Last news in Fakti

11 Юли, 2012 19:15 2 216 0

Задържаха младеж за убийството в Студентски град

  • студентски град-
  • момче-
  • дискотека-
  • побой
Задържаха младеж за убийството в Студентски град - 1
Снимка: БГНЕС

Столични криминалисти задържаха младежа, убил при сбиване в „Студентски град“ 24-годишен мъж от Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на МВР. Жертвата пострада тежко при сбиване пред дискотека на 29 юни, а по-късно почина от раните си.

Убиецът на Борис Киряков е 23-годишен младеж, регистриран за кражба, хулиганство и наркотици. Той е с мярка за неотклонение „подписка”.

Разследването започна още във фаталната нощ на 29 юни, когато в полицията бе получен сигнал за сбиване между клиенти на нощно заведение „Студентски град”.

Около 03.35 ч. на паркинга пред дискотеката непознат удря с твърд предмет по главата Борис Киряков. Раненият е откаран в „Пирогов“ в кома с опасност за живота, а на 4 юли късно вечерта почина от нанесените тежки травми.

В рамките на започналата денонощна работа по случая криминалистите разпитали брата на починалото Борис. В нощта на инцидента те, заедно с двама приятели и момиче, били в дискотеката - празнували рождения му ден с много алкохол, разказвал братът.

Под въздействието на високите градуси момчетата започнали да притесняват момичета от съседното сепаре, които потърсили съдействие от охраната. Била им направена забележка. Не се стигнало до инцидент. Цлата компания се изнесла от заведението.

На паркинга обаче възникнала свада и сбиване между тяхната група и други непознати. Борис паднал на земята в безпомощно състояние, а неизвестните избягали.

Разследващите установили всички охранители в нощното заведение, персонала, както и други свидетели. Издирени били и шофьорите на таксиметровите автомобили, с които се оттеглили евентуалните извършители на престъплението, потърсили медицинска помощ в столична болница. Така в хода на разследването криминалистите установили, че членовете на другата компания – четирима на възраст от 23 до 31 години. По думите им Борис започнал да се саморазправя с техния познат и замахнал да го удари. За да се защити, задържаният от МВР младеж   отблъснал опонента си и паднал на земята.

След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 124 ал.1 пр.3 от НК.

Това е поредният инцидент в района след жестокото убийство пред съборената вече дискотека Амнезия. 21-годишният студент Стоян Балтов беше пребит до смърт в нощта на 5 декември 2008 година.

Само преди два месеца четирима младежи бяха пребити от непознати, отново на излизане от популярна дискотека.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА