Last news in Fakti

9 Януари, 2020 10:20 6 480 9

Изнудваният за подкупния директор в Ихтиман: Искаше все повече пари

  • ихтиман-
  • димитър бонев-
  • валентин галчев

Версията на предприемача Валентин Галчев

Изнудваният за подкупния директор в Ихтиман: Искаше все повече пари - 1
Валентин Галчев, кадър: NOVA

Десет дни след като бившият кмет на Ихтиман и настоящ директор на гимназия в града Димитър Бонев беше задържан с белязани 5 000 лева, проговори мъжът, дал подкупа - предприемачът Валентин Галчев. Информация на прокуратурата сочи, че Бонев го е изнудвал, за да не увеличава цената на арендата между училището и дружеството на Галчев.

"Първоначално знаех за 5 000 лева, впоследствие той обяви 5700 лева. Искаше ми тези пари, за да не прекрати договора ми за аренда или пък за да не вдигне наемната цена за аренда. Той ги искаше всяка година, а не еднократно. Той искаше всяка година да му давам по толкова. Средната заплата при нас е 800 лева. За мен това са заплати на 7 човека. Как да не са много пари?”, възмутен е Галчев.

Самото предаване на белязаните 5 000 лева станало в колата на Галчев в района бившия стопански двор на Ихтиман. „Той се качи в колата ми и там взе парите”, разказа Галчев.

Той започнал да се занимава с лешникови насаждения от 2015 г. Твърди, че намеренията му за подобен вид посеви били сериозни. „Имам и други имоти. Като на тези други имоти престои засаждане на лешници. Аз лично съм се ориентирал в този бизнес с лешници. Моята амбиция е да направя 1000 дка”, обясни Галчев.

Бизнесменът твърди, че няма лични отношения с бившия кмет. „Той е публична личност в Ихтиман. Бил е два мандата кмет, после в общинския съвет. Просто всички го познават в Ихтиман. Не мога да кажа, че имам някакви по-близки отношения с него”, добави Галчев.

„Когато подадох сигнала, се чувствах малко гузен. Едва ли не съм предател. Само че след като се случи това нещо, всички приятели, които гледаха репортажа и се запознаха със случая, казаха: „Браво! Само така трябва да работи против корумпираните чиновници”, разказа още Галчев.

Апелативният съд в София увеличи размера на паричната гаранция на Бонев от 3 000 на 5 000 лева. Под гаранция е и Страхил Алексов - други обвиняем като съучастник.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студент

    24 0 Отговор
    В България в разните общини и подобни държавни незнам си какви цари пълно самоуправство, крадене, лъжене, корупция, шуробаджанащина и тям подобни, и в ролята са се нафталинени отрепки паплач. Също така, в по-големите градове, задължително има по едно ,,мутра,, семейство раздаващо собствено правосъдие държейки съгражданите си под страхова невроза плодове на нафталинените гноми.............фъ...........
  • 2 Митничаря

    6 21 Отговор
    Какво ти пречи човека с тея 5000лв. , толкова ли нямаш да даваш веднъж годишно?! Голяма работа станала.
  • 3 Анонимен

    12 1 Отговор
    Когато ви искат подкуп ,,, внимавайте много... Защото момчето което Живко суджука изнудва с тонове луканки,,,,, влезе в затвора, а Живко си щрака с пръсти... Спи народе , спи.... Мечката като играе в комшиите ще играе на всякъде..... Никой не е застрахован... Днес е един, утре друг....
  • 4 Ихтиманец

    13 2 Отговор
    Въпросният бизнесмен не гледа лешници а взима пари по европрограмите, изпечен лъжец през доста програми е минал. При нег са работили доста местни хора, които впоследствие е излъгъл и не им е плащал. Намерихте голям измамник да хвалите.

    Коментиран от #8

  • 5 Тапанар

    4 1 Отговор
    Валентин Галчев е най големият крадец в Ихтиман пак поредният му проект е кражба на пари 300 - 400% завишен а прокуратурата спи защо му е мрежа на лешници нека да му проверят проекта и ще се убедят
  • 6 Ихтъо

    3 0 Отговор
    Който дава подкуп също влиза
  • 7 Тираджия стар

    1 0 Отговор
    И бизнесмена не е стока
  • 8 Коментатор

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ихтиманец":

    Могъл минал, ти защо не минеш?
  • 9 Андреана

    0 0 Отговор
    А шефката на НАП София Андреана Галчева му е първа братовчедка,а тоя е бесен ДДС измамник.Спи народе,че чак бизнесмен го писали.