8 Ноември, 2019 17:45 5 191 10

Известен наркодилър арестуван при акцията в Пловдив

  • наркотици-
  • пловдив-
  • акция

Известният наркотърговец Мечо по прякор „Баничаря” и съпругата му са задържани по време на акцията на Криминална полиция и Специализираните полицейски сили в Пловдив.

Припомняме, че седем бяха арестувани по време на сделка на Голямоконарско шосе.

Заловени са трима мъже и четири жени, придвижвали се с два автомобила – “Ауди” и “Рейндж Ровър”. При последвалите лични обиски и претърсвания в колите и на два частни адреса, разследващите са иззели над 73,5 грама метамфетамин на кристали, 4 стъклени лули и 2 електронни везни със следи от наркотичното вещество, 100 таблетки клонарекс, пакетче амфетамин и мобилни телефони.

Основни „играчи” при сделката са били именно Мечо и половинката му. Другите петима са били техни клиенти. Наркотърговецът е бил в Рейндж Ровъра, а партньорите му в бургаско ауди. Срещата е била близо до разклона за магистралата, срещу известен салон за немски автомобили, съобщи trafficnews.bg.

Мечо и жена му са единствените задържани за 72 часа и са им повдигнати обвинения. Останалата част от задържаните са били освободени след 24 часа.

Мечо Баничаря е с богато криминално минало, като за него се знае, че има канал за хероин от Турция. Родом е от Свиленград, но се подвизава в ромския квартал Столипиново.

Прякорът му е свързан с легалния бизнес, който върти. През годините той отвори няколко баничарници в града, две от които в район „Източен” и една в подлеза на Тримонциум.

Това не е първият арест на мъжа. Мечо и приближените му бяха закопчани през октомври миналата година в Столипиново. Тогава шестима дилъри бяха арестувани, сред които и Баничаря. При обиските в един от автомобилите бе намерено близо 300 грама прахообразно вещество, което при полевите тестове е реагирало на хероин.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 maf1ata BG

    15 1 Отговор
    "и четири жени" - Нека да познаем какви са? :)

    Коментиран от #7

  • 2 El pepi

    11 0 Отговор
    Няма ли видео да се насладим на удара? :)
  • 3 112

    10 0 Отговор
    като не си плаща в първо частно районно
  • 4 3288

    10 0 Отговор
    Хванат, регистриран, премерен и пуснат на свобода. Същински риболов 🎣.
  • 5 Рошко

    12 1 Отговор
    Абр вашата кожа долна, ко само ги хващате бе, досргс кого сте осъдили хванахме та хванахме, в Ирландия днеска казаха хванали и веднага конфискувсли камиони, какво само ни пълните главите с глупости
  • 6 Ачо Чалгарчето

    1 0 Отговор
    Не си е платил желаната сума! След изборите огладнелите от раздаването на пари за "любимите" избиратели, искат да върнат разликата. Утре на улицата ще има нови цени или ще бият в грамажа, а който иска да ходи се оплаква, че му продали по-малко дрога )))
  • 7 некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "maf1ata BG":

    Е как какви? Университетски преподаватели, какви? :)
  • 8 e36

    1 0 Отговор
    така става като забавиш таксата към мвр
  • 9 Васил Левски

    1 0 Отговор
    глупости ,театр полиции
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.