Last news in Fakti

1 Февруари, 2020 19:11 19 705 16

Хазартният бос Димитър Ганев е в неизвестност

  • васил божков-
  • хазарт-
  • димитър ганев

Най-вероятно се укрива

Хазартният бос Димитър Ганев е в неизвестност - 1
Снимки: БГНЕС

Изпълнителният директор на "Националната лотария" Димитър Ганев е в неизвестност. Той не отговаря на телефона си и не се знае къде е, съобщи Novini.bg.

Предполага се, че Ганев е избягъл от Турция, където беше за последно. Той отиде в южната ни съседка на лагер с ФК "Левски" преди дни, където изгледа контролата с "Пюник" в Анталия.

Димитър Ганев е един от заподозрените във връзка с разследването на прокуратурата срещу Васил Божков във връзка с колосалните неизплатени данъци към държавата от "Национална лотария" за предходните пет години. Като ръководител на "Националната лотария" той е и пряко отговорен за подаването на нечетливи годишни отчети години наред с цел укриване да реалните финансови параметри на фирмата.. Именно затова и той най-вероятно се е укрил. Вчера е бил задържан брат му - Милен Ганев.

Димитър Ганев, заедно с по-големия си брат Милен, държат 44% от собствеността на „Национална лотария” чрез фирмата си „ЛотоБГ”. 51% от бизнеса държи г-н Васил Божков, а 5% е делът на г-н Георги Попов.

Да припомним, че на 22 Октомври 2019, в интервю за Mediapool изпълнителният директор и един от създателите на "Националната лотария" Димитър Ганев, който е ИТ специалист и има редки медийни изяви направи следните изказвания:

Mediapool: Кажете сега и каква е печалбата на лотарията?

Димитър Ганев: „100 млн. лв. за миналата година. Печелим 100 млн. лв. на година, защото сме честни и забавни“

Mediapool: Чудесно, че обявявате тази сума, защото в миналото (например през 2015 г.) финансовите отчети на лотарията в Търговския регистър бяха нечетивни, вероятно поради технически проблем?

Димитър Ганев: Нямам представа за какво говорите.

Само преди дни Васил Божков хвърли цялата вина на Димитър Ганев с изказването си, че "Национална лотария" има менижджмънт, който решава нещата.

"Ако компанията ми дължи пари, нека съставят актове. Тя е достатъчно богата за да плати глобите“, категоричен е Божков. "За няколко години е спечелила няколко стотин милиона лева, но не и толкова, колкото казва Гешев", стана ясно от думите му. Той напомни, че е акционер в „Националната лотария“ и ако компанията дължи пари, отговорен е мениджмънта (бел.р. Димитър Ганев, изп.-директор на "Национална лотария"). Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери?, коментира Васил Божков в ефира на бТВ.

Васил Божков пък вече е бил задържан в Обединените арабски емирства, като главният прокурор Иван Гешев съобщи, че очакват официалната информация от тамошните власти. Срещу избягалия бизнесмен има повдигнати няколко обвинения, сред които такова за водене на организирана престъпна група, рекет, заплахи за убийство.

Днес стана ясно, че настоящият шеф на Комисията по хазарта Александър Георгиев също е бил задържан като е направил пълни самопризнания за престъпната схема, по която лорарийните игри на бизнесмена са заплащали по-ниски от законноопределените такси.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    38 4 Отговор
    И за него ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР!!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някой си

    57 8 Отговор
    Ще поживеем ще видим!
    На бас че няма да си приберат Божков, както не си прибират и Василев.
    Стигне ли до съда работата ще се размирише яко, а това властимащите, и управляващи и опозиция не го искат, защото далаверите им ще лъснат!

    Коментиран от #5

  • 4 розово

    32 2 Отговор
    В България всеки бизнес с много милиони е с подставено лице. Ако подставеното лице се вземе много на сериозно му се случва случка.А зад кулисите всичко е на ред.
  • 5 Ххх

    42 6 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Василев сърбите го покриват, иначе отдавна щеше да брадясва като Банев по арестите. Макар че, ако Василев си отвори устата, предполагам доста неща може да каже, и за Пеевски, и за Борисов. Все пак най - голямата концентрация на средства като влогове на държавни предприятия в КТБ е извършена при управлението на ГЕРБ - случайно ли ?

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Centurion

    25 5 Отговор
    Ако държавата(прокуратурата) има нещо да предявява,то трябва да е към Юридическите лица,а не към физически.Тава не са ЕТ.
  • 7 Сузи

    22 16 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    И какво от това, че най - голямата концентрация на средства като влогове на държавни предприятия в КТБ е извършена при управлението на ГЕРБ? Другарят Орешарски нали можеше да промени това... Да напомням ли при кое правителство фалира КТБ и кои личности са били чести гости на Цветан Василев? Отрепки!!
  • 8 Голем смях

    11 16 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Ами нашия банкянски тиквоч трябваше да каже на сърбите и руските им господари ,че ще има сръбски паток,когато върнат Василев.Щяха да го донесат вързан с панделка и свещички на главата.Немедлено.
  • 9 Име

    9 6 Отговор
    Или се е покрил или някой го е покрил ... 2 метра под земята.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Басри

    18 3 Отговор
    Но защо бягат тези босове? Нали никой не мож ги барне! А се изсулиха като пр. Дня из гащи! Нали са башовете?
  • 12 Рошко

    8 2 Отговор
    Толкова ми мъчно и гадно че ще ида да изтъркам едно билетче, да живее простия български електорат докат изчезне
  • 13 соросоидни кърлежи

    14 0 Отговор
    Ще дойде момент/дай БОЖЕ скоро/ когато тези които сега управляват/и преди/ ще са търсени под камък от ИНТЕРПОЛ за геноцид срещу българи..Тогава ще ги видите как изглеждат насрани и уплашени,сега се мислят за богове...Никаква чужбина няма да ги скрие тях и парите им и семействата им,ще ги върнат...Така не може да се продължава...
  • 14 чиче

    10 1 Отговор
    Имах работник който даваше близо 600 лева на месец за таллончетата на черепа.Спечели един дебел
  • 15 София

    3 2 Отговор
    Кретени, продължавайте да търкате билетчета
  • 16 БСП

    0 0 Отговор
    Кое БКП в Карнобат спонсорираха?