Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 11:35 2 075 8

Намалиха присъдата на акушерката, пребила бебето Никол

  • намалиха присъдата на акушерката-
  • емилия ковачева-
  • пребила бебето никол-
  • от 18 на 16 години

Вместо 18 години, акушерката Емилия Ковачева ще лежи в затвора 16

Намалиха присъдата на акушерката, пребила бебето Никол - 1
Снимка: БГНЕС

Заради покаянието и тежките условия на труд - Апелативният съд в София намали присъдата на акушерката Емилия Ковачева, пребила новородено бебе. Така, вместо 18 години, тя ще лежи в затвора 16. След побоя бебето Никол получи черепно-мозъчна травма, а сега 4 години по-късно то е с епилептични припадъци и засегнат очен нерв.

4 години след бруталния акт на насилие в столична болница от акушерка към новородено - делото приключи на втора инстанция. Присъдата на Емилия Ковачева беше намалена с 2 години, съобщи Nova.

„Наказанието е справедливо, с оглед начина, механизма и служебното положение, което е вземала подсъдимата”, заяви Николай Христов - прокурор, който поддържаше обвинението пред първата инстанция.

„Детето е живо и здраво. Пожелавам на него и родителите му да се възстанови напълно. Тук говорим не за загинал човек, а за изключително неприятен инцидент”, каза Жанет Желязкова - адвокат на подсъдимата Емилия Ковачева.

Според съда в онази нощ Ковачева е ударила детето поне 39 пъти. Родителите на Никол рядко говорят за случилото се, но са категорични, че щетите за детето им са катастрофални.

„Преглеждахме записите не за 1 месец назад, а за повече време. Там се констатира, че извън този период, за който бе повдигнато обвинението, всяка вечер, когато е била дежурна, Емилия Ковачева по този начин е наранявала множество деца”, каза прокурорът Николай Христов.

Само навременното лечение спасило пребитото от Емилия Ковачева бебе.

Защитата на Ковачева обаче казва друго. „При лични разговори тя споделя, че няма спомен за подобно нещо, което да е извършила”, коментира адвокат Жанет Желязкова.

Акушерката е осъдена да плати и 400 000 обезщетение на родителите на Никол. След присъдата на втора инстанция тя остава под домашен арест.

„Самият факт, че имаме присъда на въззивната инстанция и то не малка, предразполага едно укриване от подсъдимия”, посочи прокурорът Николай Христов.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде атакувано пред Върховния касационен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    12 1 Отговор
    ДО ЖИВОТ!!!
  • 2 Ужас

    7 1 Отговор
    Това е лудост. Каква държава живеем. Кой знае как си живурка в затвора. Боже Господи. Що за хора са хората и ние в системата на звяра?
  • 3 boko

    8 0 Отговор
    детето е с ЕПИЛЕПСИЯ след побоя от тази- познавам бащата на детето
  • 4 гост

    9 7 Отговор
    Това се нарича прегаряне и се получава от претоварване на работата. Тя не е единственната виновна в случая. Вина носят и нейните отговорници, които са я натиснали да работи без почивка, ако не се лъжа часовете бяха двойно повече и то с нощни смени. Защо никой друг не е подведен под отговорност? Не я оневинявам нито защитавам. Искам да насоча вниманието, че утре може да съм аз, след година да сте вие, само защото шефа на болницата има пари за нова Ес класа, но няма пари за необходим персонал и наличния се изтезава брутално докато не стане нещо подобно. И следващ въпрос: никой ли не е забелязал предишните й актове за насилие и да бъде спряна преди да повреди толкова лошо бебето?
  • 5 Браво

    4 0 Отговор
    Сега урода ще си живее скапания живот, а детенцето и семейството му ще страдат. Епилепсия, черепно-мозъчна травма ама за съдията не е достатъчно. Бог да му връща, на него и на нея. Жалко за малкото ангелче...
  • 6 цербер

    0 0 Отговор
    " Ковачева е ударила делото поне 39 пъти." Ковачева е ударила ДЕТЕТО,а не делото,бе алооу!
  • 7 джъвввв

    1 0 Отговор
    В каква държава живеем ли? В никаква. Държава няма. Коли крадат,пари крадат,животи крадат и безхаберието е пълно. Огледайте се около вас. Пенсиите направили по някакъв си побългарен немски образец. Заплатите са 10 пъти по-ниски от немските.Здравеопазването е на светлинни години от немското,образованието ни също вече крее. Приемат в предприятията куцо и сакато,хора,които не могат да си напишат името и сричат. Но само за присъствие им броят по 1000 лева. А уж ни рекламират като Немция на Балканите.
  • 8 123

    0 0 Отговор
    Предлагам на родителите да е отрепят докато е в затвора, има начин как да стане това