Last news in Fakti

19 Юли, 2012 09:34 4 009 5

Преустановиха сайт от топ 10 на българските торент-тракери

  • сайт-
  • топ 10-
  • торент - тракери

Иззети са компютърни системи, чрез които сайтът бил администриран

Служители от сектор “Компютърни престъпления,  интелектуална собственост и хазарт” при ГДБОП, съвместно с колегите си от регионалните сектори, проведоха операция по предотвратяване на незаконно използване на авторски произведения, без съгласието на правоносителите чрез торент - тракер http://data-bg.org .
В хода на акцията са установени собственикът на торент-тракера и лице, разпространило защитения обект на авторското право и сродните му права.
Проверени са адреси във Варна и Разград. Иззети са компютърни системи, чрез които е администриран сайтът. Той осигурявал достъп на потребителите на Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото по закон съгласие на правоносителите в продължение на над пет години.
Чрез торент – тракера е  предоставян неограничен достъп до касови филмови заглавия, както чужди,  така и български. По този начин са нанесени огромни щети на филмовата индустрия и българските творци.
В резултат на действията на служителите на ГДБОП-МВР е преустановен достъпът до сайта  http://data-bg.org, който се намира в топ 10 на българските торент – тракери, чрез които се нарушават права на автори, продуценти, изпълнители и издатели от България и чужбина.
Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от “Съвета за защита на  интелектуалната собственост”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    3 0 Отговор
    Ако това на снимката е оборудването което е иззето и ако това е с което разполага един от топ 10 пиратите, аз бих зарязал топ 10 и бих се насочил към топ 3
  • 2 бря бря

    1 0 Отговор
    Ха! Кутията на горния рафт е като на стария ми комп!
  • 3 Захарче

    2 0 Отговор
    Да заповядат да си хапнат от хладилника !
  • 4 Анонимен

    1 0 Отговор
    http://www.data-bg.org/browse.php
  • 5 ДЯВОЛА

    4 0 Отговор
    ГДБОП само това прави .. ТОРМОЗИ ВСИЧКИ хора !
    а терористи си развяват байрака необезспокоявани.