15 Януари, 2020 12:05 1 657 6

Арестант избяга от полицейския участък в Разград, оставили го без надзор

  • разград-
  • избягал-
  • арестант

28-годишният Емил Невенов Великов е обявен за общодържавно издирване

Арестант избяга от полицейския участък в Разград, оставили го без надзор - 1
Снимка: МВР-Разград

28-годишният Емил Невенов Великов, който на 14 януари е бил задържан с постановление на Окръжната прокуратура в Разград до 72 часа за кражба в условията на опасен рецидив и теглене на пари от чужда дебитна карта, е избягал вчера, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Той е обявен за общодържавно издирване. Издадена е и заповед за напускане на страната. Инцидентът е станал в сградата на ОД на МВР в Разград, където 28-годишният обвиняем е бил разпитван от разследващ полицай, след което му е било повдигнато обвинението.

В момента, в който Емил Великов трябвало да подпише разпита и постановлението, се наложило разследващият полицай да излезе от кабинета си, за да окаже методическа помощ на свой колега. Обвиняемият е бил оставен за наблюдение на друг разследващ полицай.

В този момент, осъжданият многократно Емил напуснал кабинета на разследващия полицай, преминал пред постовия полицай и напуснал сградата на ОД на МВР. Веднага е започнало издирването му. До тази сутрин мъжът не е намерен. Издирването продължава в цялата страна.

Апелативната прокуратура във Варна, 28-годишният Емил Великов проникнал в чужд дом, от който откраднал дамска чанта с портфейл с 200 лева. В чантата намерил и дебитна карта със записан ПИН-код.

След това с 5 транзакции успял да изтегли общо 200 лева. Престъплението е било през 2018 г. След като мъжът не бил установен, делото било спряно. Преди дни Емил бил установен като извършител на деянието и задържан.

В полицията е започнала вътрешна проверка по случая.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гнида

    8 1 Отговор
    Хахахаха ! Ето това ни е полицията ! Държавни служители !
  • 2 Първенеца

    3 0 Отговор
    Е то там сградата на полицията от 30 години седи недовършена и недостроена, зад пазара точно. Ако я бяха направили сигурно щеше да има файда да не бяга контингента
  • 3 От ресторанта

    9 0 Отговор
    НАПУСНАЛ... Голям смях! Все едно, че не е харесал менюто в ресторанта и просто е напуснал пред погледа на салонния управител( другият разследващ) и преминал покрай портиера( постовия полицай), само дето не е крещял гневно, че менюто не му харесва и повече няма да стъпне тук.

    Коментиран от #4

  • 4 русенец

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "От ресторанта":

    Абсолютно си прав! Излязал си е човека, не е избягал. Добре би било поне двете ченгета да бъдат уволнени. Все пак този можеше да е терорист или убиец.

    Коментиран от #5

  • 5 От ресторанта

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Четох и на други места, но навсякъде пише "напуснал", за това направих паралел с ресторанта. Налагало ми се е да посещавам местен участък по съвсем други поводи, но първо ме питат при кого трябва да отида, пък му звънят по вътрешния, проверяват ми личната карта, служителя ме взима от постовия, после ме съпровожда обратно до изхода и навсякъде електронни бутони и др.техника. Тия или изобщо не са в час, или са проявили престъпна небрежност при изпълнение на сл. задължения, та и уволнение ще им е малко.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.