Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 12:02 3 166 10

МВР подхвана битовата престъпност и в Силистренско

  • айдемир-
  • битова престъпност-
  • силистренско-
  • силистра

Специализирана полицейска операция в село Айдемир

МВР подхвана битовата престъпност и в Силистренско - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра рано тази сутрин е започнала специализирана полицейска операция в силистренското село Айдемир, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тя се провежда по разпореждане на главния прокурор за противодействие на битовата престъпност, както и за намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

Рано сутринта в село Айдемир са били изградени контролно-пропускателни пунктове от служители на ОД на МВР в Силистра на входовете и изходите на селото, както и на околовръстния път.

Проверяват се хора и моторни превозни средства с цел активен контрол на поведението на водачите на МПС. Следи се дали те управляват автомобили след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и дали са правоспособни. Проверява се също и за задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, технически изправни ли са МПС, имат ли водачите наложени и неплатени глоби и др.

Издирват се и лица, срещу които се водят по повече от две досъдебни производства или са обявени на общодържавно издирване.

При проведената на 14 февруари тази година операция са били установени шестима водачи, които управлявали МПС след употреба на алкохол. Показанията на трима от тях са отчели 2,37, 2,11 и 1, 88 промила алкохол. Срещу тези шофьори са образувани досъдебни производства за престъпления по член 343б от НК.

Един от проверените тогава водачи е отказал да бъде тестван за алкохол с дрегер, както и да даде кръвна проба, след което автомобилът му е бил служебно дерегистриран от отчет.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко

    15 0 Отговор
    Подхванали са ми оная работа. Бой по битовата престъпност чрез проверки на коли - Симеоновско юридическо недоразумение не можа ли да измисли нещо друго?
  • 2 Рошко

    10 1 Отговор
    Нямаме толкова затвори бе еййй, за какво тормози те хората напразно, ахааа сетих се имитирате дейност, искам да чета за тиквата
  • 3 ???

    8 0 Отговор
    Затова сега при всяка кражба и нарушение, хората трябва да хората трябва да сезират органите, да искат всичко да се завежда, за да им развалят рахатлъка и статистиката.
  • 4 Простак

    7 0 Отговор
    Всичко се свежда до писането на актове и фишове и разбира се става дума за пари. Явно полицията не изпълнява спуснатите нормативи и се развива ударна дейност.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    бой до спукване

    Коментиран от #8

  • 6 Старото

    3 0 Отговор
    ПРИЯТЕЛЮ ГЕШЕВ, Я КОЛКО МНОГО РАБОТНА РЪКА ЗА СТРОЕЖ НА "ОБЩЕЖИТИЯ ЗА ВЪДВОРЯВАНЕ ОТ ЗАТВОРЕН ТИП"! НАБИЙ ЧЕМБЕРИТЕ НА ОНЯ, ДЕТО ПРИЛИЧА НА ХВАНАТ ДА СЕРЕ В БРАШНОТО КОТАРАК, ДА УРЕДИ ЮРИДИЧЕСКАТА И АДМИНИСТРАТИВНА СТРАНА И ЗАПОЧВАЙ. ТО СЕ ВИДЯЛО, ЧЕ САМО ТИ ОСТАНА, АМА С ОБЩИ СИЛИ ЩЕ СЕ СПРАВИМ!
  • 7 Защо почерпаните шофьори

    1 0 Отговор
    не им помагате да паднат по10-15 пъти при проверка?
  • 8 ЙОРКИПЕТО

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    МЪРЛЯЧ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 M50B20

    1 0 Отговор
    Добре е да има контрол стига са спали
    Полицията си върши много добре задълженията
    Хващат ги бият ги а адвокатите и прокуратурата ги изкарват пак на улицата сред хората такава ни е държавата такива са ни политиците заплатаджий..