16 Юни, 2012 10:46 5 107 3

Калин Георгиев: Брендо е много сериозна фигура при кокаина

  • калин георгиев-
  • кокаинови крале-
  • евелин банев-
  • брендо
Калин Георгиев: Брендо е много сериозна фигура при кокаина - 1
Снимка: БГНЕС

България е транзитна държава за кокаина, а класическият балкански път все повече се избягва, може би, заради завишения контрол на ГКПП Капитан Андреево. Това обясни главният секретар на МВР Калин Георгиев във "Факторът Кошлуков" по ТВ7.

Той коментира операция "Кокаинови крале", при която бяха арестувани над 30 души. Сред тях бе и Евелин Банев –Брендо, който Георгиев описа като лице с много сериозна биография.

Операцията започнала преди шест години в Италия и представлява реализация на няколко случая с яхти с кокаин на различни места в света. В единия случай са били укрити на яхтата 6 хил. кг. кокаин, в друг – 3 хил. кг. „Всички тези случаи са обединени от участието на българи на различни нива и едно лице, известно като Б, Боса или Брендо. Той е една от много сериозните фигури при кокаина“, обясни главният секретар на МВР. 

Въпросният кокаин не стига до територията на България, тъй като е предназначен за други "по-атрактивни пазари".

Българската страна подава информация в реално време на италианските си колеги и активно участва в последната част на операцията – залавянето и задържането на Евелин Банев-Брендо, допълни Калин Георгиев.

По думите му, Гълъбин Боевски има връзка с лице, което е задържано във връзка с операция "Кокаинови крале" и е бил използван от хора, близки до тази мрежа, за да трафикира кокаин, но това е въпрос на доказване, ако има съдебно производство.

Коментирайки войната по пътищата, главният секретар на МВР обясни, че намаляват жертвите по пътищата и крайно увредените хора при пътни инциденти, но безотговорното отношение на шофьорите продължава – пият и карат.

Очаква полицейското присъствие в малките населени места да се увеличи. Целта е да се намали битовата престъпност в тези райони, заяви Калин Георгиев. Той обясни, че са обявени конкурси за назначаване на 400 полицаи по малките населени места и предстои разпределянето натам на още 1000 служители на реда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    mi zakliuchete go za 10tina godini be.sada ako go pusne znachi parata prodaljava vse oshte da igrae v BG.
  • 2 Гладиатор

    1 0 Отговор
    Назначаване на 400 полицаи по малките населени места и предстои разпределянето натам на още 1000 служители на реда.

    ИМА ЛИ ОБЯВА ???? искам и аз
  • 3 Борката

    0 1 Отговор
    ще намалява войната по пътищата ами, той бензина намалява... хаха