Last news in Fakti

13 Юни, 2012 18:08 1 740 0

Питаме Италия за Брендо

  • евелин банев-
  • брендо-
  • екстрадация-
  • италия

Отложиха делото за екстрадицията му

Питаме Италия за Брендо - 1
Снимка БГНЕС

Две запитвания ще изпрати Софийски градски съд  до Италия относно Евелин Банев – Брендо. 
Заради това делото за екстрадицията на Брендо бе отложено за 20 юни. Адвокатите  на Евелин Банев възразиха срещу изпращането му в Италия, като се обосноваха, че липсва достатъчно информация в Европейската заповед за арест.
СГС пита Италия в какъв срок ще завърши разследването срещу Банев. Освен това съдът задава въпроса дали ще бъде гарантирано връщането на Брендо в България след края на разследването. Второто запитване е относно делото срещу Банев  за пране на пари, което тече в момента в страната ни.
Екстрадацията на Брендо е по задържането му в операцията „Кокаинови крале”. По данни на обвинението именно Банев е ръководел международната група за наркотрафик, а според италианските власти той е поддържал връзки с Каламбрийската мафия.
По-рано днес Софийски градски съд  разреши екстрадирането на сочения за "дясна ръка" на Банев - Тинко Гарев.
Миналата седмица сочената за едно от мулетата на групата Петя Данова сама подписа декларация в съда, че желае да бъде предадена на италианските власти.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА