Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 17:03 2 548 8

Съдят двама за зверско убийство в Добричко

  • сенокос-
  • добричко

Най-малко 15 години затвор очакват Джанел и Сали, пребили до смърт възрастен мъж в село Сенокос

Съдят двама за зверско убийство в Добричко - 1
Снимка: БГНЕС

25-годишният Джанел А. и съучастникът му – 45-годишният Енчо А., известен като Сали, са предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич за грабеж, придружен с убийството на 79-годишен мъж от добричкото село Сенокос. Престъплението, извършено в съучастие, се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

На 27 декември 2018 г. след обилна алкохолна почерпка подсъдимите решили да отидат да крадат желязо. По предложение на 25-годишния Джанел се насочили към дома на 79-годишния Георги М., пенсиониран служител на МВР, който имал в двора си струпани метални тръби и стълба. Възрастният човек притежавал и ловна пушка, която Сали и Джанел решили да откраднат.

Когато влезли през съседно празно място в двора на Георги М.,видели, че в една от стаите свети лампа и работи телевизорът. Присъствието на Джанел и Сали било усетено от възрастния мъж. Той попитал кой е, отключил и излязъл навън.

25-годишният Джанел го блъснал в гърдите, Георги М. паднал по гръб и започнал да вика за помощ. Джанел запушил устата му, а Енчо А. започнал да удря с пета в челото пострадалия, ритал го в главата, псувал го, а 25-годишният подсъдим нанасял юмруци и запушвал устата му.

Сали влязъл в къщата, намерил мобилния телефон на 79-годишния Георги, взел го, като скрил това от съучастника си. После двамата си разменили ролите. Джанел влязъл да тършува за ловната пушка, а Енчо ритал стареца. Пострадалият дишал тежко, задушавал се и спрял да вика. След като не намерили ловната пушка, подсъдимите внесли тялото на Георги М. в дома му и го оставили да лежи в коридора.

На 28 декември 2018 г. тялото му било намерено там от племенницата му. Тя се обадила на кмета на село Сенокос, а заради петна от кръв в двора бил повикан и полицейски екип. Междувременно заместващата личния лекар на убития издала съобщение за смърт и Георги М. бил погребан.

Няколко дни по-късно синът на 79-годишния Георги М. установил, че от къщата липсва мобилният телефон на баща му и подал сигнал. Енчо /Сали/ продал отнетия телефон на Джанел за 20 лева и 4 л бира, като обяснил, че е подарък от сестра му.

За установяване причините за смъртта на 79-годишния Георги М., който бил в добро здраве и състояние за възрастта си, била разпоредена и извършена ексхумация на 12 февруари 2019 г. Заключението на назначената съдебномедицинска експертиза сочи като причина за смъртта на жертвата тежка съчетана черепно-мозъчна и гръдна травма.

И Енчо /Сали/, и Джанел са осъждани. И двамата извършители на тежкото криминално деяние са с лоши характеристични данни и не работят. Енчо е без образование, а Джанел – с основно. След приключване на досъдебно производство двамата са приведени във Варненския затвор.

Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е има ли още

    35 1 Отговор
    Има ли още някой да ми каже, че смъртното наказание не е наложително?

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Съгласен.

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Е има ли още":

    Смъртната присъда трябва да се върне. В Тайван, ако караш пиян и убиеш някой, получаваш смъртната присъда. Ние също така трябва да правим. После смъртна присъда за убийци, педофили, изнасилвачи, наркомани, обирджии на апартаменти, коли и добитък. За една година ще се стегне положението.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 3 Отговор
    присоца такива ги разтрелваха но ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ ОТМЕНИ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ А ПЕТЪР СТОЯНОВ АМНИСТИРА ИПОМИЛВА хиляди престъпници
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ххх

    15 4 Отговор
    Петна от кръв, вика се полицейски екип, заместваща личния лекар издава смъртен акт и кой откъде е. Е, не беше ли нормално още тогава да стоплят, че става въпрос за убийство ? Или може би са стоплили, ама защо да се занимават да хабят ресурси ? А, предполагам, и за полицаите, е за лекаря е било повече от ясно за какво става въпрос. И ако човека беше без близки, направо си го копат и случая е приключен. И след това Антон Тодоров ще ми обяснява в "Документите", че по Тошово време сме имали по 300 убийства годишно, пък сега сме имали 100. А реално, колко ли са в действителност ? И колко случаи като този още са покрити, да не развалят криминалната статистика на хубавото управление ?
  • 6 vasik atanasova

    17 0 Отговор
    пак цигани убили страрец
    не се търпи вече това
  • 7 ДДРОнег

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Е има ли още":

    Аз !!!
    Много сте милозливи с тези смъртни присъди !!!
    АЗ искам доживотна тежка каторга и всеки ден от жалкия си живот тия да се молят за смъртта си !!!
  • 8 Дедо

    7 0 Отговор
    Мръсна циганска сган.