Last news in Fakti

1 Февруари, 2020 16:07 3 146 27

Гешев обяви война на битовата престъпност

  • иван гешев-
  • битова престъпност

Това не е сложно, ако има взаимодействие между структурите на изпълнителната власт

Гешев обяви война на битовата престъпност - 1
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев обяви война на битовата престъпност - на всички тези, които грабят, убиват, тормозят възрастните хора по селата, изнасилват, убиват. Те трябва да преосмислят поведението си. Ако не го направят, ще се сблъскат със закона и ще бъдат изправени пред съда, заяви Иван Гешев.

На брифинг в столичния квартал "Христо Ботев", където се проведе акция на полицията, главният прокурор припомни своето обещание, което даде след среща с бащата на убитото момиче в Галиче. Вече е подписана заповед и разпратена до съответните областни подразделения на административните прокуратури за действия срещу битовата престъпност. Уведомено е и МВР и организацията е обща. "Операциите няма да са инцидентни, а ще продължат докато този сегмент не се сведе до "едни нормални граници".

"Това не е сложно, ако има взаимодействие между структурите на изпълнителната власт", обясни Гешев и посочи като пример как в рамките на една година държавата е успяла да пресече феномена телефонни измами, където резултатът е повече от видим.

"Обещавам на българските граждани: към края на годината ще има подобен резултат в сегмента битова престъпност. Ще бъдем безкомпромисни. Ще ползваме всичко възможно и позволено от закона хората да живеят спокойно, да не бъдат тормозени и да не страдат от този бич - битовата престъпност."

По думите на Гешев държавата е длъжник на своите граждани и е "време да плати дълга си и към тези хора, които ни плащат заплатите".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    31 31 Отговор
    МАЧКАЙ ГЕШЕВ НАРОДА Е С ТЕБЕ

    Коментиран от #22

  • 2 El chochone

    6 29 Отговор
    Абе има ли вой на обезутяла бесеоерастия.???
  • 3 Някой си

    25 6 Отговор
    Ндааааа, наака се сега се чуди как да го замаже!
    Е няма такъв фарс!
  • 4 Васко

    43 8 Отговор
    Браво на Гешев .Ако наистина се противопостави на таза сган.
  • 5 Ха ха

    10 23 Отговор
    Айде бесеперастките тролове на амбразурата с вой на умряло
  • 6 Гешев чакам те

    18 4 Отговор
    Някой ми е свил емблемата на Опела.

    Коментиран от #8

  • 7 Гацо

    14 7 Отговор
    Един полицай ,отговаря за 10 села .90% от кметовете не живеят в същите ! Явно е много тъпо прокурорчето.Ще си скъса селските килоти пред ,краварските отрепки-дали "зелени"карти на всичката измет на БКП !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    16 1 Отговор
    браво не е трудно има закони само да се спазват
  • 10 Ххх

    15 2 Отговор
    На Борисов му трябваха десет години в управлението, за да се сети, че има проблем с битовата престъпност. А дали и сега щеше да се сети, ако не му беше припарило от проблемите с водата, боклука, престъпността и корупцията. Едва ли. Или може би някой ще започне да ми обяснява, че съдебната власт, включително прокуратурата е независима и инициативите са на Гешев, не на Борисов. Е, аз лично няма как да се вържа, пък който иска - да вярва !
  • 11 БирникЪ

    27 5 Отговор
    Това е пак прах в очите. Ако ГешеФТ иска да се представи на ниво, да почне от трите прасета и оня в сараите. И ако ги опандизи, аз ще съм първият, който ще му се поклони доземи!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 3 Отговор
    защо ГЕШЕВ позволява полицай да респектирват баба СТОЙНА зарадии истината туй ли ви е демокрацията
  • 13 беге комунизъм

    3 14 Отговор
    баба Стойна, председателката на БСП да и даде пари за лекарства и отопление за зимата, а не да я бута напред, в първите редове на мижавия им протест, баба Стойна няма да им свърши на тях работата, козлодуйския, както и всички от неговия малоумен край, е силно червен, всеки втори пост е негов, и е за баба Стойна, време е да те махнат от тука администраторите

    Коментиран от #16, #18

  • 14 БПФ

    9 1 Отговор
    Обърнете внимание - главният прокурор обявява война на битовата престъпност от незаконно гето, чиито обитатели той, като прокурор би трябвало да знае, че САМО с присъствието си там и с това, че ползват ток и вода незаконно, би трябвало да влязат в затвора според Наказателния кодекс, освен ако не знае законите де, което е малко странно за прокурор.

    Това е все едно някой да обявява война на епидемия, но да не отваря и дума за използване на лекарства и ваксини.
  • 15 дндн

    10 0 Отговор
    Сега чакаме Гешев да обяви война и на коронавируса...а после на целата галактика!
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "беге комунизъм":

    то па ти си бил много умен внимавай какво си пожелаваш а и не обиждай грозно хора който не познаваш ти си неъспитан човек
  • 17 ТТТТ

    11 1 Отговор
    Вие дето се смеете на Гешев просто не знаете заловените в Христо Ботев безскрупулни бандити са тези цигани! Проблема е че тези вече са лежали по 3-4 пъти точно за такива престъпления, а такива тежки рецета не трябва повече да бъдат пускани на свобода доживот! Така беше през комунизма 3 пъти за тежко престъпление и третия път си оставаш завинаги в панделата! Тези не се променят, ще си излежи присъдата ще излезе и пак ще направи тежки престъпления, а може и убийство!

    Коментиран от #23

  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "беге комунизъм":

    я помислиБОЖКОВ и още трима четирима имат пари за две БЪЛГАРИИ таз баба е работила честно а ти какво си работил а държава няма а и ма мафия и престъпност и ромска престъпност по селата е страшно
  • 19 Тони

    5 0 Отговор
    Докато им работещи пенсионери в мвр да взимат пенсия и заплата няма как да стане защото никой не си върши работата както трябва. А пък по младите служители нямат желание за работа трябва някой да помисли по този проблем
  • 20 Дано

    2 1 Отговор
    А дано ама надали!
  • 21 Някой си

    3 0 Отговор
    Има само един мъничък проблем ..... не Гешев е тоя който съди......Гешев и хората му само обвиняват.....но не съдят.
  • 22 село козлодуй

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Колко ти плащат за свирките дето въртиш ??? Да взема и аз да ти се обадя да налапаш и моя !!!

    Коментиран от #27

  • 23 Е той ли ги фана

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "ТТТТ":

    Само за пиар се разхожда.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 факт

    3 0 Отговор
    за да я има тази престъпност са виновни управниците!!!
  • 26 Парадокс

    0 0 Отговор
    Колко ми звучи изрепетирано това просто не е истина. Какъв по-добър начин да замаже полужението от това да спомене битовата престъпност. Ако си спомням властта щеше да гии бори преди години с тези 1-2 патрулиращи полицаи по селата.
  • 27 град Козлодуй

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "село козлодуй":

    какви свирки бе ром нещастен погледни себе си все си намериш майстора