Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 19:31 3 495 15

Мъж заплаши съдийка: Ще ти отрежа главата

  • заплахи-
  • съдийка-
  • момчил добрев

До момента съдия Мартинова е разгледала 50-60 дела по искове на Добрев

Мъж заплаши съдийка: Ще ти отрежа главата - 1

Мъж е бил задържан заради заплаха с убийство на съдия Райна Мартинова от Софийски градски съд /СГС/, съобщиха от съда. Задържаният се казва Момчил Добрев. Мярката му за неотклонение ще бъде разгледана днес в Софийския районен съд.

Съдия Мартинова е получила заплаха за убийство в съдебна зала, докато е разглеждала гражданско дело по искова молба на Момчил Добрев.

Заплаха към съдийката е била отправена през ноември миналата година.

"Каза, че ще ми отреже главата...", обясни Мартинова пред "Лекс". И посочи, че думите били съпроводени с нецензурни и обидни квалификации. Всичко това влязло в съдебния протокол, а за казаното в залата има и звукозапис.

Райна Мартинова е съдия в Софийския градски съд от 2018 г. Тя е една от съдиите, които гледат дела по искови молби на Момчил Добрев. В СГС в момента има 250 граждански дела по негови искове. Той е един от хората, заради които съдии от години настояват да се предприемат мерки срещу използването на обиди и клевети в исковите молби, както и да се намери решение на проблема със злоупотребата на права.

До момента съдия Мартинова е разгледала 50-60 дела по искове на Добрев. Едно от тях е било срещу бившия председател на СГС Калоян Топалов като въпросният гражданин претендирал за вреди, които му били нанесени от Топалов като съдия. Райна Мартинова обаче прекратила делото му именно защото се търсят вреди от бившия шеф на СГС от дейността му като съдия, което е недопустимо и осъдила Момчил Добрев да плати 10 000 лева държавна такса. Нейното разпореждане било потвърдено от Софийския апелативен съд.

Същевременно по друго дело на Добрев заменила възбраната върху недвижим имот с парична гаранция, като това станало по искане на собствениците на този имот.

Съдия Мартинова разказа, че именно след тези два случая от юни 2019 г. е започнал тормозът.

Момчил Добрев открил нейния домашен адрес, този на майка ѝ и на брат ѝ и започнал да разпространява листовки с клетви, обиди и заплахи за убийство. Дори открил служебния автомобил на съпруга ѝ, на който също слагал листовки със закани. Първоначално това се случвало по-рядко. Но от октомври настъпила ескалация и Добрев посещавал домашния ѝ адрес всяка събота.

Тя подала сигнал в прокуратурата и същевременно поискала чрез председателя на СГС Алексей Трифонов от Министерството на правосъдието да ѝ бъде осигурена охрана. Така от няколко месеца служители от Главна дирекция "Охрана" се грижат за безопасността ѝ.

"В писанията има клетви за смърт, за болести, неприятни за четене неща. Но във връзка с това, че знае къде е адресът ми и изявленията му, аз се страхувам - не толкова за моя живот, а за този на детето ми. Той от години тормози съдии и минава всякакви граници", коментира още пред "Лекс" съдия Мартинова.

Тя сподели, че след сигнала, се е отвела от делата, защото не е редно да ги гледа, тъй като не може да бъде безпристрастна. И добави, че заради сигнали на Добрев, е давала обяснения в полицията. Други нейни колеги пък са били подложени на данъчни проверки, отново по сигнали на Добрев. Самата тя не знае как ще се развият нещата, ако срещу него не бъдат предприети някакви мерки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаххахаха

    23 3 Отговор
    Хахахахха режииииии
  • 2 Гледач

    29 3 Отговор
    Я тоя е много глупав.Как може да обижда тая съдийка при тоя лудост в БЪЛГАРИЯ. СЕГА ВМЕСТО ДА ГОВОРЯТ ЗА БОЙКО БОРИСОВ. ЩЕ ГОВОРЯТ ЗА ТОЯ НЕЩАСТНИК
  • 3 S63 AMG

    9 5 Отговор
    Бойко е виновен,Радев ще я спаси
  • 4 мани мани

    8 1 Отговор
    но преди това два пъти мери :) и тогава режи хахахахха
  • 5 Ироничен

    4 10 Отговор
    Тука е пълно с откачалници. В материала няма нищо за Бочко, но те са обсебени и пак за него пишат. На тях и за секс, и за математика да им говориш, ББ е там!

    Коментиран от #6

  • 6 S63 AMG

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Ироничен":

    Ами в този комунистически сайт трябва да се храни Бойко,за да сме в тон.Те като ти промиват мозъка не ревеш.Па и ние малко да им промиваме техния.Що,не може ли?
  • 7 S63 AMG

    2 6 Отговор
    Бойко е виновееен!!!!!Той е подкупил съдииката,има секретни документи от един треторазряден вестник в Сомалия.За всичко е виновен Бойкооооо,лииииинч.Всички останали са чисти като бебешко дупе,само Бойко,тоя мръсник,за всичко той е виновен.А как ми миришат чорапите,Бойкооо защо така,то си виновееен?!
  • 8 Черната котка

    5 0 Отговор
    Това са сложни дела, доста трудна професия и не е за,, прости,, и не оправни хора...!
  • 9 Упс

    7 7 Отговор
    !!! Заплаха към съдийката е била отправена през ноември миналата година. !!!!! Ноември миналата година !!!! Е добре че си е спомнила !!!!! Абе така и аз като се сетя май Панагюрското съкровище ми е наследство от на чинка ми вуйчо и. ! Нямам думи.!!!! //
  • 10 Опс

    3 2 Отговор
    А грозотата и,, древният занаят,, от стринка си ли ги наследи...?! Ако заслужава заплахата съдийката, пък нека. я стряска..!
  • 11 Някой си

    6 2 Отговор
    Малко и е, както и на всички съдии!
  • 12 насран гешов

    6 2 Отговор
    Точно това заслужават корумпетата.
  • 13 gggw

    1 0 Отговор
    мвр няма
  • 14 Екстра бебчо

    1 1 Отговор
    Супер
  • 15 Бебчу

    0 0 Отговор
    Хахаха..! (Това говори много....!)