Last news in Fakti

22 Юни, 2012 08:22 17 315 40

27-годишен моторист без каска загина в Петрич

  • моторист-
  • катастрофа
27-годишен моторист без каска загина в Петрич - 1
Снимка: БГНЕС

27-годишен мотоциклетист без каска загина вчера следобед в Петрич.

Сигналът за произшествието е подаден към 16.30 часа вчера от бул. "Княз Борис". Петър З. управлявал 1000-кубиков мотор "Хонда", при изпреварване на микробус се ударил в него и паднал на земята.

При удара в бордюра, разделящ двете платна на булеварда, ударил главата си. Загинал на място тъй като бил без каска. Лекарският екип от ЦСМП-Петрич констатирал смъртта на младежа, който бил таксиметров шофьор


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    9 0 Отговор
    Всеки ден по двама трима.Крайно време е полицията да се заеме с тези мотористи и да ги вкара малко в пътя.Трябва да се направи една хайка и съм сигурен,че половината ще отпаднат от играта.Карат мотоциклети без документи,без правоспособност,без каски,без гуми.Докога ще четем тези черни статистики.Ало полицията къде сте?
  • 2 шофьор

    6 0 Отговор
    Няколко пъти този месец пътувах В.Търново - Варна , тези мотористи са кошмар, няма мигачи при изпреварване , един даже ме изпревари от ляво !!! На влизане във Варна ме изпревари моторист само по бермуди , Вие искате каска !!! И то ме изпревари с поне 130 км. в час !
  • 3 до шофьор

    4 3 Отговор
    Еми ти от дясно ли искаш да те изпреварват?
  • 4 моторист

    0 9 Отговор
    (дядо поп) да ти е.. нали се сешташ.Много ги разбираш с гуми без гуми с документи без документи
  • 5 аа

    0 6 Отговор
    Стига мрънкали срещу мотористите.Гледайте себе си!От ляво те бил изпреварил моторист..А от къде,от горе ли да те изпревари,или си карал в Япония?Ако такива мрънкачи започнете да карате нормално,а не да се влачите в крайната лява лента и да нервирате останалите шофьори с това,ще стане малко по-леко и спокойно по пътищата...Само глупави коментари навсякъде...
  • 6 Иван Иванов

    1 2 Отговор
    Абе попе ти с килимявка ли караш?Моторите по джанти ли бяха?Чувал ли си думата полуслик или слик?
    До шофьор-смени си ника.Не ти отива.Ти откде изпреварваш? И...какъв е проблема да караш по бермуди?
    За каската съм съгласен-до магазина с каска.
  • 7 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    всъщност.. като се замисля.. автомобилистите са безгрешни.. не карат с 200 .. не изпреварват от лево - десно .. /вече и аз се обърках откъде е е правилното / а и не съм чул от години да стане катастрофа между автомобили..
    докато има превозни средства на пътя..тия неща ще стават.. жалко за момчето.. но нямате ли си друга работа освен да плюете човек загинал нелепо .. има ли значение дали е автомобилист моторист каруцар..и т,н.

    Коментиран от #28

  • 8 weedmen

    2 1 Отговор
    sas bermudi i bez kaska eto ti otgovora
  • 9 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    motoristite karat losho ne samo v BG.v italia i ispania ima mnogo hora s skuteri koito karat ujasno.
  • 10 тото

    1 0 Отговор
    а дали микробусът нее тръгнал да изпреварва ида не е видял мотора както постоянно се случва във варна

    Коментиран от #12

  • 11 Nikolay

    1 0 Отговор
    jalko za mom4etoo :(
  • 12 минко мимков

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "тото":

    Варна мрази наглите мотористи
  • 13 КОКО

    1 0 Отговор
    Хораа ценете си живота !!
  • 14 констатирах

    2 0 Отговор
    българите са едни от наи лошите шофьори.А и карат наизуст без да гледат знаци и очертания.затова има толкова много катастрофи.
  • 15 оусо

    2 0 Отговор
    ако тази фотография е от мястото на инцидента... сигурен съм, че ако беше с каска щеше да се отърве само с уплаха и счупен нокът... МОтористите са доста по-раними от пешеходеца, единия поне се оглежда, а другия няма време да го прави щото отзаде го гони гъзарията и не сварва да избяга- пазете моториста!!!- на такова течение акъл не вирее, а само адреналин и хормони!!!
  • 16 Vincent_Monah

    3 0 Отговор
    Колкото и крайно да звучи, но понякога ми се иска пълна забрана на моторите и автомобилите. За съжаление е невъзможно и глупаво, всеки търси да покачи адреналина в кръвта си... кой яхнал мотор, кой автомобил, но често забравяме, че сме смъртни... Когато стане непоправимото се наричаме помежду си "донори на органи', "селски бекове" и прочие, а забравяме да бъдем хора от плът и кръв и най-вече приятели на пътя...
  • 17 Човек

    2 0 Отговор
    Мир на праха му...
    Хора престанете да ругаете и да наричате мотористите по различни начини!Всички сме хора-всички имаме родители,деца,братя,сестри и куп други хора,които милеят за нас...Пазете се ВИЕ пазете и околните....А когато просто някой независимо дали с кола или с мотор направи неоправдано рисково нарушение,вие самите си вземете поука и си дайте сметка какво е можело да стане при други обстоятелства....
  • 18 Маймуната

    3 0 Отговор
    Аз съм съгласен с дядо поп.Трябва полицията да ги поразмърда тези мотористчета и да ги вкара малко в пътя.Много пъти съм виждал как карат с огромна скорост в града все едно че другите са паркирали.Изпреварват отляво от дясно от където им падне и не си дават сметка,че така увеличават шанса си да станат донори преди да са навършили 25г.Масово се кара с износени или палени гуми .А това,че карат по шорти не е само техен проблем защото така при смъртен случай дори няма да има никакъв здрав орган който да се изкара от тях та поне със смъртта си да бъдат малко полезни.Аз също призовавам полицията да се намеси по сериозно и да изкара от употреба всички нередовни елементи.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Моторист от 10г.

    3 0 Отговор
    Не мога да разбера мили хора, защо е нужно да се упрекват и заклеймяват мотористите за щяло и нещяло? Вие "шофьорите идеални" дето си карате в лентите и само по ограниченията и не си хвърляте фасовете и боклуците през прозореца и ред други безочливи и нагли действия.... само ругаете - колко пъти моторист ви е засякъл? Колко пъти ви е блъснал нагъл моторист без каска и по бермуди и ви е причинил материални щети???
    Лека ну пръст на колегата и дано е на по-добро място с по-добри и отзивчиви хора!!!

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мнение на Софиянец,не на селянин

    0 0 Отговор
    Ето го и примера !!!
  • 24 Стефан

    3 0 Отговор
    Колеги, всеки ден гледам хора карат без каски, моля ви слагайте си каските! Пазете се и Бог да е с нас ! Амин!
  • 25 Prelude

    2 0 Отговор
    Статията набляга за каската и гледам повечето нея коментират.
    Абе как е станала катастрофата? Това щеше да е много по полезна информация.
    Жалко за момчето. Не е бил състезател съдейки по гумите.
  • 26 Антонио Стойков

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Моторист от 10г.":

    Голем коментар!
  • 27 Кирилизатора

    5 0 Отговор
    До моториста от 10г. , аз съм моторист от 17г.Мотористи много пъти са ме засичали и са ми отнемали предимство ,спасявало е ги само факта че съм моторист и зная какво ще направят.Истината е че почти всички качени на пистарки са комплексари и ЗАСЛУЖЕНО стават донори.Не може да караш в града със 130-140км.ч. ,ей колеги мотористи ,осъзнайте се хората не са ви виновни , винаги търсите грешките в другите ,ама максимално допустимата скорост в населено място е 50км.ч. ПЕТДЕСЕТ КИЛОМЕТРА В ЧАС с тая скорост няма кой да те засече дори и да те засече спокойно ще спреш или ще го заобиколиш ,дори да се удариш ще се прибереш вкъщи най-много с охлузвания.Падал съм много за разлика от някои дето падат по веднъж.Аре дръжте се а !??!?Все другите са ви виновни.

    Коментиран от #29

  • 28 наблюдател

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Нямат си друга работа явно, днес тоя случай го четох в друг сайт и само чаках да го пуснат тук та да им гледам умните коментари :))) Още не са дошли всички, чакай само да видиш какви плювалници ще дойдат и ще почнат да псуват и кълнат люто мотористите. Аз само се смея вече с тях. Жалко за момчето, мир на душата му !!!
  • 29 Prelude

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Кирилизатора":

    @27
    И как те засече моторист като винаги е по бърз от теб? Аз съм по пътищата над 17 години и моторист не ме е засичал никога. (случвало се е аз да не ги виждам). Второ тъй като (от скоро) съм на пистарка приемам твърдението ти за комплексарщина лично. Не, чувстам нужда да ти се обяснявам, но тъй като и други четат -предпочитам места без автомобили (за съжаление такива няма), удоволствието идва от взаимодействието с машината, не от това кой те гледа. Вярно е че има и позьори дето ходат по кафенца и фитнесче с моторите, такива няма как да станат добри.
  • 30 booby

    0 1 Отговор
    смешковци сте всичките които ни наричате донори . И като се замисля вие сте комплексарите , само лаете и плюете. Лека му пръст на колегата
  • 31 Лудия Макс

    1 0 Отговор
    Ами много лесно ще ме засече моторист.Примерно карам в града с 50км в час и искам да се престроя в друга лента.Поглеждам в огледалото няма никой на близо и тръгвам да се престроявам като приемам,че след като се движа с максимално разрешената за града скорост от 50км няма начин някой да ме настигне или изпревари.Да ама не.Изведнаж се появява едно камикадзе на две колела сьс 150км от нищото минава през колата ми претрепва се и после аз съм виновен.Е няма как да съм виновен.Той мен е засекъл с неправилно движение а не аз него.

    Коментиран от #33, #35

  • 32 шофьор xxl

    0 1 Отговор
    айде стига сте писали глупости. мотористите ви пречат че карат бързо,тировете,и те ви пречат. искарвате с 300 зора една шофьорска книжка и един в канавката друг в насрещното на магистралата. пътищата не са за ........... като не можете да шофирате пътувайте с влак или автобус. Лека му пръст на ЧОВЕКА.
  • 33 Велизар

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Лудия Макс":

    Ти само веднъж ли си гледаш огледалото като се престрояваш ? Да, че летят по пътищата - не го отричам, ама при условие, че знаеш, че лятото е пълно с мотористи, еми поглеждай по няколко пъти тия огледала и после няма да си ти виновен.
  • 34 Лудия Макс

    1 0 Отговор
    И 10 пъти да гледаш няма как да го видиш този тъпа...р,че идва сьс 150км.
  • 35 наблюдател

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Лудия Макс":

    Примерно си караш с 50 в града ама надали !!! Поглеждаш в огледалото и виждаш колко си красив, такива като теб точно това правят. И ти си от тия сигурно дето са взели книжка за 15 дена съкратен курс и са минали изпит на листовки и на полигон как се превкючва на първа и е нямало време да ви се обясни, че страничните огледала, както и за обратно виждане се настройват за да имаш наблюдения върху пътя през цялото време докато шофираш. А не само за да погледнеш едва, едва в тия огледала. В страничното огледало се гледа, не се поглежда !!! И как би те засекал теб с неправилното си движение един моторист бе, чуваш ли се какво приказваш !!!
  • 36 nikolay dimitrov

    0 0 Отговор
    che se kara mn byrzo po pytishtata taka e .. no i ima mn hora upravqvashti MPS-ta koito izobshto ne pogglejdat v ogledaloto pri predpriemane na manevri !!!! hora ima mqsto za vsichki .. nedeite da rugaete motoristite ne vinagi te sa vinovni !!
  • 37 Лудия Макс

    1 0 Отговор
    До@35 от наблюдател .Ами ще ти обясня по внимателно,че дано разбереш.При положение ,че аз съм карал с 50км и той ми е изкочил отнякъде сьс 150км при ограничение от 50км виновния е той а не аз.Дефакто с неспазване на ограничението на скоростта той ми пречи да си изпълня маневрата.Предимството мъжки е доста разтегливо понятие и зависи от много неща повярвай ми.От 30 години съм професионален шофьор и доста тъпанари са се блъснали в камиона ми за това време.За щастие никой от тях не е поел по последния.А книжката не я взех за 15 дена като теб а учих 3години като от тях 2години карах по 8часа седмично.После 2години шофьор в казармата след това нов курс за Е категория и от тогава още 20 г на волана . мисля,че е достатъчно за да дам адекватен отговор.

    Коментиран от #39

  • 38 Prelude

    1 0 Отговор
    Работата е, че когато мотористът сгреши рискува собствения си живот, когато автомобилът сгреши рискът е пак за моториста. Всеки с мотор ще ви разкаже случаи как коли са му отнемали предимство защото не са го видяли. Аз карам бързо когато няма трафик пред мен, когато наближа коли намалявам до малко над тяхната скорост да им дам възможност да ме видят.
  • 39 наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Лудия Макс":

    Мани, изобщо даже не ми се обяснявай какъв необикновен шофьор си, трябваше да почнеш с това, че си дападжия. Как па всички тук са шофьори от 30 години (поне) и всички са акълии !!! С коментарите си само ще ти кажа, че си срам за профи шофьорите, ако си наистна толкова добър шофьор, колкото се изкарваш няма да е проблем покрай теб да фучат цял ден "безразсърдни" мотористи, дори няма да ти напарвят впечатление !!!
  • 40 ВаскоОпела

    0 0 Отговор
    много кофти.отиде си още един човечец.не знам кой е бил виновен или какво е станало.усещам че някой е карал бързичко.сигурно е имало вариант да се избегне това нещастие.варианти много-правилни и неправилни.по-долу някой беше коментирал че мористите искали да карат ама да нямало коли.предлагам да изровим и бордюрите да изсечем дърветата да отрежем светофари знаци абе всичко което стърчи.да забраним да се движат трамваи тролеи хора. И това е вариант да не стават такива лоши инциденти.Па да си карат мотористите.