Last news in Fakti

8 Август, 2012 17:18 8 048 15

Спряха два сайта за нелегални музика и филми

  • бургас-
  • музика-
  • филми-
  • интернет-
  • мвр

Антимафиоти от Бургас прекратиха нелегално ползване на интелектуални продукти -  филми, музика, видеоклипове и телевизионни програми. Те били разпространявани и ползвани чрез сайтовете  http://bealife.net и http://gledaifilmi.be, съобщават от пресцентъра на МВР.

Антимафиоти от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост”  при ГДБОП-МВР и колегите им от Отдел „БОП” – Бургас проведоха операцията.

При проверка по сигнал на медия служителите на ГДБОП установили, че администраторът на сайта http://bealife.net Б.И./22 г./  е пренасочил домейна към друг сайт http://gledaifilmi.be, чрез който се предоставя достъп на неограничен брой потребители до най-новите филми и едни от най-популярните български телевизионни сериали и предавания. Така са нанасяни огромни щети на българските и международните индустрия и творци.

Изяснено е също, че Б.И. е регистрирал още тридесет и пет домейна, като чрез част от сайтовете, които се асоциират с тях се предоставя достъп и до други обекти на авторското право и сродните му права /филми и музика/. 

Във връзка с установените множество нарушения върху правата върху обекти на интелектуалната собственост, достъпът и до 35-те домейна е преустановен. По случая е образувано досъдебно производство.

Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от Съвета за защита на  интелектуалната собственост към министъра на културата за ограничаване на интелектуалното пиратство в интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз

    5 0 Отговор
    Айде ударете замундата и арената, бе отворковци. Само ни мажат с л..на очите, да си мислим, че правят нещо. Долу управляващата, корумпирана, предателска сган!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 gost2

    4 0 Отговор
    дам, почти познаха, само че този си работи:

    http://gledaifilmi.net
  • 3 az ve

    5 0 Отговор
    кво е тва Б.И. , се едно не може го намерим:

    Administrative Contact:
    Company
    Bojidar Iliev ()
    Boryana 32, vh.B, et.2, ap.10
    Sofia
    Sofija,1000
    BG
    Tel. +359.888738338
  • 4 ooo

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз":

    Ше ударят ама после майка им тъжна ще стане .
    Нали веднага ще ги изритат от властта ,за има нема един ден )
  • 5 comment

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз":

    Ще ударят, ама нанайси, базирани са извън Анимационна Република България.
  • 6 стилиян

    3 0 Отговор
    АнтиМАФИОТИТЕ се справиха с мафията и сега дърпат кабели на компютри, децата да не гледат филми. СТРАШНИ герои. Бандити свободно крадат и убиват, краде се на най-високо равнище, те си играят с нета. МП тройките, дето ги слушат откъде са ги сваляли? Филми само на кино ли гледат от НСБОП? Развалиха България.
  • 7 гдбоп

    3 0 Отговор
    Главна Дирекция за Борба с Организираната Престъпност - ГДБОП
    Въпросния Б.И. на двадесет и две със сигурност е страшен мафиотски бос от подземния свят. Главна Дирекция на Българските Организирани Палячовци.
  • 8 георги алексиев

    4 0 Отговор
    А ГДБОП ПЛАЩАТ ЛИ СИ ЗА ГЛЕДАНЕТО ИЛИ МАИ И ТЕ СА НЕЛЕГАЛНИ
  • 9 реалист

    3 0 Отговор
    Българските творци заслужават само една сопа в гърба.
  • 10 чоко

    2 0 Отговор
    Ако затворят замунди мамунди...
    ....и спирам нета!
  • 11 s600

    2 0 Отговор
    а кой по дяволите иска да гледа измислените бг сериали(е--си и смешното театро пълно с бездарни синчета и дъщерички на разни мазници и тук там някой застаряващ артист от СОЦ времената)

    Коментиран от #12

  • 12 The Bear

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "s600":

    Ами и аз си задавам този въпрос..... и си мисля че само бабички без работа.... както и турските сериали, и всички други сапунки и т.н. - не дават вече хубави филми по безплатните телевизии, как да не търсиш други....
  • 13 Калоян

    0 0 Отговор
    Здравейте, едва ли проблема у нас е на такова технологично ниво. Може би обаче, там сме силни. Инак битовата престъпност няма кой да я гони. Вчера ми се случи следната смешка:
    -Ало 112 удариха ми колата и другата кола избяга!
    -Записахте ли и номера и къде се намирате?
    -Тук в Люлин 3 до бл.303, удари ме джип с номер...имам щети и тнт..
    -Добре, свързваме се с КАТ...
    Час 14.30 след обяд на 8.08.12
    Днес 10.08.12 още чакам КАТ да дойде........
    Към 18.00 си позакрепих бронята с квото намерих. Много са смели милиционерите....аз се чудя що ги чакам два дена.Евала бате , изтепахте престъпноста по сред лето.Иначе май най-много милиция като народ имаме в ЕС и др. Сурия дебели гашници дето по физическо два метра не мигат да покрият като норматив. Да ви е жив и здрав Чоко и Боко да ви крепи на работа у системата .Не че гласувате а, че и да биете народа ако требва.То за кво иначе да ви харантуткат бе ора?
  • 14 КИКО

    0 0 Отговор
    Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и Плана за действие приет от Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата на България, за ограничаване на интелектуалното пиратство в Интернет.
    БРАВО ПИШЕМ ИМ 6+. НЕКАДЪРНИЦИ
  • 15 gadnqri

    0 0 Отговор
    Искам си саита !!!! сега няма от каде да гледам филми !!!!!! Евала му права на този които ги създаде ! Дано пак да ги върне дори и под друго име ! Вие сте нещастници !!!!