Last news in Fakti

1 Февруари, 2020 18:43 30 036 63

Иван Гешев с последни разкрития за арестувания Васил Божков

  • васил божков-
  • хазарт-
  • иван гешев

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир Найденов, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил Божков

Иван Гешев с последни разкрития за арестувания Васил Божков - 1
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев разкри последни подробности около ареста на Васил Божков и други лица, свързани с разследването за организирана престъпна група.

"В момента, в който получим официално потвърждение, ще ви уведомим кои лица са задържани. Не знам конкретни обвинения, защото съм главен прокурор и не мога да следя в реално време всички действия на колегите. Затова има наблюдаващи прокуророи и те могат да дават информация. Знам, че Александър Георгиев е задържан и напълно е съдействал на разследващите, направил е пълни самопризнания, което прокуратурата ще вземе предвид. За лице, задържаново в Австрия, ми е известно, не знам как се казва, но е от организирана престъпна група, за която е обвинен Васил Божков. Задържан е на летище в Австрия и има повдигнато задочно обвинение", обяви той пред медиите.

"Всеки, който е нарушил закона, е наша работа да бъде изправен пред българския съд. Независимо дали става въпрос за социално слаби или такива, които имат милиарди. Прокуратурата и държавата го дължат на българските граждани. Тези данъци са техните пари и ги ощетяват под форма на пенсии, това са парите на гражданите, откраднати от тях", каза още обвинител номер едно.

Гешев подчерта, че има опити да се пречи на органите на реда да си върши работата, но отказа да даде конкретика какво точно има предвид.

"Няма да конкретизирам, но виждате какви хибридни атаки се осъществяват срещу прокуратурата. Зад Божков стоят милиарди, зад Цветан Василев стоят милиарди, зад Арабаджиеви - милиони, зад Баневи и Миньо Стайков - всички те със стотици сметки запорирани", лаконичен бе главният прокурор.

Арестът на Васил Божков бе оповестен снощи. Избягалият от България бизнесмен е бил хванат в Обединените арабски емирства. Очаква се тамошните власти да изпратят до българските официалната информация и да последва искане за екстрадиция от нашите органи.

На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз.

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир Найденов, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил Божков, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долу СИК Долу СИК Долу СИК

    169 57 Отговор
    Аве сикажджийски каскет, фърляй оставката! На какъв Прокурор се правиш - законите не познаваш. Разгласяваш СРС-та. Помним как те назначиха на измислен конкурс с един сикаджия.

    Коментиран от #6, #9

  • 2 gggw

    99 10 Отговор
    по-интересно е какво мисли Кьовеши по въпроса с европейските пенсии...

    Коментиран от #48

  • 3 Някой си

    125 38 Отговор
    Лелееееее, каква метаморфоза?!
    Не бил знаел?!
    Ти ли не знаеш бре?
    До преди малко съдеше по телевизии и медии с имена ЕГН и адреси, сега не бил знаел?!
    Защо специализираната прокуратура мълчи за престъпленията, които Гешев извърши през последните две седмици?
    За СРС-тата, за изнасянето на информация,за незаконните му действия и конфискации?
  • 4 El chochone

    64 116 Отговор
    ПОЧНАХА ФА ПУКАТ ЧЕРВЕНИ ГЛАВИ,МАЧКАЙ ГЕШЕВ

    Коментиран от #24

  • 5 Кажи си Иване

    117 27 Отговор
    Какво стана с КТБ, каскет? Страх те е да не те вкарат при Божков затова не пипаш.
  • 6 УСООКОЙ СА

    19 39 Отговор

    До коментар #1 от "Долу СИК Долу СИК Долу СИК":

    ПРОМИТ
  • 7 Слава на Маргините Гешев и Маджо

    22 89 Отговор
    Само СИК, само Гешев. Само СИК, само Гешев. Само СИК и ГЕРБ.
  • 8 Иван Гешев

    16 94 Отговор
    СИК и ГЕРБ са най-доброто за България.
  • 9 Ха ха

    14 48 Отговор

    До коментар #1 от "Долу СИК Долу СИК Долу СИК":

    Виеш ли.???ощв дулго ще виеш

    Коментиран от #13

  • 10 Луд

    55 10 Отговор
    Абе нека да ги потормозят малко.Нека да им запорират сметки.Нека да повисят по арестите.Кой в Турция,кой в ОАЕ няма значение,вазелин трябва на всякъде югоизточно от България.
  • 11 васил левски

    101 16 Отговор
    Всичко което говори Гешев е много хубаво,лошото е ,че само го говори но не го мисли,чисто и просто бизнеса с залози отива при началника му ,дебелан --който ще го управлява с поставени лица.
  • 12 Лелееее

    53 5 Отговор
    Найденов и Тунберг - пази боже !
    Лицемерен кошмар ...
  • 13 Ха ха

    25 49 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха":

    Само СИК! Маргина Президент, Гешев Вицепрезидент.

    Коментиран от #28

  • 14 Шопо

    78 10 Отговор
    Я не вярвам Черепо да е арестуван ! Мислим тоя да послъгва !!!
  • 15 сноу

    75 6 Отговор
    Ами хората от месеци предупреждаваха ,че ха са му връчили тескерето на главен ,одма е станал гладен сценарист на големия цирк.Е...продуцентите са ясни -един дебел ,още един по-дебел и.. един почетен...Както от години се знае ,продуцентите не се пипат.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 456

    87 22 Отговор
    Гешев мършо махай се!!! Продажник!!! Тормозиш една БЪЛГАРСКА ЖЕНА КОЯТО ИМА СМЕЛОСТТА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ!!! ЗНАЕМ ЧЕ БОРИСОВ ТЕ НАЗНАЧИ. Знаем че трябва да разчистваш около него. ХОРА СЪБОТЕТЕ СЕ. ДА СПАСИМЕ БЪЛГАРИЯ.
  • 20 3598

    33 47 Отговор
    Ясно е кой е ръководел протестите срещу новия прокурор.Божков е знаел че ще бъде погнат и затова като отчаяна мярка е правил тези протести.

    Коментиран от #30

  • 21 Фффффф

    77 5 Отговор
    Гешев да провери Бойко Борисов защо даде 230 милиона на Доган...
  • 22 Б.Х.

    61 6 Отговор
    А за дрогата вчера що мълчиш бе. Или тя е на ваш човек и трабва да се потули всичко. Обаче сега ви наблюдават от вън
  • 23 скитник

    69 22 Отговор
    Изпържиха председателя на ДКХ. Министърът на финансите Горанов мълчи като комунист на разпит за личната си отговорност по казуса. Гешев има поведение на психопат, емоционално нестабилен, с огромно желание да блесне пред господарите. Чергата под ББ и целия МС гори.
    Президентът да започне национална кампания, ще бъде подкрепен от хората.
  • 24 456

    57 14 Отговор

    До коментар #4 от "El chochone":

    Чел ли си становището на адвокатската колегия от 17.09.2019? Там се обобщава, че Гешев НЕ ПОЗНАВА ЗАКОНИТЕ И КОНСТИТУЦИЯТА НА Р. БЪЛГАРИЯ. За съжаление те нямат право да участват в избора на главен прокурор. При Гешев важи правилото :ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО, а не както е в ЦЯЛ СВЯТ :НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО. Схващаш ли разликата?
  • 25 НА БОКО НА МАЙКАМУ В ПУТКАТА

    54 14 Отговор
    АБЕ ТОЯ ШИЗОФРЕНИК ГЕШО СЪДИЯ ЛИ Е ИЛИ ПРОКУРОР, ТОЯ Е ЗА ЛУДНИЦАТА ДА СЪДИ ЛУДИТЕ А НЕ ХОРАТА БОКЛУК!

    Коментиран от #35, #50, #51

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 И ти

    12 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ха ха":

    Чистач на кенефи
  • 29 Спец служ.

    34 6 Отговор
    А сега на софиянски още ли му харесва американската демокрацийка
  • 30 4938

    29 4 Отговор

    До коментар #20 от "3598":

    Нали не смяташ,че прокурорът е независим,не може да си толкова наивен,ще го призная,ако действа така и срещу пеевски и другите мутри
  • 31 Бате ебльо

    32 7 Отговор
    Всички паразити мутри у затвора!!!
  • 32 Наси

    40 3 Отговор
    Когато сте толкова умни т.е. гл. прокурор и МВР имам един въпрос към вас:
    Ако Цветомир Найденов не беше разкрил схемата с по-малкото плащане на данъци и ощетяването на държавата, както и заплахите за убийства и подкупи, с които кара Държавна комисия по хазарта да злоупотребява със служебна власт....питам Ви Вие големите прокурори и МВР - щяхте ли да го хването сами и щяхте ли изобщо да се усетите за всичките тези схеми без помощта на Г-н Цветомир Найденов ???

    Коментиран от #34, #44

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Някой

    28 2 Отговор

    До коментар #32 от "Наси":

    Само дето и ефбета са замесени с Дормуса.
    Ето ти цялата картинка незнайно защо българското първенство се прекръсти на ефбета лига.Дормуса разкарва Левски.на пеевски ще му дадат някой милион от Божков ефбета ще останат хазарт и точене на пари в България номер едно. ГЕШЕВ да види тоя триъгълник Ефбета Дормуса Пеевски
  • 35 Цако

    18 3 Отговор

    До коментар #25 от "НА БОКО НА МАЙКАМУ В ПУТКАТА":

    Не бе, на дъщеря му.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 гост

    14 30 Отговор
    Достатъчно е да се прочетат коментарите и се вижда колко е прав Гешев за хибридните атаки
    Само така господин Гешев Мачкай ги бандюгите
  • 38 Мечо Кух

    22 1 Отговор
    Що продължават на "Националната Лотария" да продават билетите ?!?

    Коментиран от #55

  • 39 Никой

    33 2 Отговор
    Къде бяхте досега прокурори? Или само на неудобните мафиоти се търси сметка
  • 40 волен фидеров

    11 5 Отговор
    Засрамете се бе мутанти!Гешев мешев бойко мойко,що се праите на прости или истината ви стяга....разграбването и ликвидирането на държавата продължава над 80 години,две три показни фигури не са фактор,колко чужда агентура колко банки колко външен натиск...фанали сте се за гушите кат таласъми кой от кой по-голям -по малък крадец бил,ма сикаджий па висаджий то борце па боксьори та футболисти ,каратисти утре ша са шахматисти то полицай то прокурори та сини па червени до бенбени...идиот да си требе ти е ясно..ма дайте поставим правилните въпроси краднали макнали па ги фанали е ясно бе изгърмели пет шес бушона средно ниво...два три пет милиарда..средно обслужващата келнеро-барманска аристокрация дала жертви гръмнали две три партийни каси и кво от тва...кражбата ли спря ние ли сме по-добре данъка ли пада или цените на ток вода парно храна медицинския вилает или какво...Скъпи съотечественици/точна дума не народ не нация/правилният въпрос е не цветан петкан драган а КАКВО САВА С ПАРАТА!И КАКВО СЛЕДВА ЗА РАЯТ!НЕ НАРОД А РАЯ ЩО ДРУГО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ОПИТОМЕНИ МАЛОУМНИ ГОГУТКИ НЯМА....и да сме наясно Българин стадно чуство нема,той е уникално цвете на вселената,също така честност и уважение също нема...Между бойка геша пилота монтанската и кой и дае и вас разлика нема..СИТЕ СМЕ ЕДНАКВИ ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ В 700ГОДИНИ РОБСТВО И 100 КОМУСОЦИАЛНА РЕПРЕСИЯ...ГА БОЛГАРО СЕ СЪБУДИ ПОЧВА ДА МРАЗИ -ПЪРВО СЕБЕСИ ПОСЛЕ БЛИЗКИТЕ ЧЕ КОМШИЙТЕ ТА ДЪРЖАВАТА ПА И СВЕТО ТА ЧАК ИЗВЪНЗЕМН
  • 41 Н стоименов

    23 12 Отговор
    Гешев ти си по голяма мърша и от цеките бе ама има видов ден и той ще е скоро

    Коментиран от #42

  • 42 Аман от червени боклуци

    15 23 Отговор

    До коментар #41 от "Н стоименов":

    Стоименов ти долна мършо, видовия ден дойде, за първи път в историята на България има червенотиквенчета по арестите, браво Гешев.
  • 43 Агент Тенев

    9 0 Отговор
    Ще напишла нова песен за да я изпее цветомирчо , но ако в,емат всичко на черепчето следващите са цеките, а после идва ред на славия и маджо
  • 44 Маджо

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Наси":

    Ако комбинираме името на черепа и фамилията на цеките се получава популятен естраден ПЕВЕЦ!!!
  • 45 Немейко

    12 1 Отговор
    Разкрития ........... Говори като че ли със задника си тоя човек. Казал е това, което са му наредили.
  • 46 Кочо

    18 2 Отговор
    Най забавтото беше статията за камиона със зеленчуци в които имало наркотици,те го хванали,нищо че било трудно,но някак им убягнали стотици контейнери с боклук от Италия,какво нещо е усета;)
  • 47 До край, мъжката!

    9 3 Отговор
    Браво Гешев! Сега в ред да се прегледа миналото и на ДП, и на кръстника му, почетния председател.- откъде са им милиардите, данъци, свързани фирми и лица, приятелски кръг политици, прокурори и съдии и т.н. Не може да няма СРС та, свидетели, жалбоподатели. Да се проверят всички бизнесмени с капитал над 2-3 млн. Откъде са им първите милиони, как са ги инвестирали тогава, за да станат стотици млн. Да се види назад, щото сега вече всички са Бизнесмен-и, чисти и непорочни

    Коментиран от #53

  • 48 соросоидни кърлежи

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "gggw":

    Пеевски и Доган са най честни бизнесмени, само господ с малко по високи морални качества, но и това ще е времено..все така да работят в името на народа, както го прави ББ..Хора масово се връщат в България,летища не смогват да ги приемат, показателите на държавна статистика всяват неописуем оптимизм в душите най вече на пенсионери, ще има 13 пенсия в края на 2020г...още отсега възрастни хора планират почивки в Европа ...Майки ще имат пари да закупят с пакет или два повече памперси..Храните поевтиняха драстично, горивата най низки цени в Европа. Имигранти вече не искат да напуснат България, тук ще им осигурим всичко необходима.Да живее правителството на ББ.то дава пари на всички. УРА.....
  • 49 соросоидни кърлежи

    8 3 Отговор
    Пeeвcки и Дoгaн ca нaй чecтни бизнecмeни, caмo гocпoд c мaлкo пo виcoки мoрaлни кaчecтвa, нo и тoвa щe e врeмeнo..вce тaкa дa рaбoтят в имeтo нa нaрoдa, кaктo гo прaви ББ..Хoрa мacoвo ce връщaт в Бългaрия,лeтищa нe cмoгвaт дa ги приeмaт, пoкaзaтeлитe нa държaвнa cтaтиcтикa вcявaт нeoпиcуeм oптимизм в душитe нaй вeчe нa пeнcиoнeри, щe имa 13 пeнcия в крaя нa 2020г...oщe oтceгa възрacтни хoрa плaнирaт пoчивки в Eврoпa ...Мaйки щe имaт пaри дa зaкупят c пaкeт или двa пoвeчe пaмпeрcи..Хрaнитe пoeвтиняхa дрacтичнo, гoривaтa нaй низки цeни в Eврoпa. Имигрaнти вeчe нe иcкaт дa нaпуcнaт Бългaрия, тук щe им ocигурим вcичкo нeoбхoдимa.Дa живee прaвитeлcтвoтo нa ББ.тo дaвa пaри нa вcички. УРA.....
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 хората

    10 2 Отговор
    Сега данъкоплатеца ще плаща мильони за да опази културното наследство, което Божков опазваше със собствени средства, ако нетрамотните полицай не са го съсипали вече.
    Гешев = Филчев без мустак, на квадрат!
  • 53 Алеко КАН

    10 1 Отговор

    До коментар #47 от "До край, мъжката!":

    Наистина ли се надяваш Гешев да обвини Пеевски , Доган и Бойко - та те го назначиха силово , чрез заплаха и купуване на ВСС - ти мечтаеш ли мечтаеш! Да мечтите ти са настина прекрасни и аз понякога се надявам да се сбъднат , НО докато се страхуваш да напишеш имената им открито а не с първите букви само - до тогава ще ни клатят както се искат - НАРОД МЪРША!!! ... каза го Вазов !!!
  • 54 Уестия

    7 1 Отговор
    За жалост на Никой Идиот от тия главести тикви микви и тем подобни гнусари не можем да Вярваме На НИКОЙ всички са ебалници продадоха себе си и милата си държава за пари и слава :) Долни мръсници :( Не е за говорене роман може да се напише да же Много Романи
  • 55 дедо Йоцо

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Мечо Кух":

    И да изплащат големите печалби за години напред както пише на талончето.
  • 56 Георги

    7 1 Отговор
    А ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ПАЦУЛАНАТА кога ще я арестувате ?

    Коментиран от #57

  • 57 безпартиен

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "Георги":

    Там е забранено!Тази е с тежко роднинско АБПФК минало!
  • 58 Тодороф

    5 0 Отговор
    Това с дето се случва в България, прилича на корона вируса в Китай. Някой яко ни клати, гледа ни сеира и чака удобен момент да си изиграе картите... този сценарий не ви ли е познат?
  • 59 дявола

    6 0 Отговор
    Най-голямата хазартна игра е политиката нищо не влагат във народа а само грабят от него
  • 60 дявола

    8 0 Отговор
    Гешеввввввв ако разследваш всички като този и ги принудиш да върнат това което са взели като измами няма да има по-богата Държава от БЪЛГАРИЯ
  • 61 Дърт Комунист

    1 3 Отговор
    Нали искахте прокуратура като в Румъния? Ко ревете сега? Или мислите ,че Божков е примерен гражданин и редовен платец на данъци? Божков е укрил стотици милиони данъци и едма малко част от тях е раздал като подкупи. Тия в комисията по хазарта са прибрали милиони , а пък си пишете глупости по форумите.

    Коментиран от #62

  • 62 2 февруари

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "Дърт Комунист":

    Много е грозен милия. Не бих го евал поне на три домашни ракии.
  • 63 Ново

    1 1 Отговор
    Какво общо има тук сик промыт ли ти е мозъка нещо не ти дава покои попей си малко последен валс сбогом радев явно това ти е болката