Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 17:38 1 724 10

В ДАИ - Пловдив изнудвали и за луканки

  • даи-
  • пловдив

Били са разпитани и свидетели

В ДАИ - Пловдив изнудвали и за луканки - 1

Съдът остави в ареста тримата служители на ДАИ-Пловдив, обвинени за приемане на подкуп, съобщи bTV. Те са обвинени в изнудване, вземане на подкуп и злоупотреба със служебно положение.

Тримата служители от ДАИ-Пловдив са били следени със СРС от края на месец май.

Мъжете водили активни разговори с транспортни фирми, на които извършвали проверки в качеството си на инспектори. Привиквали ги в сградата на Автомобилната администрация и им обяснявали, че имат нарушения - например нерегистрирани превозни средства или липса на удостоверения за професионална квалификация на техни шофьори.

По думи на прокурорът Георги Гешев инспекторите не са имали намерение да съставят актове, а да посъветват фирмите как нещата "могат да се нагласят".

Били са разпитани и свидетели. Един от тях е един от големите месопроизводители в Пловдивско. Той заявил, че мъжете са му искали пари и месни продукти, които произвежда. Мъжът разказал, че бил извикан на паркинг пред голям търговски обект в Пловдив, където предал исканата сума от 600 лв. и чантите с луканки.

Други дружества, които също са били потърпевши, са потвърдили схемата на инспекторите - привикване в ДАИ, разясняване, че има нарушения и че те могат да се отстранят.

От своя страна адвокатите на тримата задържани изтъкват чистото им съдебно минало и подкупните инспектори да бъдат освободени под парична гаранция. Предстои съдът да се произнесе.

Припомняме, че преди дни ДАНС влезе в ДАИ - Пловдив по сигнал за корупционни схеми. При претърсване на офиси и адреси в Пловдив, Свиленград и Първомай бяха задържани 7 души. Вчера пък беше арестуван и представител на транспортна фирма. В ареста за 24 часа се оказа и временно изпълняващата длъжността директор на ДАИ - Пловдив Анна Генова.

По-късно стана ясно, че трима от задържаните след спецакцията в ДАИ-Пловдив остават в ареста.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    13 0 Отговор
    ...и цялата общественост се изненада, сякаш никога не е знаела, че който е на държавен пост, раздаващ благинки или санкциониращ за нередности, все е корумпиран!
  • 2 Боби

    12 0 Отговор
    И в ПЕРНИК елате на акция.
  • 3 Присъда

    12 0 Отговор
    Малее... не наядохте се , не напихте се и не се нагушихте! Да ви приседне и да ви отрви, както тровите народа! Рано или късно въжето ще се затегне и тогава ще черпите в зандана– там всички са ви почитатели и ви чакат с нетърпение. Фул сървиз на макс!!!
  • 4 Varna

    11 0 Отговор
    Във всеки град е така.И не само ДАЙ ами всички държавни институции
  • 5 Последния софиянец

    6 0 Отговор
    В моя магазин инспекторите си имаха специална сметка на касата. Пълнеха торбите яко. По 1000 лева на месец правеха.
  • 6 злобар

    10 0 Отговор
    Ето заради това Volkswagen не дойде в България!
  • 7 боцмана

    5 0 Отговор
    Суджуци , луканки важното е да има келепир. Само вожда ли може да похапва суджук?
  • 8 РАМБО

    5 0 Отговор
    Затова се казват Дай . ЛУКАнкоВИ Даяджии !
  • 9 инспектор от ДАЙ

    5 0 Отговор
    то затова се казва ДАЙ !!!

    дай луканка, дай судук, дай някой леф, все нещо трябва да им се дава

    дори надписа им го има на гърба, да знаят тия дето са ги спрели , да дават!!!!!!!!!!!!
  • 10 Емигрантка

    1 0 Отговор
    ДАНС триабва от лекарите да започне не от даи