Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 08:06 9 062 17

Дъщерята на Митьо Очите: Все още имам надежда...

  • митьо очите-
  • дъщеря на митьо очите-
  • станислава желязкова-
  • съд

Адвокатите се разделиха по въпроса, както и техните клиенти

Дъщерята на Митьо Очите: Все още имам надежда... - 1
Снимка: БГНЕС

Адвокатите по делото срещу групата на Димитър Желязков-Митьо Очите се разделиха за това дали да искат отвод на съдията.

Както „Флагман“ съобщи, на 10 февруари бе даден ход на съдебното следствие с разпит на първите свидетели.

Част от защитниците обаче обясниха, че процесът може да бъде миниран заради липсата на разрешение от Турция за водене на наказателно преследване по част от обвиненията срещу Димитър Желязков.

Затова те поискаха разместване на графика за разпитване на свидетели. Съдебният състав, ръководен от Лилия Георгиева, обаче не се съгласи.

Това доведе до гневна реакция на адв. Петър Димитров, защитник на Радослав Николов и Калоян Колев. Той поиска отвод на съдията на основание чл. 29, ал. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс, който гласи: „Не може да участва в състава на съда съдия или съдебен заседател, който поради други обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото“.

Адв. Димитров обвини директно Лилия Геогиева, че е предубедена и заинтересована.

Той направи и ретроспекция на поведението на съдията. Според защитника, тя необяснимо е променила позицията си, като първо върнала делото на прокуратурата заради процесуални нарушения, а след това му дала ход, въпреки че те не били отстранени.

„Вие взимате страната на Специализираната прокуратура“, обърна се Петър Димитров към Лилия Георгиева.

По думите му това е абсолютно недопустимо.

„Вие сте прочели осъдителните присъди предварително. Моля за Вашия отвод“, заключи адвокатът.

Представителите на прокуратурата обаче защитиха съдията.

Освен това адвокатите и 13-те подсъдими също не бяха на една позиция.

Първо бе поискано мнението на Илиян Василев – адвокат на Митьо Очите. Той обясни, че няма да вземе становище, което фактически означава, че не подкрепя отвод на съдията.

Самият Димитър Желязков каза, че се присъединява към защитника си. Още няколко адвокати отказаха да подкрепят Петър Димитров.

Един от тях бе Иво Найденов, който изкоментира, че неуважено искане на защитата не е основание за искане на отвод на съдията. Той все пак попита „защо се взема страна“ и добави, че „ние днешния ден сме го изгубили“ - вероятно имайки предвид, че показанията на свидетелите няма да имат стойност.

Подсъдимите Калоян Колев и Радослав Николов-Рачо подкрепиха своя адвокат за отвода на съдията. Това стори и Пейко Янков, както и друга част от защитниците на подсъдимите.

Любопитна реплика направи голямата дъщеря на Митьо Очите – Станислава Желязкова, която също е обвинена от прокуратурата, че е член на престъпна група, ръководена от баща ѝ.

Тя каза: „Присъединявам се към адв. Василев – все още имам надежда“. С други думи, Станислава също не одобри искането за отвод на съдия Лилия Георгиева, надявайки се на успешен завършек на процеса.

Последва тайно съвещание на съдебния състав. Очаквано, той отхвърли обвиненията в предубеденост и заинтересованост от изхода на делото. Затова и искането за отвод бе оставено без уважение.

Решението може да се обжалва от недоволната страна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИС-2

    2 35 Отговор
    Слънце изгрява пак светъл лъч огрява там самотна каменна скала написана е от смъртта. Лежи под нея едно сърце за него пея аз дете.(Х2) Спомени и сълзи останаха след теб Васко Илиев ти братко мили. Вечно ще те носим в своите сърца и не ще забравим твойта доброта.(Х2) Спомени и сълзи останаха след теб Васко Илиев ти братко мили. Вечно ще те носим в своите сърца и не ще забравим твойта доброта. Вечно ще чакаме да се завърнеш с весел смях душите ни да върнеш. Сълзите ни за теб не ще престанат докато не измият тази рана.(Х2) Спомени и сълзи останаха след теб Васко Илиев ти братко мили. Вечно ще те носим в своите сърца и не ще забравим твойта доброта.(Х2) и не ще забравим твойта доброта.

    Коментиран от #15

  • 2 Рошко

    26 1 Отговор
    Джуковица да не се притеснява утре барабар с бенчо тате и ще го пратят в дубай да си живуркат спокойно и щастливо
  • 3 ВИС-2

    9 7 Отговор
    Нека майката леля Станка се обади. Тя ще реши всичко.

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ВИС-2

    1 25 Отговор
    БРАТКО, БРАТКО ти си мили... :(((( Васил и Жоро Илиеви. Две бели красиви птици. Гордостта на Държавата.
  • 6 мани мани

    26 0 Отговор
    к'ва надежда имаш ма ковро? марш и ти в зандана, пача! тоя още ли го размотават по съдилищата? защо вече не е с доживотна присъда?

    Коментиран от #13

  • 7 Лекар БГ

    26 0 Отговор
    Това "чудо"Очите е директно за доживот без право на замяна.
    Що народ е отровил този,що народ е разплакал....Лош човек,много лош.

    Коментиран от #9

  • 8 божков

    7 4 Отговор
    Идвай в Дубай :)
  • 9 ВИС-2

    0 16 Отговор

    До коментар #7 от "Лекар БГ":

    А какво за Главния??? В сърцето ни завинаги?
  • 10 ВИС-2

    0 14 Отговор
    Златна значка на ВИС-2! 2000 лева!
  • 11 Ами

    19 0 Отговор
    Чисто просто и ясно, от къде са ти парите Г-н Очи, за имоти и автомобили, касови бележки и доказани доходи. Само така ще се ограничат престъпленията. Но нали има 1000либерастки закона, който протакват и при добър адвокат ги и защитават. Г-н сулю къде не може да си докаже доходите имал права. В Германия ако не ги докажеш ти взимат всичко. Нали сме в Европа, защо властта не иска да постъпва по Европейски? Сигурно защото първо тяхното имущество трябва да се вземе? А замислете се съграждани не е ли така. Ония в парламента са едни и същи крадци само, къде се връткат през 4години, и толкова се смениха и НЕ искат да приемат подобен закон и практика, разбираемо защо.
  • 12 Луд

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "ВИС-2":

    Абе и да не реши нищо поне бой ще ядат Митьо,внучката и поне двама адвоката.
  • 13 оня

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "мани мани":

    И защо трябва народа да го храни в зандана. Смърт за такива.
  • 14 Маша

    1 0 Отговор
    Това е просто несравнимо -> gеtbаdgіrl. com
  • 15 Айдеее

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ВИС-2":

    Да земеш и ти да отиваш при тях!
  • 16 Див селянин

    3 0 Отговор
    Тоя боклук е кат котките бре не мре кучето мръсно.
  • 17 ufo

    1 0 Отговор
    Той Митко кой знае къде си развява байрака по заведенията но за пред хората е в затвора :) - па и да е в затвора, за него затвора ще е друг отколкото за бай Данчо мангустина...