Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 20:00 7 775 13

Съдът прати жената на Васил Божков отново в ареста

  • елена динева-
  • васил божков

Динева е обвинена за участие в организирана престъпна група

Съдът прати жената на Васил Божков отново в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд след тричасово заседание реши, че жената до хазартния бизнесмен Васил Божков - Елена Динева, трябва да остане в ареста, съобщи БНТ.

Според съдебния състав има реална опасност Динева да извърши друго престъпление - да укрие и унищожи доказателства и да повлияе на свидетели и по този начин да попречи на разследването. Съдът взе предвид и показанията на свидетелите за нейната съпричастност в престъпната дейност на групата.

Решението на съда е окончателно.

Динева е обвинена за участие в организирана престъпна група. На въпрос дали ѝ е ясно обвинението спрямо нея, жената отговори: "При обвиненията като моите - толкова общи, нали знаете какво очаквам от съда в момента...Всичко".

Динева можеше да излезе на свобода с гаранция от 1,5 млн. лева, но шефът на апелативния спецсъд Георги Ушев реши, че в настоящия момент най-удачно е "задържане под стража".

Пред седмица спецсъдът пусна на свобода Елена Динева срещу гаранция от 1 500 000 лева. Определението беше обжалвано и от двете страни, като прокуратурата настоява тя да остане за постоянно в ареста. Жената до Божков е съдружник с голяма част от другите участници в посочена от обвинението престъпната група.

На 29 и 30 януари при претърсване в дома ѝ са иззети телефони, компютър и дискове с документи и отчети на хазартните фирми.

Основният свидетел на прокуратурата по обвинението срещу Божков - Цветомир Найденов, е дал показания тази сутрин отново. От думите на прокурора стана ясно, че в разпита си дългогодишният съдружник на хазартния бизнесмен заявява, че Динева е знаела за убийствата и изнасилванията, по които се води второ разследване, предава dir.bg.

Днес свидетели срещу Божков разкриха, че Динева му повлияла при покупката на бившата Телефонна палата и е имала изключително влияние върху мъжа си. Показанията на свидетели бяха цитирани от прокурор Тихомир Стоев.

Самата Елена Динева също говори в своя защита пред съда, като предупреди, че ще бъде изключително емоционална. "Моите интереси са изцяло в културата, имам приятели писатели, спортисти, не съм се занимавала никога с "Националната лотария".

Съпругата на Васил Божков посочи, че е завършила икономика, след това ВИАС, занимавала се е с реклама и маркетинг в началото на кариерата си, но никога не и с лотарийните игри.

"Днес разбрах, че съм обществено опасна, защото съм се ползвала с авторитет и доверие, но това може само да ме ласкае".

Преди делото съпругата на Божков помоли да прочете някои от разпитите на свидетелите. Пред съдиите тя каза, че единият от тях е градинар, другата е хигиенистка в кухнята, имало и три рецепционистки от офиса на ул. "Московска", които даже не познавала.

Разпитаният за пореден път тази сутрин Цветомир Найденов, който е основен свидетел по делото, Динева не била виждала от повече от 3 години. По повод на неговия разпит тя каза, че много мръсно и гнусно я е квалифицирал като човек. Със съпруга ѝ били женени от много дълго време и влиянието можело да е и уважение. В семейството те нямали практиката да коментират бизнес ангажиментите на Васил Божков през деня.

Динева се възмути от това, че в показанията си Цветомир Найденов едва ли не твърдял, че тя била организирала убийство. Това даже и няма да го коментирам, посочи Динева.

"Гнус ме е и да кажа твърдението, че едва ли не съм знаела за някакви изнасилвания", допълни тя. По повод на разпитите бизнесдамата каза, че това, което видяла, излизало извън всякакви граници. Това били доноси.

Паралелно с това от държавното обвинение съобщиха, че двама прокурори от Върховна касационна прокуратура са били на двудневно работно посещение в Обединените арабски емирства. На среща в Бюрото на Главния прокурор на ОАЕ в Абу Даби българските представители са обсъдили възможността за подписване на меморандум за сътрудничество между прокуратурите на двете страни. Разговаряно е и за екстрадицията на Васил Божков.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостилничаря

    38 0 Отговор
    Този Найденов сигурно и той не е цвете за мирисане, но сега всички кълват Черепа затова сега се явява ангел-мъченик. И на него ще му дойде времето...
  • 2 Пешо

    22 8 Отговор
    Страшилище е наистина,за по-сигурно да я оковат със синджири като онази Иванчева.

    Коментиран от #7

  • 3 Шопо

    34 9 Отговор
    Нещастници! Дори мафията в Сицилия не пипа жените !
  • 4 888888

    7 16 Отговор
    Да бъде обесена надолу с главата
  • 5 Jorj

    5 3 Отговор
    Пешко ти транс джендър ли си или да а копиле мръсно?
  • 6 Porn

    3 2 Отговор
    До номер 2 Пешо педала.
  • 7 МВР

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Абе гея си е гей това е Пешко.
  • 8 месара

    3 1 Отговор
    чакаме да прочетем от какво ше се разболее.
  • 9 Усмивката

    1 3 Отговор
    Не че ме еня за мафиотите , но и не приемам правилото ,,арестант до доказване невинност".Това е политката на бившета мутра .Я първо да те натупам , пък после ми кажи ко праиш тука."Много ми се ще да го приложа и на мин. председателя. Но ма има много дет го пазят.
  • 10 Zyggy

    6 1 Отговор
    След известно време всичко ще утихне.Ще започнат да ги пускат от ареста един по един,защото адвокатите работят...Цялата тази прокурорска простотия ще я плащаме всички —данъкоплатците.А Каскетът няма да е вечно Гл.прокурор...след време палачинката се обръща...
  • 11 АЛЛ

    10 1 Отговор
    По лицата и на Божков и на това ,което наричат жена му си личи ,че са изроди.Човешкото си е отишло отдавна.Те няма да бъдат истински наказани от съд .....другаде ще платят ,но не с пари.
  • 12 Velingrad

    3 0 Отговор
    Интересното е ,че жената на Божков се казва Мая,защо от медиите наслагват,че тази е жена му,освен да е станал арабин с две жени.
  • 13 истинко

    2 0 Отговор
    Който не ходи по свирката на Бойко Борисов му изпращат Гешев! Лесно е да спретнеш на когото си искаш един компромат - подхвърлиш му в колата я пачка, я кисийка с наркотици, я някой кошаревски свидетел с "истински" показания и хоп- готов те е дрънголника!
    Не мога да си представя някога когато падне от власт Борисов колко комунистически ГЕРБерунгели ще се озоват в дрънголника! Не ме разбирайте неправилно - Черепа е толкова невинен, колкото аз съм извънземен, но да вкараш в затвора цялото му семейство....! Това си е по комунистическо!