Last news in Fakti

1 Август, 2012 12:45 8 704 29

ГДБОП спря достъпа до три сайта за музика и филми

  • гдбоп-
  • интернет-
  • сайтове-
  • мвр

ГДБОП затвори три интернет сайта. Антимафиоти от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” – ГДБОП и колегите им от сектора в Кърджали проведоха операция за защита на интелектуалната собственост. Прекратено е незаконно използване на филми, музикални видеоклипове и телевизионни програми, предлагани чрез интернет страниците http://filmi-bg.org, http://tv-seriali.net и http://xvideo7.com без съгласието на правоносителя, съобщават от пресцентъра на МВР.

При проверката служителите на ГДБОП установили, че собственик и на трите сайта е един и същи човек. Чрез тях в продължение на около две години той предоставял достъп на неограничен брой потребители до най-новите филми, музикални видеоклипове и най-популярните български и международни телевизионни програми. Така са нанесени огромни щети на българската и международната индустрия и творците.

Вчера от домашен адрес в Крумовград са иззети три преносими и една стационарна компютърни системи, чрез които са били администрирани  сайтовете и е бил осигуряван достъп на потребителите на Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото по закон съгласие на правоносителите .

Достъпът и до трите сайта е преустановен поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост. По случая е образувано досъдебно производство.

Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и Плана за действие приет от Съвета за защита на  интелектуалната собственост към министъра на културата на България, за ограничаване на интелектуалното пиратство в Интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    Така са нанесени огромни щети на българската и международната индустрия и творците.

    а защо не кажат 4е са спестили огромни разходи на потребителите по този на4ин?а ако разеля шоколада с приятели пак ли съм престъпник????????????
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    тъпотията, като е известно, е неизкоренима
  • 3 comment

    1 0 Отговор
    То излиза, че ако си купя книга или филм, не мога да ги предоставя на жена ми и детето ми, а те трябва д и ги купят всеки поотделно наново. Ей за т'ва братята тъмни елфи не четат книги, 15 чаавета, колко книги трябва да купят, за да са в рамките на закона?!?
  • 4 някой

    1 0 Отговор
    Поредният съкрушителен удър срещу организираната престъпност в България.
    Вече спокойно ще мога да се разхождам из тъмните улички спокоен, че няма да ме нападне някой интелектуален пират предлагащ ми филми и музика.
    :)
  • 5 pomaci

    1 0 Отговор
    тва е българия ... правят нещо само ако имат парична изгода от него ... вместо да хванат дилърите нарко мафиотите и убийците те хващат хора които разпространяват филми по интернет ... помията тука няма край хаха анти мафиоти ловят най-опасната мафия в българия - хората разпространяващи филми хахахахаха те са по опасни от убийците и нарко мафиотите
  • 6 asd

    2 0 Отговор
    да и вече творците продаващи мп3 в българия нараснаха главоломно от 2 на 5 :D:D:D:D
  • 7 кик

    1 0 Отговор
    алоо ощетените вие знаете ли 4е ако вашите творения са ми платени аз няма никога да ги гледам платени?тоест вие нищо не сте изгубили а само цирикате
  • 8 Магарока

    1 0 Отговор
    СМЕШНИЦИ.
  • 9 PlimP

    6 0 Отговор
    а ако някой, чужденец почне да търси БГ музикантите за авторско право и защита на интелектуално собственост, кво ще стане :D, май ще оцелее само народната музика, щото всичко друго е кражба на 99%, още от едно време си крадем музичка, най-прехвалените ни музиканти и групи са си бездарници, щото крадът, да не говорим за глупавите реклами и родната ТВ, кво, да не би ДЕВИН да са си платили та да ползват песента в последната им реклама или пък БАНКЯ, ай те се усетиха и малко модифицираха музичката, ама до преди тва си беше 100% кражба
  • 10 малей

    4 0 Отговор
    Колко филма с Меган Фокс трябва да си изтегля за да дойде да рови в хладилника ми? :)))
  • 11 така де!

    1 0 Отговор
    След "Поредната успешна операция на ГДБОП", предлагам нова - да забраните книгите! Вие и без това сте неграмотни,господа полицаи и политици, така че ако народа не чете и не гледа филми, ще стигне до ВАШЕТО ниво. Тогава със сигурност ще управлявате по-лесно овцете, осмелили се да се наричат НАРОД!
  • 12 bezimen

    3 0 Отговор
    Точно така някой са започнали с горене на книги около 30-те години, а после и на хора. На това ми приличат тези акции.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 dtm

    2 0 Отговор
    Това ви беше герберчета,довиждане
  • 15 Pedro

    2 0 Отговор
    Чао Гербери! Омръзнахте ни с вашите глупости.
  • 16 Анти- Комунист

    2 0 Отговор
    Наистина ЧАО ГЕРБ ......... Бензина стана 3 лева , хляба ще стане 2 лева , спрете и музиката и филмите и кво? Заплати по 500 лева пенсии по 200 ? Мрете в л...на
  • 17 симеон

    1 0 Отговор
    край писна ми от тия измекяри искам свобода отивам да живея в северна корея
  • 18 Fon Braun

    0 0 Отговор
    Не се гаси туй, що не гасне! Колелото на историята се върти по посока на свободата и г.за в тавана да си ударите, пак няма да го спрете!
  • 19 von Braun

    0 0 Отговор
    Не защитавам правоохранителните органи в никакъв случай, но разсъждавайки върху темата да се запитаме, дали, ако ставаше дума за нашия труд, бихме постъпили по същия начин?! Да предположим, че снимаме филм, събираме се познати, приятели, плащаме на актьори, статисти, режисьори, търсим продуценти и рекламодатели, след което представяме филма на филмов фестивал, където печели неголям, но достатъчен за материализиране успех! Снимали сме филма с ясната цел за слава, известност, представяне на нови факти и т.н., както и някаква възвращаемост, защото не съм видял човек, който не би желал да е по-добре финансово. Впоследствие публиката предпочита да гледа филма безплатно, без да уважи ничий труд и талант - нито на актьорите, нито на режисьора, нито направените до момента разходи за заснемането. Дали това не е кражба, а? Ако вечер ви надничат през прозореца на спалнята за безплатно порно, ще възразите ли или ще "делите шоколада" с приятели?
  • 20 von Braun

    0 0 Отговор
    В допълнение на предишното - имаме интелектуален труд, плод на дългогодишен опит и образование, съзнателни усилия да се изгради репутация и експертно ниво! Създали сте нещо, пускате го за продажба или като услуга под наем и хоп, развъждат се безплатни копия на същото. То пак върши цялата работа, но на вас, работилия с години, няма да ви платят и стотинка! Далеч съм от мисълта, че животът е честен, но всяко удоволствие си се плаща!
  • 21 Маверик

    1 0 Отговор
    Е супер сте,направо медал трябва да ви дадът- Некадърници,оправихте цялата Държава с всичките им проблеми,че сега подхванахте и филмите и музиката.!!!!!!
  • 22 barabon4o

    1 0 Отговор
    големи п- дали се извъдиха веее ощи малко остана и ще мрете
  • 23 Мартин 123

    1 0 Отговор
    Некадърници , м...лите грабят и безчинстват по селата тез патрони ми спират сайтове.Боже опази
  • 24 pomaci

    2 0 Отговор
    ама виж какво ... те да спираха само българските филми и музика добре айде ама те спират целият сайт ... мене за българската музика и филми не ме бърка защото не ги гледам и слушам и никога няма и да го направя докато са на това ниско ниво ... филмите българските преди 20 години са в пъти по добри от бозите днес в които актиорите са толкова изкуствени че на сериозните моменти когато се правят на мафиоти на мене ми е смешно защото няма никакъв реализъм ... просто са си некадърници... нямам на против да се спира пиратството и т.н. ама айде малко да се замислим за нивото на повечето българи (финансовото ниво) ? средната заплата е 400 лева ... цените всеки месец се вдигат а заплатите стоят все едни и същи .... нека първо да помислят и работят върху важните неща .... а не да дават на богатите още пари и да взимат от бедните които едвам намират пари за хляб .... нека да вдигнат средната заплата да стане 2000 лева както е в повечето европейски държави и тогава да изравняват цените и да налагат авторското право защото м,исля че ако средната заплата е 2000 лева на никой няма да му пречи да си купи един диск за 10 лева ... ама при 400 лева от кое да се лишиш хляба или диска ? май избора е ясен. да оправят заплатите и безработицата и тогава да мислят за тези глупости ама както всичко тука в Булгаристан се прави наобратно за да си пълнят гушите още и още ... оправия няма ... трябва като при арабите да се режат глави и тогава следващите на власт едва ли ще посмеят да направят пак така ....
  • 25 Някой си

    1 0 Отговор
    Т**ци от 3 български сайта ли ще обеднеят американските филмови и звукозаписни компаний който правят милиярди. Пълна простотия, тук в америка хората правят доста над нашите доходи и пак използват подобни сайтове, пък нашите дупедавци спират наши си сайтове от който най - вероятно и те са сваляли...
  • 26 така де!

    1 0 Отговор
    Подкрепям напълно долното мнение. Самия г-н Посланик на USA си призна публично, че точи пиратски филми ! Да не би да му е малка заплатата??
  • 27 Буко баламата

    0 0 Отговор
    А КОГА ЩЕ ПОЧНЕТЕ ДА ЗАТВАРЯТЕ САЙТОВЕТЕ С ДРЕХИ МЕНТЕ?
  • 28 Демокрация

    0 0 Отговор
    Е как само мерки срещу обикновения гражданин!??!Ееей съдраха ни кожите ама това си заслужаваме ,като не протестираме и спинкаме чакаме някой да ни направи добро!Не е достатъчно само на избори за всяко ограничение ПРОТЕСТ!!!
  • 29 Бунтар

    0 0 Отговор
    Да знаете държава и правителство охраняват само богати правоимащи!Бедните да биват съпроводени само до данъчното!И тия продадоха доходите на Държавата и предходните по законов път дариха имущество и печеливш бизнес ,Дянков е чужд агент поставен от световната Банка!На Костов нахалника ,как да му търсим отговорност за ядрената енергетика,Кремиковци...!За БГ Балкан??На тия Гербери за БДЖ товарни превози,чужди строителни фирми дето строят магистралите на Бойко, за зелената енергия дето я направиха печеливша за тях и събират пари от изгладнелия народ.Нека има паметка и да се знае кой какво е дарил и ощетил народа и никога повече не го допускайте в политиката!!!