19 Ноември, 2019 15:36 4 091 10

Мистерия забули убийството край Вая, жертвата е криминално проявен

  • труп-
  • мъж-
  • прострелян-
  • долно езерово

За жестокото престъпление, извършено в неделя, са задържани съпрузи от Бургас

Мистерия забули убийството край Вая, жертвата е криминално проявен - 1
Снимка: БГНЕС

Младият мъж, чийто труп бе открит в землището на бургаския кв. "Долно Езерово", е криминално проявен. Той е бил застрелян в гръб, съобщава "Флагман".

За жестокото престъпление, извършено в неделя, са задържани съпрузи от Бургас.

Трупът бе аутопсиран в Съдебна медицина Бургас до около 13:00 ч. днес в присъствието на д-р Параско Парасков и множество експерти от ОД на МВР-Бургас.

Смъртта е настъпила преди около две денонощия, предвид състоянието на трупа. Задържаните – мъж и жена, към този момент отказват да дават показания за връзката им с убийството.

Случаят е повече от заплетен, в ОД на МВР-Бургас и към този момент тече разширено заседание на криминалисти. Двама са свидетелите, които отишли във Второ РУ на МВР вчера следобед и съобщили за това, че са се натъкнали на труп в местността „Герен Бунар“ край кв. "Долно Езерово".

В процеса на разговора им с полицаите те признали, че всъщност знаели за тялото на мъжа още в неделя, но се притеснявали да съдействат на полицията, за да не ги обвинят.

Мъжът е бил с анцугово горнище и черни дънки. Той е 33-годишен от кв. "Черно море", криминално проявен. Лежал е в канавката по лице. Входът на огнестрелната рана е откъм гърба, поразен е точно в сърцето. След аутопсията са назначени няколко балистични експертизи. Със сигурност тялото е престояло в тресавището около 48 часа, преди свидетелите на посочат местонахождението му.

Трупът е открит в промишлената зона между СОМАТ и ТЕЦ-а, на около 200 м. от главния път в посока жп линията. Там има канавка, в която е било захвърлено тялото. Въпросните 200 м. до канавката могат да се преминат само с джип.

Продължава да остава неясно къде е извършено убийството и как е транспортиран трупът до там.

Най-добрите специалисти от Института по психология към МВР събеседват с двамата свидетели, за които се установява вероятност за съпричастност към бруталното убийство на млад мъж.

От събраните дотук данни става ясно със сигурност следното: Около 18 часа във Второ РУ-Бургас се явяват мъж и жена съпрузи, които по адресна регистрация би трябвало да живеят в жк. „Лазур”. Те разказали на дежурния полицай, че в неделя около 11:30 часа се натъкнали на труп на мъж в местността „Герен Бунар” край бургаския кв. "Долно Езерово".

Съпрузите били силно уплашени от находката и повече от денонощие умували дали да съобщят в МВР за това, което са видели в канавката между СОМАТ и ТЕЦ-а. Те завели още същата вечер разследващите на мястото – канавка, на около 200 м. от жп линията край бреговете на езерото Вая.

В хода на разпитите до този момент се установява единствено, че съпругът – свидетел е ловджия. По принцип край езерото „Вая” в събота и неделя излизат няколко ловни дружинки, за да гърмят по пернати. Възможно е свидетелят да се е уплашил от мисълта, че може да бъде обвинен той или някой от колегите му в дружинката за убийството.

Към този момент тече претърсване в дома на семейството, подало информацията за мъртвия човек. Фамилията им е Кралеви и живеят на ул. „Патриарх Евтимий” – в самия център на Бургас. Те разказали на полицаите, че били в района на кв. "Долно Езерово", за да разхождат кучето си. След това е установено, че той е ловец. Те не са задържани, категорични са от ОДМВР.

Продължава издирване на други ловци от района, за да се установи с какво оръжие е стреляно. Криминално проявеният от кв. "Черно море" със сигурност не е ловец. Има вероятност трупът да е докаран с автомобил и изхвърлен в канавката.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aaaaaxa

    29 0 Отговор
    Защо им пишат имената на обикновените хора а на престъпниците само инициалите?????

    Коментиран от #9

  • 2 Хммм

    25 0 Отговор
    Един манго по малко , много интересно защо написаха чак адреса на хората, които са го намерили , ми утрешния ден едва ли ще постъпят пак така , аз лично няма да свидетелствам , на престъпника му крият името !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха-ха-хаааа....

    16 0 Отговор
    Ааа съдествайте още на пишман милиционерите.Нещо ЕГН-тата няма ли да напишете на хората.
  • 5 и ТЕ ТАКА

    19 0 Отговор
    Отиваш при неграмотниците да им покажеш евентуално местопрестъпление,а те почват обиски и следствени действия да извършват спрямо тебе.Чуден пример за работата ма МВР-то,сега само трябва да ги нагласят и готово.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Горно Езерово

    3 0 Отговор
    В другите сайтове информацията е различна.

    Коментиран от #8

  • 8 El Torro

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Горно Езерово":

    Е, то не е задължително да е точна. Важното е, че става въпрос за убийство в Бургас.
  • 9 Ленин

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Aaaaaxa":

    За да тормозят хората.След това което направиха на тези хора никой и за нищо на света няма да съдейства на тъпите ченгета.-Хора бъдете като трите маймунки от карикатурите-не видях- не чух-не знам.
  • 10 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Преди година-две пред очите ми ПТП. Профучах и въобще не ми мина през ума и мисъл да спра! Няма да кажа къде и кога. Защото преди по-вече от 20 години с приятел сме в Девня, Варненска губерния, с един "москвич", харчеш 7 /седем/лт / 100 км. Търсим негасена вар. На едно кръстовище се цапнаха две МПС-та. И ние свидетели. В полицеското / не им знам организацията/ бетер от престъпници, започва един разпит и на двама ни.За ПТП-то я имаше въпрос- я не. Кълна се , за майчиното ни мляко не ни питаха. След два часа -общо- ни освободиха. И не минаха и три-четири дена : "Явете се в Полицията - гр.Девня! Не се ли явите - лошо Ви се пише" Известяваме работодателите си, палим Москвето и газ.Отиване - връщане - 116 км.Същият разпит от друг служител. Отиваме си. След две седмици отново:" Явете се.....Не дойдете ли -жална Ви майка" И пак.чорбаджиите, мосвето, газ..... Друг служител - същият разпит. За ПТП, кой,откъде, накъде,как са се ударили даже и не пита. Видяхте ли? Видяхме.... И не дава да му се възразява - власт. Когато ни извикаха ОЩЕ един път- скъсахме " повиквателните" и за четвърти път не отидохме. Никой и не ни потърси по-вече!?!.Вие пресметнете колко пари и време сме загубили общо за този "девненски" случай.... Че и да попитам - Трябваше ли да спра аджеба на горното ПТП ??