5 Декември, 2019 12:25 2 788 4

Разбиха група за наркоразпространение

  • наркотици-
  • наркоразпространение-
  • организирана престъпна група-
  • елин пелин

Специализираната операция е проведена на 3 декември 2019 г. в Софийско

Разбиха група за наркоразпространение - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Разбиха​ престъпна група за разпространение на наркотици.

Действията са осъществени от служители на ТСБОП – София област, под ръководството на Специализираната прокуратура. В рамките на операцията, непосредствено след „зареждане“ с наркотични вещества на едро, преди те да бъдат разпределени между дилърите, са задържани четиримата участници в организираната престъпна група за разпространение на наркотици в Елин Пелин и региона. При извършените лични обиски и претърсванията на ползваните от тях 7 адреса и автомобили са намерени и иззети 1,8 кг канабис и 1,2 кг амфетамини в различни разфасовки, подготвени за разпространение на черния пазар. Иззети са също електронни везни, мобилни телефони, с които участниците са поддържали контакт, пари в брой. Според събраните до момента данни групата е действала от октомври 2018 г., като се е снабдявала с наркотици (предимно „трева“ и амфетамини) от доставчици на едро от София.

На трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 5 декември 2019 г., Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях. Заради тежко здравословно състояние на четвъртия участник в групата е определена парична гаранция в размер на 3000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смоко

    20 0 Отговор
    Защо ми се струва, че нещо много трафиканти изловиха тея дни, явно нов играч се подготвя да стъпи на пазара!

    Коментиран от #2

  • 2 mmm

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "смоко":

    Дам.
    Разчистват терена на някой техен колега.
  • 3 Като

    0 0 Отговор
    Хванат една група тя топи друга такава ама не с приказки от фолклора ами със писмени показания как си требва иначе от къде се пръкнаха толкова дилъри и аз се чудим вече?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.