Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 09:06 4 430 5

Извънредно: Спецакция удари „Орландовци“

  • орландовци-
  • акция-
  • имотна мафия

Води се разследване срещу имотната мафия

Извънредно: Спецакция удари „Орландовци“ - 1

ГДБОП и Специализираната прокуратура са влезли в квартала по разследване на имотната мафия, съобщи „Нова телевизия“.

Кварталът е блокиран и се проверяват и напускащите автомобили.

Засега е обявена неофициално официално причината за акцията - разследване на имотната мафия, но кварталът се слави и като свърталища на цигански банди, занимаващи се с трафик на бежанци към Сърбия, а от там за Западна Европа.

През юни т. г. в „Орландовци“ и „Факултета“ беше спипана организирана престъпна група каналджии. Всяка седмица те са превеждани групи от хора от по 30-40 лица от Турция през България до Сърбия. Там са посрещани от каналджии, които са ги транспортирали до Западна Европа.

Касае се главно за лица, ненавършили 16 години, без документи, но има случаи на транспортиране на цели семейства. Това стана ясно тогава на брифинг на прокуратурата.

Мигрантите са превеждани през т. нар. зелени граници - гъсти, гористи местности, по изключително опасен за живота на миграните начин.

Каналът е започвал от Кабул, Афганистан. Ръководен е от лице, което набирало мигрантите от Афганистан и ги прекарвало към Турция. Там са посрещани от друго лице, което ги транспортирало през Марица към България.

За транспортирането у нас били оборудвани специални бусове, като ги настанявали в квартири в кварталите „Орландовци“ и „Факултета“. Лицата са престоявали от 1-2 дни в България с цел да не бъдат заподозрени и да не се харчат пари по издръжката им.

След това са транспортирани към Сърбия и Западна Европа. Тарифата е била по 8-10 000 евро на човек. Заплащането се извършавано през метода „Хавала“. Сред членовете на канала бяха 2 българи, 1 афганистанец, 1 сириец и 1 иракчанин. Част от членовете, които са свързани с организираната престъпна група са били женени за жени от България.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone Сериен убиец на тролчета

    29 1 Отговор
    А, политическата мафия КОГА?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Пилотът Гошу

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "EL chochone Сериен убиец на тролчета":

    Е по-нататък, сега не виждаш ли, че са много заети.
  • 3 Куронага🍺

    5 0 Отговор
    Сидеров кога ще отиде на лечение?😑💩😁😕😍💩😑💩😁
  • 4 Гост

    1 1 Отговор
    Некой не се е отчел по веригата
  • 5 Психиатър

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "EL chochone Сериен убиец на тролчета":

    Неблагодарници. Никога няма да сте доволни. Заслужавате си дереджето.