стане известно, че убиецът е стрелял с рядка пушка тип "Флобер" от храстите на хотел "Хризантема".

При огледа криминалистите откриват 2 статива и лазери - уреди, които се използват, за да се фиксира траекторията на куршума.

Макар и официално неразкрито, за убийството на Жоро Илиев има заподозрени. 14 години по-късно, криминалисти и сподвижници на боса на ВИС-2 са категорични, че неговата екзекуция е организирана от пернишкия наркобос Райко Алексиев - Кръвта и е изпълнена от Красимир Станчев - Легионера, известен в ъндърграунда като снайперист номер 1 на мафията.

"За Легионера се знае , че не приема мокра поръчка за по-малко от 500 000 долара. Спрягат го и за екзекутор на Илия Павлов, някои твърдят, че за това убийство е прибрал даже 1 милион долара в брой.

Почеркът на Легионера личи и при убийствата на Васил Горчев - Кьоравия и Жоро Илиев, както и при екзекуцията на Димата Руснака.

Всички те умряха с куршум от "флоберка", изстрелян от над 100 метра разстояние", обясняват криминалисти.

Те са убедени, че Жоро Илиев умира заради Кьоравия - благоевградски наркобарон и лихвар, дългогодишен представител на ВИС-2 за Благоевград.

Васил Горчев контролира производството на амфетамин за Югозападна България и раздава огромни суми срещу лихва на знакови фигури от ъндърграунда. Той е сред най-близките хора до Жоро Илиев.

На 20 януари 2005 година Васил Горчев е убит в центъра на Благоевград с 1 куршум в главата. Месеци преди да се стигне до убийството на Кьоравия, благоевградският гангстер влиза в конфликт с Райко Кръвта.

Причината за скандала са 800 000 долара. Толкова са инвестирани във фабрика за амфетамин, разбита от антимафиоти край Разлог. При акцията са арестувани 9 души. А Горчев стоварва вината върху Кръвта. Благоевградският лихвар настоява перничанинът да му възстанови загубите, както и да му върне дълг от близо 400 000 долара. Вместо пари обаче Горчев получава куршум в главата.

Седмици след смъртта на Горчев Жоро Илиев привиква Райко Кръвта в офиса си на столичната къпалня "Мария Луиза" и директно го обвинява, че е организирал екзекуцията на сътрудника му.

"Трима човека ми казаха, че си ти. Искал си да сложиш ръка на черното тото и амфетамините", хладно отвръща Жоро Илиев на клеветите на Кръвта, че не би се осмелил да вдигне ръка върху никого от "организацията".

Следващите месеци са кошмарни за пернишкия мафиот Кръвта. Ченгетата изведнъж се обръщат срещу него - арестуват над 20 негови дилъри на хероин, прибират и самия Райко. На 6 юни 2005 година пернишкият наркобос е задържан при акция на несъществуващата днес РЗ БОП в пернишкото кафе "Елит".

Зачестяват предупрежденията към перничанина от колеги висаджии, че Главния му е вдигнал мерника.

В средата на август Райко Кръвта заминава на почивка в Несебър, където отсяда в дома на Димитър Желязков - Очите. Случайно или не, но в този период очите също е в немилост пред боса на ВИС-2.

Според оперативна информация, постъпила в МВР само за месец след екзекуцията на Жоро Илиев поръчката е платена от братя Галеви или пък от сръбски мафиот. Някой от тях плаща хонорара от 1 милион долара на Красимир Станчев Легионера. Чистач номер 1 на мафията също е засичан в Слънчев бряг и Несебър в дните преди убийството на Жоро Илиев. Информатори на МВР се кълнат, че са виждали нееднократно Краси Легионера заедно с Очите в Несебър непосредствено преди екзекуцията.

Ролята на Райко Кръвта и хората му от Перник в тази поръчка най-вероятно е била свързана с обезпечаването на маршрут, по който да се измъкне наемният килър Краси Легионера.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 164 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Старата песен

    387 18 Отговор
    Стига вадихте скелети от гардероба.Каквито и версии да се появят,слава богу няма да оживее.
  • 2 Ахахаха

    343 28 Отговор
    И сега всички трябва да богоговеем пред славните мутренски времена? И даже да идем да оближем камбаните на банкянското мутре ли?
  • 3 боцмана

    624 24 Отговор
    Ще призная за чистач номер едно , този , който изчисти България от управляващите боклуци!
  • 4 слав

    202 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: При огледа криминалистите откриват 2 статива и лазери - уреди, които се използват, за да се фиксира траекторията на куршума.
    УААААААУ ЕВАЛА! - За 2 реда отменихте физиката, отрекохте балистиката и измислихте нова система за насочване на куршуми.

    Публикувано във факти.бг: ще стане известно, че убиецът е стрелял с рядка пушка тип "Флобер"

    Пак не познахте... вземете се образовайте, ако ли не, платете на някой за консултация.
  • 5 Кой68

    226 14 Отговор
    ДС ги създаде.Кой излезе от контрол и се помисли за велик-ДОВИЖДАНЕ.........
  • 6 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    92 21 Отговор
    А тоя ние си го поръчахме и очистихме,няколко пъти му казваме да почва да отчислява данък печалба и данък спокойствие той се праи на мафиот --като е тъй айде при свети петър...
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    43 17 Отговор
    КИЛЬРА Е ЛЕГИОНЕРА СТАНЧЕВ

    Коментиран от #45

  • 8 БОКЛУК

    130 9 Отговор
    С БОКЛУЦИ НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ ТЕ

    Коментиран от #99

  • 9 незнаещ

    90 13 Отговор
    22 mm не е ли малко множко

    Коментиран от #21, #62

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    172 10 Отговор
    КОЛКО ХОРА УБИХА РЕКЕТИАХА ИЗНУДВАХА РЕЖЕХА СЕ УХО ПРЬСТ ГАВРЕХА СЕ СЕКСУАЛНО КОЛКОХОРА РАЗПЛАКАХА
  • 11 ГОСТ

    49 10 Отговор
    МАФИЯТА Е ЗЛОПАМЕТНА.......
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    159 13 Отговор
    МУТРИТЕ ГИ СЬЗДАДЕ Б К П Д С ЛУКАНОВ ГОЦЕВ ЛЮБЕН
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    74 5 Отговор
    КОЙ ГИ СЬЗДАДЕ ТОЙ ГИ УНИЩОЖИ КАТО ГИ ПРАТИ НА ЗАКУСКА
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    63 10 Отговор
    МАЛКО КИЛЬРИ ОСТАВАТ ЖИВИ КИЛЬРА НЕЕГО ИНТЕРЕСУВА ПОЛИТИКА КАУЗА ИСТОРИЯ ЛЮБОВ ТОЙ УБИВА ЗА ПАРИ И СА ДИСИПЛИНИРАНИ НЯМА ДОРИ ДА ПИКАТ ДО КАТО НЕ СА СИГУРНИ В ПЬТЯ СИ НА ИЗТЕГЛЯНЕ СЛЕД СВЬРШЕНА ЗАДАЧА НО МАЛКО ОТ КИЛЬРИТЕ ОСТАВАТ ЖИВИ ДО ДНЕС
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хмммм

    67 25 Отговор
    СТЕНАТА НА ПОМЕНИТЕ НА ГЕРОИТЕ НА БСП!
  • 17 ДС БГ

    95 12 Отговор
    Поръчителят на убийството е държавата.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Другия с коня

    46 65 Отговор
    Много по -сложно е за Пенсионерските ви Мозъци... Каналите за дрога за Упадъчните западни страни работят и днес....Патрулки охраняват да излезе дрогата от БГ и си получават дял според Нивото....Жоро Шопа и в Испания беше арестуван и го освободиха....Толкова сте Мизерни....Толкова Нощожни....Трайте си с Пенсиите и целувайте Ръка,че сте Живи все още....

    Коментиран от #34, #49, #94

  • 20 Ххх

    54 6 Отговор
    Без значение. Един по-малко. 😊
  • 21 Гост

    33 4 Отговор

    До коментар #9 от "незнаещ":

    Ай са! Тва са подробности.... калибър, милиметри..... много важно! Нали числото е вярно са.... правим се интелигентни с тип "Флобер" и 22мм...

    Коментиран от #93

  • 22 Шери

    14 11 Отговор
    Този ром беше пиан залиан обърна се и излезе през прозореца с брадва, и извика какво направихте с мен щте ви избиаа, буистваше с брадвата но се укроти леко, но мърчево е обл. Монтана не враца

    Коментиран от #60

  • 23 Хаджи Генчо

    27 4 Отговор
    За едни Ленин е жив,за други е умрял! И така цял живот!
  • 24 LL1224

    56 6 Отговор
    И коя е щокиращата версия, не разбрах. Това, което е написано се знае, в смисъл писано в и друг път. Нямам представа вярно ли е, но не е ново.
  • 25 132

    47 20 Отговор
    Сега наред е тиквето
  • 26 machete

    86 8 Отговор
    Това, че поръчител бил Райко Алексиев направо ме уби. Знаете ли кой е Райко Алексиев? Художник, карикатурист. А Васил Арарски с прякор Райко Кръвта е съвсем друга личност.
  • 27 Праедлагам

    50 4 Отговор
    Орден за Красимир Станчев - Легионера !
  • 28 Въййй

    35 4 Отговор
    Шокиращо е как жена е родила тоя толуп дето е измислил заглавито
  • 29 Slon

    53 3 Отговор
    От тия само Димитър Желязков - Очите е още жив,Само мъртвият рекетьор е добър ,
  • 30 Балу

    104 3 Отговор
    Не ми е понятен патоса ,с който се пише за тия отрепки.Сякаш ода за герои!Избили се помежду си престъпници и лентяи.Допринесли с едно нищо за доброто на обществото, живяли кратко, като за последно.Айде къш!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 marquise

    44 4 Отговор
    Събраните "доказателства" по екзекуцията на Георги Илиев са от типа "може би", както
    е в едноименната песен на Йордан Караджов.
  • 33 Дъ Клаш

    17 1 Отговор
    Тихомире местя браат!
  • 34 Пенсия

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "Другия с коня":

    А що не вземеш и ти нещо да целунеш, а?
  • 35 гост

    93 6 Отговор
    Първо им викахме "мутри",после станаха "добре облечени бизнесмени",а сега се казват политици.
    Еднакви като хора,цели и методи,само с различни наименования.
  • 36 Дедо Sting

    26 5 Отговор

    До коментар #31 от "дядо Йоцо":

    Хмм... За такива "главни" по един стингър в здника не e лоша идея ;)
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 селянин

    55 0 Отговор
    Платени 500 000 на легионера , за да не се върнат 400 000 на кьоравия ?!?!?!

    Коментиран от #104

  • 39 Гомор

    43 3 Отговор
    Флобер па и рядка ха ха ха..... Да е някой мускет или някоя манлихера на 100 години иди дойди. Флоберката се цени щото е точна, малокалибрена, лека и масова!

    Коментиран от #40

  • 40 селянин

    14 0 Отговор

    До коментар #39 от "Гомор":

    АНШУЦ е сравнително рядка .
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 босе

    35 2 Отговор
    22 калибър-5.6 милиметра куршум....много подло оръжие-АНШУЦ или ФАИНКВЕРБАУ -200 до 500 метра не са проблем....без лазери,само вятъра е проблем,че са леки! В ръцете на професионалист попадението е 95%.
  • 43 Бат Мишо

    30 11 Отговор
    тъй е брагче откак няма казарма става се повече кът в америка ...през сълзи съм се смял - че се търкалях по килима чак - куршум стингър , рядка флоберка , после флоберов патрон 22 мм и написано в компетентен изискан стил аха аха да повярвам ....ако си изтрия 5 те години в армията и вярвам ...боже кът зная с 8 мм манлихер че ходих със синъо рамо 1 седмица како ли е да гръмнеш с 22 мм - то над 50 калибър е прието да се води артилерия доколкот помня учебника ама нейсе ....аретен никой не ползва лазер за 100 м и за 300 не ползва особено обучен снайперист посяга за далекомера над 500 м при вятър ЛИЧНО СЪМ УЛУЧВАЛ ЧИНИЯ на 800 с обикновен калаш 7.62 БЕЗ ОПТИКА таквас чиниия от столомата щото един керлив новобранец ми обясняваше че калаша стрелял 600 м че си изкарах 100 лв- тагас бяха пари де 100 лв

    Коментиран от #56, #80, #86

  • 44 Йозеф

    37 2 Отговор
    Свободни съчинения, жълто-кафява приказка.
    Рядка пушка тип Флобер, 22мм куршум.... толкова простотия в едно изречение...

    "Флоберка" е малокалибрена пушка с нарезна цев. Флоберки правят почти всички производители на оръжие. Калибъра на куршума е .22, което е 5,6мм. Няма куршум 22мм, това ще да е нещо над чутовния .50, автора е неподготвен.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Бат Мишо

    15 1 Отговор
    до босе - да леки са и не бих ги ползвал с 22 кал съм гърмял на НВО то само с флоберките - точно оръжие но несигурно 7.62 и 8 мм манлихер - няма каска няма бронежилетка няма бронирана кола няма отклонение от вятър или стъкло на витрина - не и под 800 метра -може да избяга от вятър в ураганн на 800 метра на 20 санта - се си умира жертвата ...даже в крака да го удари или ръката - крак на елен отлита на 1 метър от нея с 8 манлихер а при удар в корпуса се едно го е блъснал камион -даже бронижилетката или каската да издъжи вътре е кайма ....22 кал ползват гейтаците кът легионера-мишоците
  • 47 Бат Мишо

    8 6 Отговор
    ся има и друго - 22 кал най вероятно е стреляно с правеняк а не пълноценна пушка -отрязана цев - сешам се за едни италиянски карабини 6.35 дет ги режеха цевите и давай на газовия ПМ - те се крият като убиват и е практично щот няма кък да помъкнат манлихера а отрежат ли с 8 мм ще си откинат собственните глави - бе не мога да ги мисля- боклуци и утайки да мрът-съсипаха държавата и я окрадиха да се избиват къкто могат и с брадви ако искат
  • 48 Бат Мишо

    6 6 Отговор
    ся гледам 22 мм е 1 дюйм а зная че 6 дюмово оръдие кът е удряло танк когат не се взриви снаряда и ИЗБИВАЛО ДВИГАТЕЛЯ на танк тигър - излитал е отзад заедно със снаряда ...рашките са имали останали 6 дюймови снаряди заегани от англичаните интервенти кът са бягали чак забрайли оръдията и снарядите - в количества да стигнат и за другата световна война и рашките се сетили за тях че не стигали оръдията срещу тигрите ...снарядите били стари и често не се взривявали ама вършели работа и така ...че се давам сметка како е да гръмнеш с еднодюймово оръжие от ръка хахахахаха

    Коментиран от #88

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Voere 0.22 LR

    27 2 Отговор
    Като си позволите да направите още от тази манджа- ВИС,СИК,АПОЛО и тем подобни мизерници правещи се на велики герой с рекет,убиства,изнудвания,изнасилвания ЩЕ МРЕТЕ!!!
  • 52 Мики

    7 1 Отговор
    Град Козлодуй,научи се малко да пишеш,бре. Това на какво прилича,срамота. А да си чувал,че има едно нещо дето се нарича препинателни знаци. Учете,бе,преди да пишете се образовайте
  • 53 Д-р Бръкнипутев

    35 1 Отговор
    След толкова години, защо ни занимавате с боклуци?
  • 54 Аз убих жоро

    5 2 Отговор
    Признавам си
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 22 калибър

    19 3 Отговор
    Е-ееее, ми, който иска да е още жив, да е станал премиер!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 До Шерифето

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Шери":

    Шерифе от кога мУнтана стана област
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Николай

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "незнаещ":

    Калибъра е 22 не 22 мм. Флоберката е много често срещано оръжие има го масово в стрелкови клубове, много ловджии също имат, но е трудно с такова оръжие да се убие човек дори и в сърцето.
  • 63 Николай

    4 1 Отговор
    Най вероятно е ползвано калибър 223 НАТО 5.56х45 мм. който като диаметър е много близък до калибър 22 5,6 мм. но това също е следствена тайна. Така че журналята си смучат глупости от пръстите пак чули и недоразбрали.
  • 64 Николай

    9 0 Отговор
    Не мисля, че някой ще рискува провала на такава операция като използва толкова ненадеждно оръжие като флоберка. По скоро прилича на добре организирана операция от службите и после целенасочено изопачаване на фактите за да се прикрият следите.
  • 65 Froid

    7 4 Отговор
    Краси Легионера - Героя на България !
  • 66 Държава менте от най долно качество

    36 0 Отговор
    Да беше изплувала версия за убитите 14 войника на Околовръстното шосе в София през 1995.
    Някой знае , но мълчи като пу*ка! Дано тези мълчанки по скоро да ги прибере Началника при себе си!
    Загиналите са: 27-годишният лейтенант Венцислав Вълчев, ефрейтор Юлиян Тодоров, 19-годишният ефрейтор Павел Димитров, 20-годишните редници Андрей Любенов, Ботьо Шинков, Венцислав Николов, Георги Илиев, Даниел Рангелов, Валери Цветков, Венцислав Герев, Лальо Стефанов, Йордан Балжийски и 21-годишните Румен Иванов и Стоил Христов.
  • 67 НРБ и РБ - разликата

    19 6 Отговор
    Това е част от указанията на пропагандия център на ЦРУ - да се героизират бандитите. По времето на НРБ герои бяха партизаните - борили се с жестоката монархо-фашистка диктатура. Партизаните не са се возили в луксозни коли по курортите, добре охранявани от полицията и под крилото на корумпирани съдии и прокурори. Нито са загивали по сепаретата на ресторантите в компанията на проститутки. При народната власт също се героизираха трудовите хора.

    Коментиран от #78, #92

  • 68 В КОМАРА СА ПАРИТЕ

    9 1 Отговор
    И след, като всичко се знае за това убийство, че даже някакъв обикновен джурналя го пише, защо няма резултати,осъдени, доживотни присъди, разплитане на случая, справедливост, правосъдие, а, защо? Май отговора е ясен да всички....
  • 69 xdm

    5 0 Отговор
    Драскачът на статията е функционално неграмотен. 22мм куршум, ако му влезе в главата, ще удари някоя паяжина. Автоматичната корекция на правописа не прави автоматична корекция на невежеството, авторе!
  • 70 Бочко

    4 0 Отговор
    Какви шокиращи неща,какъв Праз.Не е за верване!
  • 71 Ами

    4 8 Отговор
    Спомнете си с добро за човека и политика, който се справи с тези гангстери - Иван Костов!
  • 72 гост

    3 0 Отговор
    Пълни глупости на корумпирани полицай , следователи и прокурори.
  • 73 незнайко

    5 1 Отговор
    Говорят за милиони които е получил Краси Легионера. Никой обаче не се е интересувал ОТКЪДЕ СА ДОШЛИ !!! Същото е и сега с НАШИТЕ ГОЛЕМИ ! Никой не ги хваща за "гушите" откъде ги имат тези пари !!!
  • 74 прост народ слаба държава

    24 3 Отговор
    Честно казано ме боли х*я за някакъв скапан престъпник на БКП мафията, който е движил каналите за наркотици към западна европа.
    Обаче ме дразни, когато изключително прости журналя и хора продължават да говорят за такива най-обикновени боклуци и по този начин кадърните и хората с постижения остават на заден план, а боклуците стават митологични същества, което изключително долнопробно и просташко.
    За това, като четеш новините в България или гледаш телевизия оставаш с впечатлението, че сме най-долните и криминални боклуци на Света.
    Как може да се говори толкова години за някакъв простак!?????
    Вие нормални ли сте бе хора, 90-те умряха, тая държава върти и тъпче на едно място, заради простотията на хората, които живеят в нея, не заради друго!
  • 75 прост народ слаба държава

    14 4 Отговор
    Проблемът е в това, че българите сме стадо, простите овчари и тъпи комунета ни обраха парите, защото имаха властта, имат я и сега, купиха заводите и си създадоха групировките, подложиха народа на нечуван геноцид, чрез глад, рекет, унищожиха частната инициатива в зародиш и пренасочиха парите в ръцете на правилните хора.
    Сега ни хвърлят да пасем разни митове и легенди за митологични същества, като Главния (идиот).
    Няма такова стадо, в една нормална държава, хората щяха да се вдигнат и да изринат и наглите комунета, и техните прости мутри, само българина може да благоговее пред по простите от него.
  • 76 Радо

    8 1 Отговор
    Откривам сметка в долари в ДСК за събиране на един милион долара, да ги дадем на Легионера, да ми отърве най-накрая от една проста мутра, че да тръгнем да се оправяме най-после!!!

    Коментиран от #82

  • 77 тъпа медия

    2 3 Отговор
    Вие сте абсолютни говна!Кой,освен вашите лайняни мозъци го интересуват простотиите,които пишете?Изчезнете!
  • 78 Иво

    6 2 Отговор

    До коментар #67 от "НРБ и РБ - разликата":

    НРБ иБР.... - кажи нещо за т.н. ПАРТИЗАНИ след 44 г .! На какво се возеха, кой ги пазеше и какви блага ползваха?! И кой " превъртя " и легализира после награбеното от тях? И кой назначи измислените и неспособни на нищо - дори и да мислят - милионери/милиардери, борческите групировки и целия този хаос в държавата ни?!Това кажи, а не кой на какво се е возил преди и сега!
  • 79 Потресен

    2 1 Отговор
    22 милиметров куршум ...Басимо!Това е около 150-ти калибър.Явно тая флоберка е била по-специална и е стреляла с муниции за авиационна картечница.

    Коментиран от #102

  • 80 сцжфдж

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Бат Мишо":

    Пинко, такива, които са ходили в казарма съм се смял как не могат да прикладват.Едни си слагат приклада над рамото, други на гръдната кост.Веднъж гледам клип , в който показват Барет и военния дето бил в армията ме пита:
    - К'ъв е тоа Калашник?
  • 81 Потресен

    1 1 Отговор
    А, объркал съм се.Не 150-ти калибър ама 100.
  • 82 Любопитен

    1 5 Отговор

    До коментар #76 от "Радо":

    За Румен Радев говориш нали?

    Коментиран от #84

  • 83 локомотива

    2 1 Отговор
    на какво беше главен тоя мумифицирания,просто шесто му бяха позволили малко да се поотпусне в простотиите,и той взе че си повярва,ма ся малко поизсъхна.

    Коментиран от #85

  • 84 Радо

    7 1 Отговор

    До коментар #82 от "Любопитен":

    Съдейки по минуса, който си ми дал, много добре си стоплил кого имам впредвид...генерал Радев е бил цял живот офицер от Българската Армия, а не ашладисан мутро-генерал - анадънму шинди!
  • 85 Февруари

    3 1 Отговор

    До коментар #83 от "локомотива":

    Важното е, че жена му е богата благодарение на неговите зулуми. Не мисли с какво ще си нахрани децата, как ще ги изучи. Дреме ми на шмайзера кой е убил този боклук. Има още много.
  • 86 Шааро

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Бат Мишо":

    Ша праат нова серия на смотаняци . Оди на кастинг бе нахуиняк .
  • 87 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ВИС-1-2 СА ПРОДУКТ НА ДС -БКП . КАКТО МИ КАЗА ЕДИН "ОТ ТЯХ"/ СЛЕД ВЪПРОСА МИ - "ЩО ИМ ДАВАТЕ ПАРИТЕ БЕ" /: " У ТЕХ Е СИЧКО -ТЕ НИ ДАДОХА И ПАРИТЕ И НЕКОИ КАНАЛИ И АКЪЛО Е У ТЕХ И СИЧКО" !!!! КАЗВА СЕ ПЕНЧО !!!ВАСКО САМ РЕШИ ДА "ПРЕХЕБЕ" -ЗД -ОРЕЛ;ДЗИ И "БЪЛГАРИЯ " /С БУХАЛКА/ И -ОХРАНАТА МУ ИЗБЯГА - А ГОШКО НЕ СЕ ВПИСВАШЕ ВЪВ ВРЕМЕТО !!!
  • 88 Шааро

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Бат Мишо":

    Малий, голем капацитет си . В данс дират баш такъв разбирачи.
  • 89 Дреме ми на патока за Жоро и Моро

    4 1 Отговор
    Главния, боса незнам си кво и лежи 2 метра под земята, да ти пикам и на терикатите всички свършват на едно място! Дамо Васил Божков черепа е най големия в Държавата , той коли и беси, за него да сте чули нещо или да е писано нещо, ми няма и да чуете и видите щото той си е истински бос а не като тия всичките мутрета къде се дърват на тоя и обия и накрая некой ги разстреля:-)
  • 90 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ВРЪЗВАТ ЛИ ТЕ ???
  • 91 Срам ме е

    1 0 Отговор
    Този, който е написал статията, дали знае въобще кой кой е?! Защото се е изгаврил с личността на Райко Алексиев доста малоумно.
  • 92 така е

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "НРБ и РБ - разликата":

    Евала! Точно така е!
  • 93 Голям прос

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Рядка пушка е наистина, особено 22мм. Доближава се до 30мм оръдия на самолетите.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Herr

    2 2 Отговор
    Ei stiga s tiq gluposti darjavata gi sazdade i tq si gi premahva sto ne kazvat kogato gospodin borisov be previkan v statite kogato bese glaven sek na mevere toe razgovarql licno s sefat na febere i sled idvaneto si v bg ot amerika pocna cistkata kvi sa mo bili narejdaniqta nikoi neznae andrei lokanov sazdade tozi oktopod razboinici i haiduti koito prebivaha horata bolime huq koi e obil nqkak1v narkoman georgi iliev
  • 96 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    И всичките ги титулуват "бизнесмени" !? Какво е това "бизнесмен" ? От една страна, ако е нещо хубаво, защо в тях години, се гърмяха като падпъдъци един друг.Нали никой няма право да носи огнестрелно оръжие? Не само го носеха и носят , ами и гърмят когато и когото си си поискат. Не си гледат "бизнеса", ами ходят да хранят червеите !? От друга страна, ако е нещо лошо, защо сега ги има толкова много и не са , я в затвори, я в гробове ? Шашава работа.....По скоро нас мислят и правят за /на/ шашави. В 2003 год. лятото на "Златните" работих нещо и уморен се търкулнах на една сенчеста пейка . Имаше ги такива с две седения - по средата общ "гръб". Без да ме забележат, от другата страна седнаха двама мъже.Тихичко единият сподели на другия, че като присъствал на погребението на И.Павлов в Арбанаси, най-много го впечатлило, че в доста дълбокия гроб, след като докарали ковчега с хеликоптер, пял му някакъв чернокапец и го положили долу, се приближава камион с 3-4 куб.метра бетон и го изсипва върху ковчега. Не бил сигурен дали преди това не са изсипали малко пръст. Поседяха още малко, говориха си за други неща - аз не дишам. След като станаха и тръгнаха , видях двама с доста широки рамене едри мъже.
  • 97 Бате

    1 0 Отговор
    Райко Алексиев😂😂😂🤣.. Ей малумници пишете статии а дори не знаете имената на хората. Казва се Васил Арарски смешници
  • 98 Предатор

    1 1 Отговор
    Получиха си заслуженото дълго не може да се радват на пари и Слава
  • 99 Козела?

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "БОКЛУК":

    Козела?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Робер

    3 0 Отговор
    От написаното тук,недвусмислено се разбира,че Очите е поръчителят!Проследете събитията от 2005 до сега и се вижда ,как Очите е станал крал на Черноморието,при отсъствието на Г.Илиев!
  • 102 Приятел

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Потресен":

    Ако стреля с такъв "топ", ще му откъсне рамото отката. Едно време в казармата прикладвахме оръдията на таковете с такива авиационни снаряди 23 мм. за по евтино при учебни стрелби.
  • 103 Черна кръв

    0 1 Отговор
    А днешните мафиоти в народното събрание кой ще изчисти? Дето съсипаха държавата?
    Те са много по-страшни от тези в 90те год.
  • 104 Ъъъ

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "селянин":

    500000 за 1200000 не следиш